De mi lesz Kósa Lajossal?

Fotó: Onefox Fotó: Onefox

Jó reggelt! Eddig is tudtuk, csak nem sejtettük. Mostmár bátran sejthetjük, mert van róla papír. Orbán a saját nevelésű pártkatonákkal óhajtja feltölteni a közigazgatást. Olyanokkal, akik feltétlenül hívei (ez mondjuk eddig is így volt) és erről papírjuk is van. 2023. január 1-től csak az tölthet be vezető pozíciót a közigazgatásban, aki elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemrég indult államtudományi mesterképzését – derült ki az Index birtokába került kormányzati előterjesztésekből.

Egyrészt nagyon optimista Orbán, amiért ennyire biztos benne, hogy 2023-ban is ő ül a trónon. Másrészt mi lesz például Kósa Lalával, akinek diplomája sincs? Mert mesterképzéshez az nem árt azért. Harmadrészt például hogy fogja elvégezni Balog Zoltán és a hasonlóan jól kvalifikált, ámde végtelenül okos szakemberek? És akkor még Tállai Andrásról nem is beszéltünk.

Csapodi Zoltán, a Trefort Gimnázium igazgatója a Heti Válasznak adott interjút. Ebben arról mesél, hogy nem olyan rossz, de nem is jó a helyzet és ha Orbán Viktor nem veszi észre, hogy mekkora forrástöbbletet kellene biztosítani a tanároknak, akkor elbukhatja a választást, mint 2002-ben. Hát ez elképesztően siralmas kijelentés szerintem. Mert számomra azt jelenti, hogy a pedagógusokat jobban érdekli a fizetés, mint az oktatás színvonala, és a felnövekvő generáció tudása. Azt is jelenti, hogy akkora befolyásuk van a politikai berendezkedésre, amivel képesek lehetnek változtatni a dolgokon, de eddig nem tették és ha tesznek is valamit, azt a pénzért teszik. Nem tudom, valójában mit akarhatott mondani Csapodi Miklós. Talán nem ezt, csak még túl korán van és álmos vagyok.

Több évtized után a Magyar Repülő Szövetség csütörtökön kivonul a budaörsi reptérről, az üzemeltetést pedig az a cég veszi át, amely ugyanazok tulajdonában van, mint a Rogánék helikopteres útját is intéző Fly-Coop – tudta meg a hvg.hu. Egyesek szerint bejött a papírforma azzal, hogy pályázat nélkül kerül a Habonyt is reptető családi cégcsoporthoz az ország második legnagyobb reptere. Az állami vagyonkezelő szerint viszont mindez csak átmeneti, a végleges üzemeltetésre pályázatot fognak kiírni. – olvasható a hvg.hu-n. Így is kell. Mindent baráti kezekbe. Az iskolákat, kórházakat, egyetemeket, sportklubokat, iparágakat, kempingeket, földeket, erdőket, szállodákat, tévéket, rádiókat, újságokat, reptereket. Semmi ne maradjon ki. Végül majd egymást fogjuk taposni, hogy a saját lakásainkat, autóinkat és bankszámláinkat is az elvtársak nevére írathassuk.

A rendőrség szerint hangulatkeltő cikkek jelennek meg annak az embernek az ügyében, aki májusban a Dózsa György úton jogosítvány nélkül nagy sebességgel belehajtott luxuskocsijával egy autóba, amelynek két utasa meghalt. A férfi házi őrizetben van. S miközben a közvélemény azon vitatkozik, befolyásolhatta-e Molnár Richárd reflexeit a szervezetében már lebomlóban lévő kokain, addig szinte szó sem esik arról, hogy a  Ricsi becenevű izomkolosszus a kétezres évek legnagyobb hatalommal és befolyással bíró bűnszervezetének katonai vezetője volt. Ezt a 168 órán olvashatjuk. Jól van akkor.

Azt hiszem, kezdésnek ennyi is elég lesz. Induljon a nap, mi pedig folytatjuk a trágya szorgos lapátolását.

adomany-1