Az meg állt szőkén a hidak alatt…

Kép: gaborfejes Kép: gaborfejes

Jó reggelt! Feküdjetek szépen vissza aludni, ma szombat van. Ez mondjuk nem gátolta meg Orbán Viktor megtáltosodott szomszédját abban, hogy három borászattal gyarapítsa vagyonkáját. A Badacsonyi pincészet Kft., a Tihanyi Borászati Kft. és a Tihany-Vin Kft. lett a milliárdos gázszerelő tulajdona. Mondjuk túl messzire nem került az aktuális hatalomtól a három gazdaság, mivel eddig Demján Sándor tulajdonában voltak. Egy reggel arra fogunk ébredni, hogy a nyaralás a következő módon néz ki: felszállunk Mészáros Lölö buszára, ami Mészáros Lölö autópályáján elvisz minket a Mészáros Lölö kempingjébe, vagy szállodájába és út közben Mészáros Lölö rádióját hallgathatjuk. Megérkezvén kipakoljuk a cuccot, fogunk egy pohár Mészáros Lölö bort és miközben kortyolgatjuk, megtekinthetjük Mészáros Lölö tavát. Amit eddig Balatonként ismertünk.

Magyar Úszó Szövetség közgyűlése úgy kivágta az elnöki tisztségből a kormányhoz ezer szálon kötődő (emlékezzünk vissza az ominózus zártkörű, a turisztikáról szóló szakmai fórumra, amin részt vett Orbán Ráhel, Andy Vajna és Rogán Antal és amely zártkörű fórumot a most kirúgott úszószövetség elnöke szervezte)  Bienerth Gusztávot, hogy a lába sem érte a földet. Kapott fél évet, hogy bizonyítson és bizonyított. A közgyűlés alkalmatlannak találta és ez történt:

Tanmese, ajánlom megtekintésre. Igen, meg lehet tenni. Igen, minden közösségnek – legyen az egy egyszerű hímzőszakkör, önkormányzati ülés, egy település polgárai, sportszövetség, iskola tantestülete – joga és lehetőség is van arra, hogy az alkalmatlanoktól megvonja a bizalmat. Akkor is – mint ahogy ebben az esetben is – a kormánypárt támogatását élvezi az illető. Bizony, ilyenek a „szabadság kis körei”. És bizony, ez jelenti azt, hogy „demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni”. Bibó István többet tudott ezekről a dolgokról, mint a neve alatt futó szakkolégiumban kitenyésztett jelenlegi illiberális álkeresztények.

Mivel ma szombat van, valamelyik hétvégi megmondóemberre számítok a kormány részéről. Hollik István, esetleg Halász János valószínűleg elő fog bukkanni, mint kakukk az órából és elszavalja a napi hülyeséget. Erőltetik ezt a vonagáborkérjenbocsánatotanyugdíjasoktól témát, de szerintem nem sok eredménnyel. Túl hosszú. Nem elég, hogy többszörösen összetett mondatban lehet csak megfogalmazni a dolgot, de még el is kell magyarázni az okokat. Ez kettő működő agysejttel már feldolgozhatatlan információhalmaz. Akinek meg több van ebből a fontos sejtből, az magától is el tudja dönteni, hogy megsértődött, vagy sem.

Végül – hogy jól induljon a nap – emlékezzünk meg az egykor neves Origo nevű portál és a Momentum mozgalom véres háborújáról. Már csak azért is, mert hihetetlenül mulatságosnak találom, hogy az Origo gyakorlatilag a sajtószabadságért való aggodalmában akkora cikket rittyentet – kivételesen nem az ügyeletes takarítóval íratták meg – hogy hinnye. Idézem az elejét, tessék szépen mindenkinek végigolvasni. Érdemes. Kordokumentum és még hihetetlenül szórakoztató is.

„Ma van a napja annak, hogy mindenki az eszébe vésse, a Momentum szerint a szabad sajtó azt jelenti, hogy a sajtó csak azt írja le, amit szerintük is szabad. Ha mégsem, akkor két lehetőség van. A: rátörnek a szerkesztőségre, vagy B: ráküldik a hatóságot. Az elsőben már volt része az Origónak, most pedig a második is bekövetkezett. Egy tegnapi cikkünk nyomán az identitászavaros Fekete-Győr András viccpártja az adatvédelmi hatóságot uszította rá az Origóra, ott rimánkodnak, hogy vegyék el tőlünk azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a Momentum számára kínos belső ügyekről írhatnánk. A magunk részéről nem hittük volna, de 2017-ben a magyar politikában mégiscsak létezik ilyen mutáció: íme, így néz ki tehát egy XXI. századi, vérkommunista párt”. (origo.hu)

Induljon a nap és jöjjenek a beszólások!

adomany-1