Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Most még a politikai egyeduralom a fanszőr mentén üzen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Mikes Mirtill: e-mail Rodostóba                                                              Tárgy: piros bugyi

Bácsikám, ha Istent ismer, akkor most azután tényleg haza ne jöjjön, mert mi itthon már elhülyültünk (persze én nem, mert tudvalevőleg én sajátos nevelési igényű, kiskorú, szőke leánygyermek vagyok, és nekem mindent többször kell elmondani, és akkor se értem, ezért nem hat rám a propaganda úgy, mint a felnőttekre). Szóval úgy elhülyült itt a nép, hogy egy római jogból lazán summa cum laude vizsgázott bírónak is írásba adja az alaptörvényt faragó szobatárs becses neje, hogy a bírói talár alá nem vehet piros bugyit. Tetszik érteni?  

Én már ott megakadtam ebben a fene nagy kézi vezérlésben, amikor törvénybe tették, hol lehet és hol tilos a dohányzás. Az én tatám – aki minden volt, csak tánc- és illemtanár nem – azt mondta erre a pátensre, hogy tényleg korcsosul a nép, ha már erre is törvényt hoznak. Mert szerinte egy normális ember, ha nem lát maga körül hamutartót, akkor nem gyújt rá, az olvasni tudóknak kiírják a falra, ha tilos a dohányzás, az analfabétákat pedig mindig figyelmeztetheti egy olvasni tudó, ha valami okból nem illik ott rágyújtani. Látja kend, itt meg most furton furt regulázzák azokat, akiknek nincs se nyitott mercijük, se dubajos csajuk, meg képtelenek bekokózva 140-el tépni belterületen. (Kendnek mije van, hogy annyira haza ácsingózik? Még a nyuszt mentéjét is a mohamedán szultántól kapta grátisz, vendégbarátságból, mint hazájából elüldözött migráns!)

Persze tudom én, hogy kend a felvilágosodás bűnös eszméjének bűvkörében, szuverén módon gondolkodva folyvást a miérteket keresi. Öreg hiba. Megteheti kend, ha ott marad, ahol van! Itt most a gondolkodás helyett hinni kell! Például (ezeket a tata mondta) „azt kell hinni, hogy demokrácia van, és nem a kapitalizmus ül törvényt az alattvalók felett”, „azt kell hinni, hogy most egy gazdag zsidó forgatókönyve alapján szívatják a népet, pedig valójában egy szegény zsidó már 1867-ben leírta, hogy a gazdagok miként faragnak maguknak humán erőforrást a jogfosztott és gazdaságilag kiszolgáltatott emberekből, ami tényleg marha nagy szívás”. Hát ilyen világ van itten mostan, úgyhogy feleslegesen ábrándozik kend a hazajövetelről, a kend lájtosan liberális európai mentalitásával.

Hogy akkor a piros bugyi? Na igen. Kendnek fogalma sincs arról, hogy mit jelent valójában ez a verssor és kívánom, ne is legyen: „fortélyos félelem igazgat”. A vörös szín most – tudja kend nálunk így, szociális terror idején – NERszeridegen. Most még a politikai egyeduralom a fanszőr mentén üzen: Bírói talár alatt bujkáló piros bugyi, reszkess!

A körülmények ellenére és ezekből kifolyólag is maradok, ki vagyok, a kend kis magyar határok közé szorult ükük unokahúga: Mirtillke

Bütyökfalva, 2017. augusztus 27.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.