Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rogán és Lázár mostantól a népesedéspolitikához is nagyon ért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Erősen porzó mellkas ellen jó gyógyszer az őszinteség. Nem azt állítom persze, hogy a magyar kormány hazudik, mint a vízfolyás, csak éppen nem bontják ki az igazság minden részletét. Igyekszem  segítő kezet nyújtani ehhez, hogy nyugodt lélekkel hajthassák álomra azt a nagyon okos fejecskéjüket.

„Magyarország költi a legtöbb pénzt oktatásra Közép-európában – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A minisztert azzal kapcsolatban kérdezték, hogy új, átfogó iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárd forintból közel 400 település 527 intézménye újul meg”.(fidesz.hu)

Azt Balog Zoltán sajnálatosan elfelejtette megemlíteni, hogy ennek a pénznek a döntő része uniós forrásból származik. Pedig de. Abból az uniós forrásból, ami a 2020-ig tartó költségvetést jelenti, de a kormány villámsebesen lehívja belőle, amit csak lehet és el is költi. És így egyben, főleg, hogy a kommunikáció meglehetősen félrevezető és a kormány adományként, mégpedig saját adományaként tálalja a dolgot, biztosan jót fog tenni a választás előtt. Ebből azonban az fog következni, hogy a választás után nem nagyon lesz pénz, miután a gazdaság az uniós források nélkül félholt. De nem is fontos, mert amennyiben a Fidesz nyeri a választást, majd megoldják valahogy, hogy kuss legyen, ha véletlenül más nyer, akkor meg üres kasszát fog találni és oldja meg, ahogy tudja.

Ami állami – tehát adófizetői – pénzből megy, az az egyházi iskolák több tízmilliárdos fejlesztése. És ehhez számoljuk hozzá, hogy egy egyházi iskolába járó gyermek háromszor annyit ér a kormánynak, mint az állami iskolában tanuló gyermek, ugyanis háromszor annyi fejkvótát kap.

„ Gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre 95 milliárd forint jut. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezésében zajló kétnapos fórumon Czibere Károly hangsúlyozta, a szociális területre jutó mintegy 400 milliárd forintból minden negyedik forintot gyermekvédelemre fordítanak.

Az államtitkár a beruházásokkal kapcsolatban azt mondta: a gyermekvédelemben felhasznált adóforintok nem kiadások és költségek, hanem befektetések, amelyek a jövőben meg fognak térülni”. (kormany.hu)

Ez is igaz. Ez a pénz 100 százalékban uniós forrásból származik.

A végére a nap híre:

„Családügyi kabinetet hoz létre a kormány, hogy a kormányzati intézkedésekben még hangsúlyosabban jelenjenek meg a családpolitikai szempontok – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel

A kabinet a kormányzati döntéshozatal szakmai előkészítő, javaslattevő fóruma lesz. Feladatai közé tartozik a kormányzati előterjesztések, programok, stratégiák véleményezése családpolitikai szempontok szerint, a családpolitikai intézkedések rendszerének és eredményességének vizsgálata, valamint a kormány felé család- és népesedéspolitikai szempontból fontos javaslatok megfogalmazása.
A kabinet elnöke Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, tagjai: Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A kabinet üléseinek állandó meghívottja Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki titkári feladatokat lát el”. (MTI)

Hát ez aztán nagyon hatékony kabinet lesz, szó se róla! El is képzelem, ahogy a felsorolt urak harcosan szembeszállnak a kormány elképzeléseivel, miközben Novák Katalin szorgalmasan jegyzetel. Csak azt nem értem pontosan, hogy Rogán Antal konkrétan mit keres ebben a brigádban. Annyi pénzt kap az új kabinet? Vagy családi kötvénykibocsátás van a láthatáron?

Amint kiderül, meg fogjuk osztani az olvasókkal.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.