Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország akkor is Moszkva külvárosa lesz, ha a liberálfasiszták a fejük tetejére állnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A civis honoris causa (díszpolgár) cím azon belföldi, vagy külföldi személynek adományozható, aki kimagasló közéleti vagy művészeti tevékenységet fejt ki, valamint munkásságával, erkölcsi vagy anyagi támogatásával segítette az egyetem vagy annak valamely szervezeti egysége jó hírnevének az erősítését

– ezt a nyakatekert okosságot érdemes tudni nekünk faszparasztoknak (senki ne vegye magára a minősítést, majd én) ezen a pirosbetűs ünnepnapon, midőn Vlagyimir Putyin apátok (nektek, se nem fiatal, se nem demokraták!) Budapestre látogatott (mosdatjátok is a szerecsent, csókdossátok a segget és magyarázzátok a bizonyítványt ezerrel, hogy miért van ez rendjén), és ezzel összefüggésben – a fenti hablatyra hivatkozva – a Debreceni Egyetem kitüntette őfényességét.

Semmi sem emelheti jobban ennek a taknyon csúszó, szervilis elismerésnek az értékét, mint hogy a boldog tulajdonos annyira leszarta a dolgot, hogy nem fért bele a debreceni kirándulás, hogy akkor már a helyszínen vegye át, ami az övé. No, nem mintha az elvtárs életében is hallott volna egyáltalán Debrecenről, de ha már ilyen szép fordulatszámon pörög a magyar felsőoktatás debreceni leányvállalatának nyelve Orbán és Putyin egymáshoz simuló ánuszrózsái körül, gondoltam belefér a nagy felhajtásba. De nem. Egy vérgeci despotának a cselgáncs azért csak fontosabb, mint egy egy szaros egyetemi kitüntetés.

Az mondjuk, pár napja is rejtély volt, hogy mi köze lehet az orosz félistennek a fenti elvárások bármelyikéhez is, de szerencsére buzgó mócsingék megtalálták a magyarázatot a megmagyarázhatatlanra: Putyin jóvoltából az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks II. beruházásban. Ez így természetesen köszönőviszonyban nincs az indoklással, de hülyeségekkel nem foglalkozunk, különben is. Nesztek, művészeti tevékenység!

 

Azon kívül, hogy a társadalom értő fele joggal értetlenkedik és háborog afölött, hogy mit ábrázol ez a gesztus, tekintettel Ukrajna destabilizálására, a Krím-félsziget annektálására, a civil társadalom szopatására, a jogvédők munkájának korlátozására, az újságírók és az ellenzéki politikusok üldözésére, alkalomadtán kinyírására, amely magas erkölcsi tartalommal bíró tevékenységek mind VV Putyint dícsérik; valamint azon túlmenően is, hogy a Debreceni Egyetemet a Facebook népe könyörtelenül leminősítette, a díszpolgári cím visszavonását sürgető petíciót pedig néhány százan már aláírták, a szégyenteljes történet nem ért véget itt.

Miután az egyetem döntését az egyetemi Szenátusnak is jóvá kellett hagynia, és miután a putyini papírforma szerint 90%-os többséggel támogatták is az érintettek a naccerű ötletet, hogy Vlagyimirovics az intézmény díszpolgára legyen, a hvg.hu megszólaltatta Körösparti Pétert, a DE Hallgatói és Doktorandusz Képviselet (DEHDK) elnökét, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökét, ímhol ezt itt:

Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Felsőoktatási Kerekasztal ülése után az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2014. október 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Felsőoktatási Kerekasztal ülése után az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2014. október 21-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A csávó (nem tudom más szóval illetni, bocs) semmilyen problémát nem lát ebben a kitüntetésben, ugyanis Putyin nem szerepel a háborús bűnösök listáján (!!!!!!!!!!), a paksi bővítés fasza, a Krím-félsziget mindig is az oroszoké volt, és – az anyámúristenit – az, hogy háború volt/van Kelet-Ukrajnában, a szakadárokat pedig az oroszok támogatják, csak annyit jelent, hogy háborúval is el lehet venni egy területet.

