Rogán és Lázár mostantól a népesedéspolitikához is nagyon ért

Fotó forrása: Budapest Beacon Fotó forrása: Budapest Beacon

Erősen porzó mellkas ellen jó gyógyszer az őszinteség. Nem azt állítom persze, hogy a magyar kormány hazudik, mint a vízfolyás, csak éppen nem bontják ki az igazság minden részletét. Igyekszem  segítő kezet nyújtani ehhez, hogy nyugodt lélekkel hajthassák álomra azt a nagyon okos fejecskéjüket.

„Magyarország költi a legtöbb pénzt oktatásra Közép-európában – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A minisztert azzal kapcsolatban kérdezték, hogy új, átfogó iskolafejlesztési program indul: 81,2 milliárd forintból közel 400 település 527 intézménye újul meg”.(fidesz.hu)

Azt Balog Zoltán sajnálatosan elfelejtette megemlíteni, hogy ennek a pénznek a döntő része uniós forrásból származik. Pedig de. Abból az uniós forrásból, ami a 2020-ig tartó költségvetést jelenti, de a kormány villámsebesen lehívja belőle, amit csak lehet és el is költi. És így egyben, főleg, hogy a kommunikáció meglehetősen félrevezető és a kormány adományként, mégpedig saját adományaként tálalja a dolgot, biztosan jót fog tenni a választás előtt. Ebből azonban az fog következni, hogy a választás után nem nagyon lesz pénz, miután a gazdaság az uniós források nélkül félholt. De nem is fontos, mert amennyiben a Fidesz nyeri a választást, majd megoldják valahogy, hogy kuss legyen, ha véletlenül más nyer, akkor meg üres kasszát fog találni és oldja meg, ahogy tudja.

Ami állami – tehát adófizetői – pénzből megy, az az egyházi iskolák több tízmilliárdos fejlesztése. És ehhez számoljuk hozzá, hogy egy egyházi iskolába járó gyermek háromszor annyit ér a kormánynak, mint az állami iskolában tanuló gyermek, ugyanis háromszor annyi fejkvótát kap.

„ Gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre 95 milliárd forint jut. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezésében zajló kétnapos fórumon Czibere Károly hangsúlyozta, a szociális területre jutó mintegy 400 milliárd forintból minden negyedik forintot gyermekvédelemre fordítanak.

Az államtitkár a beruházásokkal kapcsolatban azt mondta: a gyermekvédelemben felhasznált adóforintok nem kiadások és költségek, hanem befektetések, amelyek a jövőben meg fognak térülni”. (kormany.hu)

Ez is igaz. Ez a pénz 100 százalékban uniós forrásból származik.

A végére a nap híre:

„Családügyi kabinetet hoz létre a kormány, hogy a kormányzati intézkedésekben még hangsúlyosabban jelenjenek meg a családpolitikai szempontok – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel

A kabinet a kormányzati döntéshozatal szakmai előkészítő, javaslattevő fóruma lesz. Feladatai közé tartozik a kormányzati előterjesztések, programok, stratégiák véleményezése családpolitikai szempontok szerint, a családpolitikai intézkedések rendszerének és eredményességének vizsgálata, valamint a kormány felé család- és népesedéspolitikai szempontból fontos javaslatok megfogalmazása.
A kabinet elnöke Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, tagjai: Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A kabinet üléseinek állandó meghívottja Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki titkári feladatokat lát el”. (MTI)

Hát ez aztán nagyon hatékony kabinet lesz, szó se róla! El is képzelem, ahogy a felsorolt urak harcosan szembeszállnak a kormány elképzeléseivel, miközben Novák Katalin szorgalmasan jegyzetel. Csak azt nem értem pontosan, hogy Rogán Antal konkrétan mit keres ebben a brigádban. Annyi pénzt kap az új kabinet? Vagy családi kötvénykibocsátás van a láthatáron?

Amint kiderül, meg fogjuk osztani az olvasókkal.adomany-1