Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Félt, hogy Németh Szilárd megtömi egy extra adag levessel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Nagy volt ugyan a kísértés, hogy a cuki cicás fotó helyett egy nem annyira cuki Orbán Viktorosat tegyek fel – erős volt ma a felhozatal – végül a cicuk mellett döntöttem. Nem, mintha az üdezöld cuccba csomagolt, az ing keresztül-kasul gyürmölt mivoltából a gömb sokszögesítésén fáradozni látszó miniszterelnök fotója nem lenne cuki, mert plánehogy az. Főleg jó sok testőrrel körülvéve, ami azért engem elgondolkodtatott. Vajon mitől retteg ennyire egy aprócska, európai és világviszonylatban is eléggé jelentéktelen ország nem kevéssé jelentéktelen vezetője? Pláne a sajátjai között? Félt, hogy Németh Szilárd megtömi egy extra adag levessel?

Szerencsére azért a kormány és holdudvara – már aki hajlandó volt szóra nyitni a száját – rendkívül elégedett önmagával. Itt egy remek Index-videó az urak és hölgyek bevonulásáról. Ha engem kérdezne valaki – nem fog, de szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy ettől függetlenül is elmondhatom, amit gondolok – a legtaplóbb senkiházinak járó díjat feltétlenül Szájer József kapná, második helyezett Kerényi Imre. A dobogó harmadik fokának várományosán még erősen gondolkodom, mert nagy a verseny.

A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken – mondta szombaton az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 Ismertetése szerint a kormányfő az elmúlt hét év eredményeinek megvédését nevezte a következő választás tétjének; ezek között kiemelte az ország határainak megvédését a sokak által támadott határkerítéssel együtt, a családok és a munkahelyek biztonságának megőrzését és a közbiztonság fenntartását. 
A kormányfő beszélt arról a NATO köreiben publikált számításról, amely szerint 2020-ig 60 millió migráns kelhet útra Afrikából, túlnyomó többségük Európa irányába.
Orbán Viktor előadása a nemzetközi ügyek széles körét ölelte fel, beszélt a világrend megváltozásáról, az Európa előtt álló feladatokról, és hosszan értekezett az új francia államfőnek a héten megjelent nagyinterjújáról is. Emmanuel Macronnak a Le Point-ben kifejtett gondolatai helyenként egyezést mutatnak Magyarország érdekeivel, ugyanakkor az interjú számos megállapításával vitába szállt Orbán Viktor. A külpolitikai realizmus szükségességével, a nyugat válságjelenségeinek leírásával például teljes mértékben egyetértett a miniszterelnök, ahogy azzal a megállapítással is, hogy az európai alapelvek tiszteletben tartásával ki kell javítani azokat a hibákat, amelyek miatt ma Európa rosszul működik – mondta Havasi Bertalan.

Ezek szerint nem javult az állapota a főnöknek. Nem baj, talán majd a panyolai pálinka segít. Én most veszem a búcsúmat, bár én sem páleszt, sem csorba levest nem kaptam, ellenben álmos vagyok. A nap kommentje Árpádtól:

A „kedves fiatalok” kedvetlenek voltak, ennek erősen hangot is adtak, így be sem engedték őket a saját egyetemük saját évnyitójára. Agyrém…

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.