Itt, ezen a ponton az ember kurvára eldob mindent, ami a keze ügyében volt előzőleg és megállapítja a nyilvánvalót nyolcvanhatezredszerre is: ennek az országnak reszeltek. Mert az egy dolog, hogy a Debreceni Egyetem volt az első, amelyik nyelvet kilógatva sietett üdvözölni a kormány CEU-ellenes törekvéseit, vagyis ez az intézmény következetesen igyekszik élen járni a hatalomnak való csontig benyalás gyomorforgató erőfeszítéseit illetően.

Ebben semmi meglepő nincsen, hiszen 2013-ban azt az egyetem által többször is elutasított és alkalmatlannak tartott Szilvássy Zoltánt nyomta le az intézmény torkán (az egyetemi autonómiát telibefosva) Balog semmihez nem értő református pap, aki egy közönséges politikai megbízott, fideszes helytartó, az aluliskolázott Kósa Hutituszu Lajos embere. Tessék, ő az a kép jobb oldalán:

Orbán Viktor, Szilvássy Zoltán, a DE rektora és Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke érkezik a százéves jubileumát ünneplõ Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ünnepi tanévnyitójára, a debreceni Református Nagytemplomba 2014. szeptember 7-én. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Orbán Viktor, Szilvássy Zoltán, a DE rektora és Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke érkezik a százéves jubileumát ünneplő Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ünnepi tanévnyitójára, a debreceni Református Nagytemplomba 2014. szeptember 7-én.
(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Ez eddig nem meglepő, de az igen, hogy a 2013-ban még ellenálló egyetemi polgárság ma közönséges bólogatójancsik gyülekezetévé züllött. Hogy tudós emberek, kutatók, szakmai tekintélyek beálltak a hatalom seggébe, és hogy a felnövekvő generáció krémje (doktorandusz, bazmeg) annak örül, hogy Putyin nincs a háborús bűnösök listáján, úgyhogy tüntessük ki üstöllést. Ezek ennek az országnak a kiművelt emberfői, ezek alkotják az elitet? Akik egy ex-KGB tisztnek díszpolgári címet ajándékoznak 90%-os meggyőződéssel, mert az állampárti ukáz szerint márpedig Magyarország akkor is Moszkva külvárosa lesz, ha a rohadt liberálfasiszták a fejük tetejére állnak?

Ez a csávó, aki öblösen röfögi fel az orosz propagandát arról, hogy a Krím-félsziget mindig is Oroszországhoz tartozott, vajon mit tud arról, hogy Putyin terrorista háborújában kárpátaljai magyarok halnak meg, hogy azoknak a magyar katonáknak a haláláért, ha közvetetten is, de személyes felelősség terheli Vlagyimir Putyint? Ebben nem az a módfelett elkeserítő, hogy a politikai vezetés szellemi, erkölcsi toprongyokból áll és elvtelen szerecsenmosdatókból áll, hanem hogy mindenhova beette magát ez az alattomos fertőzés. Mekkora karrier vár erre a seggfejre – és a hozzá hasonlókra – a NER-ben, úristen! Aki szerint 2017-ben érv lehet bárkinek az elismerése mellett, hogy háborúval is el lehet venni területeket.

Itt tartunk ma két Trianon siratás között, hogy tök rendben van, ha némely országok háborúval rajzolják át a határaikat, ha börtönben rohasztják meg politikai ellenfeleiket. Mert az egy olyan ország, baszki. Ja, meg ha valaki nincs rajta a háborús bűnösök listáján, akkor az már önmagában is indokolja a kibaszott kitüntetését. Ez az ország szellemi színvonala ma. Nem a tükröspusztai kocsmában, hanem a Debreceni Egyetemen.

Erkölcsi támogatás, mi? Egy vérgeci, autokrata, illiberális rontás erkölcsi támogatása? Hol lát itt bárki is erkölcsöt? Mert én mindenhol gátlástalan, undorító erkölcsi hullákat látok, akik mindenhova beszivárogtak, beették magukat a feneketlen szolgalelkűségükkel valaha autonóm, független intézmények élére, és segédkeznek a rezsimnek abban, hogy mindent tönkretegyen. Materiális, szellemi, lelki vonatkozásban egyaránt.

A ruszkik haza! című tündérmeséből ez lett. A gyalázat szónál nem jut jobb eszembe. Pedig ezt is már évekkel ezelőtt elcsépeltük.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.