Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De mi lesz Kósa Lajossal?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Eddig is tudtuk, csak nem sejtettük. Mostmár bátran sejthetjük, mert van róla papír. Orbán a saját nevelésű pártkatonákkal óhajtja feltölteni a közigazgatást. Olyanokkal, akik feltétlenül hívei (ez mondjuk eddig is így volt) és erről papírjuk is van. 2023. január 1-től csak az tölthet be vezető pozíciót a közigazgatásban, aki elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemrég indult államtudományi mesterképzését – derült ki az Index birtokába került kormányzati előterjesztésekből.

Egyrészt nagyon optimista Orbán, amiért ennyire biztos benne, hogy 2023-ban is ő ül a trónon. Másrészt mi lesz például Kósa Lalával, akinek diplomája sincs? Mert mesterképzéshez az nem árt azért. Harmadrészt például hogy fogja elvégezni Balog Zoltán és a hasonlóan jól kvalifikált, ámde végtelenül okos szakemberek? És akkor még Tállai Andrásról nem is beszéltünk.

Csapodi Zoltán, a Trefort Gimnázium igazgatója a Heti Válasznak adott interjút. Ebben arról mesél, hogy nem olyan rossz, de nem is jó a helyzet és ha Orbán Viktor nem veszi észre, hogy mekkora forrástöbbletet kellene biztosítani a tanároknak, akkor elbukhatja a választást, mint 2002-ben. Hát ez elképesztően siralmas kijelentés szerintem. Mert számomra azt jelenti, hogy a pedagógusokat jobban érdekli a fizetés, mint az oktatás színvonala, és a felnövekvő generáció tudása. Azt is jelenti, hogy akkora befolyásuk van a politikai berendezkedésre, amivel képesek lehetnek változtatni a dolgokon, de eddig nem tették és ha tesznek is valamit, azt a pénzért teszik. Nem tudom, valójában mit akarhatott mondani Csapodi Miklós. Talán nem ezt, csak még túl korán van és álmos vagyok.

Több évtized után a Magyar Repülő Szövetség csütörtökön kivonul a budaörsi reptérről, az üzemeltetést pedig az a cég veszi át, amely ugyanazok tulajdonában van, mint a Rogánék helikopteres útját is intéző Fly-Coop – tudta meg a hvg.hu. Egyesek szerint bejött a papírforma azzal, hogy pályázat nélkül kerül a Habonyt is reptető családi cégcsoporthoz az ország második legnagyobb reptere. Az állami vagyonkezelő szerint viszont mindez csak átmeneti, a végleges üzemeltetésre pályázatot fognak kiírni. – olvasható a hvg.hu-n. Így is kell. Mindent baráti kezekbe. Az iskolákat, kórházakat, egyetemeket, sportklubokat, iparágakat, kempingeket, földeket, erdőket, szállodákat, tévéket, rádiókat, újságokat, reptereket. Semmi ne maradjon ki. Végül majd egymást fogjuk taposni, hogy a saját lakásainkat, autóinkat és bankszámláinkat is az elvtársak nevére írathassuk.

A rendőrség szerint hangulatkeltő cikkek jelennek meg annak az embernek az ügyében, aki májusban a Dózsa György úton jogosítvány nélkül nagy sebességgel belehajtott luxuskocsijával egy autóba, amelynek két utasa meghalt. A férfi házi őrizetben van. S miközben a közvélemény azon vitatkozik, befolyásolhatta-e Molnár Richárd reflexeit a szervezetében már lebomlóban lévő kokain, addig szinte szó sem esik arról, hogy a  Ricsi becenevű izomkolosszus a kétezres évek legnagyobb hatalommal és befolyással bíró bűnszervezetének katonai vezetője volt. Ezt a 168 órán olvashatjuk. Jól van akkor.

Azt hiszem, kezdésnek ennyi is elég lesz. Induljon a nap, mi pedig folytatjuk a trágya szorgos lapátolását.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.