Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az meg állt szőkén a hidak alatt…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Feküdjetek szépen vissza aludni, ma szombat van. Ez mondjuk nem gátolta meg Orbán Viktor megtáltosodott szomszédját abban, hogy három borászattal gyarapítsa vagyonkáját. A Badacsonyi pincészet Kft., a Tihanyi Borászati Kft. és a Tihany-Vin Kft. lett a milliárdos gázszerelő tulajdona. Mondjuk túl messzire nem került az aktuális hatalomtól a három gazdaság, mivel eddig Demján Sándor tulajdonában voltak. Egy reggel arra fogunk ébredni, hogy a nyaralás a következő módon néz ki: felszállunk Mészáros Lölö buszára, ami Mészáros Lölö autópályáján elvisz minket a Mészáros Lölö kempingjébe, vagy szállodájába és út közben Mészáros Lölö rádióját hallgathatjuk. Megérkezvén kipakoljuk a cuccot, fogunk egy pohár Mészáros Lölö bort és miközben kortyolgatjuk, megtekinthetjük Mészáros Lölö tavát. Amit eddig Balatonként ismertünk.

Magyar Úszó Szövetség közgyűlése úgy kivágta az elnöki tisztségből a kormányhoz ezer szálon kötődő (emlékezzünk vissza az ominózus zártkörű, a turisztikáról szóló szakmai fórumra, amin részt vett Orbán Ráhel, Andy Vajna és Rogán Antal és amely zártkörű fórumot a most kirúgott úszószövetség elnöke szervezte)  Bienerth Gusztávot, hogy a lába sem érte a földet. Kapott fél évet, hogy bizonyítson és bizonyított. A közgyűlés alkalmatlannak találta és ez történt:

Tanmese, ajánlom megtekintésre. Igen, meg lehet tenni. Igen, minden közösségnek – legyen az egy egyszerű hímzőszakkör, önkormányzati ülés, egy település polgárai, sportszövetség, iskola tantestülete – joga és lehetőség is van arra, hogy az alkalmatlanoktól megvonja a bizalmat. Akkor is – mint ahogy ebben az esetben is – a kormánypárt támogatását élvezi az illető. Bizony, ilyenek a „szabadság kis körei”. És bizony, ez jelenti azt, hogy „demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni”. Bibó István többet tudott ezekről a dolgokról, mint a neve alatt futó szakkolégiumban kitenyésztett jelenlegi illiberális álkeresztények.

Mivel ma szombat van, valamelyik hétvégi megmondóemberre számítok a kormány részéről. Hollik István, esetleg Halász János valószínűleg elő fog bukkanni, mint kakukk az órából és elszavalja a napi hülyeséget. Erőltetik ezt a vonagáborkérjenbocsánatotanyugdíjasoktól témát, de szerintem nem sok eredménnyel. Túl hosszú. Nem elég, hogy többszörösen összetett mondatban lehet csak megfogalmazni a dolgot, de még el is kell magyarázni az okokat. Ez kettő működő agysejttel már feldolgozhatatlan információhalmaz. Akinek meg több van ebből a fontos sejtből, az magától is el tudja dönteni, hogy megsértődött, vagy sem.

Végül – hogy jól induljon a nap – emlékezzünk meg az egykor neves Origo nevű portál és a Momentum mozgalom véres háborújáról. Már csak azért is, mert hihetetlenül mulatságosnak találom, hogy az Origo gyakorlatilag a sajtószabadságért való aggodalmában akkora cikket rittyentet – kivételesen nem az ügyeletes takarítóval íratták meg – hogy hinnye. Idézem az elejét, tessék szépen mindenkinek végigolvasni. Érdemes. Kordokumentum és még hihetetlenül szórakoztató is.

„Ma van a napja annak, hogy mindenki az eszébe vésse, a Momentum szerint a szabad sajtó azt jelenti, hogy a sajtó csak azt írja le, amit szerintük is szabad. Ha mégsem, akkor két lehetőség van. A: rátörnek a szerkesztőségre, vagy B: ráküldik a hatóságot. Az elsőben már volt része az Origónak, most pedig a második is bekövetkezett. Egy tegnapi cikkünk nyomán az identitászavaros Fekete-Győr András viccpártja az adatvédelmi hatóságot uszította rá az Origóra, ott rimánkodnak, hogy vegyék el tőlünk azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a Momentum számára kínos belső ügyekről írhatnánk. A magunk részéről nem hittük volna, de 2017-ben a magyar politikában mégiscsak létezik ilyen mutáció: íme, így néz ki tehát egy XXI. századi, vérkommunista párt”. (origo.hu)

Induljon a nap és jöjjenek a beszólások!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.