Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szerelemnek fájnia kell… de miért nekünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Esküszöm, csak egy rövid időre rohantam be a faluba ügyintézni, vásárolni. Azt hittem, ugyanabba az országba csobbanok vissza, ahonnan kicsobbantam két órával előbb, de nem. A világ megváltozott. Örökre, visszavonhatatlanul.

Matolcsy György, Tündérország megálmodója, az ázsiai származásunkat igazoló piros pöttyök neves kutatója, az áldott advent feltalálója megnősült. Megőrülök, de komolyan! Valami házasodási láz van most a Fidesz körül, mert a drága miniszterelnök úr lánya is, Matolcsy György főállású Rómeó, mellékállású paranoid, szabadidejében jegybankelnök is elkelt.

Mondjuk én azt sem bántam volna, ha egy másik kontinensről választ arát és mindjárt oda is költözik, de ha nem, hát nem. Kár, hogy ebből sem maradhattunk ki. Már jóformán az összes uborkafán csingilingiző komplett pereputtyát betéve ismerjük, pedig engem speciel egyáltalán nem érdekelne, bár szerintem mást se nagyon. De itt van nekünk a drága miniszterelnök úr és az ő hobbiszőlőtermesztő, földéhségben szenvedő kedves felesége, a sajátlábon ácsorgó elsőszülöttje és az ő mindenhez is értő zura, akivel alkalomadtán Bahreinben tárgyalgatnak kicsit hivatalosan, majd jól letagadják. Jut eszembe! Tudja valaki, hány milliárdot kellett visszafizetnünk az Uniónak Tiborcz István közpénzes ügyködései okán? Akkor jó. És akkor a kedves papáról, mamáról és tesókról még szó sem esett. Ők a bányában dolgoznak.

Aztán van már nekünk másik férjezett főrangú gyermek is, akinek a zura szintén nem cukrász, vagy sebész, hanem ott nyüzsög ő is a dézsa körül természetesen. Aztán van még egy szomszéd is – bár vele nem házasodott össze mostanság senki – aki isten kegyelméből gömbölyödik.

Van nekünk Rogánné Cecíliánk, aki igen szeret drága ruhákban villogni, helikopteren röpködni és miniszterné lenni. Aztán vannak Lázár gyermekek, akik már az oviba is úgy jártak, mint szőlőbirtokos és kacsaláb-tulajdonosok.

Van továbbá legfőbb ügyésznénk, aki Matolcsy Rómeónál áll alkalmazásban, mert ez már csak így megy az uraknál. És nem elég, hogy Polt Péter felesége a jegybankban dolgozik, de már a másik házasságából született lánya is a jegybankban dolgozik, mert az első feleségtől származó gyereket felvette a második feleség.

Tudtok követni? Nem baj.

Van aztán egy nagyszerű Szájer Józsefünk, aki fél kézzel összegányolta nekünk az alaptákolmányt, mert annyira tud és van neki egy felesége, aki Handó Tünde néven az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Mert itt is ragad a tehetség és gyötri a famíliát.

Ez persze csak a szarhegy csúcsa, de elég is ennyi belőlük. Sok is. És kanyarodjunk vissza a mai hősünkhöz, Matolcsy mesterhez. Aki hirtelenváratlanul feleségül vette Vajda Zitát, mert a szerelem nem ismer lehetetlent. Csak előtte még elvált a feleségétől – nem a lehetetlen, hanem Matolcsy, akit még a válást megelőzően kicsit benyomott egy polgármesteri székbe (lesz pénz a településen, ha Matolcsynéra szavaztok), évekig csalta egy parányit a keresztényi szellem jegyében – és elvette a szeretőjét, akit eddig hurcolt magával mindenhová – mármint munkahelyileg -, alkalmazott, de nem ám csak barátnét, hanem barátné testvérét és anyukáját is ellátta munkával. Meg pénzzel. Meg az első házasságából született fiókáit is meghitelezte némileg, mert az apai szív már csak ilyen.

Na, de most minden szépen rendeződött – egy nyári lesifotón láttam utoljára az ifjú párt és a barátnő (azóta hites feleség) vagy áldott állapotba keveredett, vagy rákapott a csülkös pacalra, de eléggé jó kondiban van – Zituka hivatalosan asszony lett. Sőt! Lemondott az összes állásáról a jegybanki alapítványoknál, lemondott a jegybanki ösztöndíjáról (igen, ilyet is kapott. És?), valamint visszafizeti a jegybanktól lakásvásárlásra kapott kedvező kamatozású kölcsönt.

Akkor jó, megnyugodtam. Akkor már minden rendben van. Mostantól ő soha nem volt közszereplő, senkinek semmi köze hozzá, mibű. Értem.

Már csak azt szeretném tudni, hogy Orbán Viktor mikor veszi feleségül Mészáros Lőrincet. Vagy mikor megy hozzá, mert nekem úgy is jó. Csak azért, hogy szó ne érje a ház elejét, hogy erkölcsileg is minden rendben legyen és a keresztényi izé se sérüljön. Mert az ezeknek nagyon fontos. Bizony.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.