Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mielőtt Petihuszár toporzékolni kezd

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép nap volt ez a mai. Egyrészt meleg volt, mint a fene, másrészt megtudta az ország, hogy a miniszterek elnökének második lánygyereke is férjhez ment. Ehhez én nagyon gratulálok és boldog életet kívánok nekik. Remélhetőleg – bár ez a remény nagyon halovány – nem a mi lábunkon, hanem tényleg a sajátjukon.

Remélem, Szijjártó Péter már hangol ezerrel, mert most Angela Merkelnek kell toporzékolnia. Ugyanis a német kancellár a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban közölt interjúban azt mondta, azért nyitotta meg a határokat a 2015-ös menekültválság csúcspontján, mert a magyar kormány megtévesztette a menekülteket és ha országa nem fogadja őket, humanitárius katasztrófával kellett volna szembenézni.

Mielőtt Petike a földhöz verdesné magát, jelzem, hogy nem először mondja ezt Merkel, első pillanattól ezt mondta. A kancellár a Ruhr Nachrichten című német lapban majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt ugyanezt nyilatkozta. Szeniliseknek (főleg toporzékolásügyi illetékeseknek) egy kis emlékeztető. Valószínűleg találnék két éves ilyen nyilatkozatot is, de nincs kedvem kotorászni. Már csak azért sem, mert én is jól emlékszem a történtekre. A pályaudvaron szándékosan összezsúfolt menekültekre, a mindenféle ellátás nélkül feltorlódott tömegre, akik bármilyen ellenőrzés nélkül zúdultak be, miközben az Orbán-kormány már hónapokkal előbb teleplakátolta az országot ellenük, de a határvédelem megerősítése érdekében egy lépést nem tett.

Emlékszem az emberekre, akik gyalog vágtak neki a hosszú útnak, azt sem tudták, hol vannak, de mindenkit Budapestre irányított, vagy szállított a hatóság, aztán sorsukra hagyták őket. Emlékszem arra is, hogy megvásárolták a vonatjegyeket és végül nem indult a vonat, aztán azt hazudták nekik, hogy a határra mehetnek, de leszedték őket a járművekről. És végül emlékszem, amikor buszkonvojokkal szállíttatta őket a kormány a határhoz, vagy a határnál lévő táborba vitték, majd isten hírével útra engedték őket.

Arra is nagyon jól emlékszem, hogy ha a civilek nem segítettek volna étellel, jó szóval, gyógyszerrel, tolmácsolással, biztosan katasztrófa történt volna. De így az a rengeteg ember békés maradt, ez pedig úgy tűnik, hogy nem a kormány tervei szerint történt. Arra is marhára jól emlékszem, hogy sem a keresztény egyház, sem a kormány bármelyik szerve nem nyüzsgött ott, hogy valami módon kezeljék a helyzetet. És onnan gondolom, hogy a kormánynak nem ez – békés menekültek – volt a terve, mert akkorra datálódik a civil szervezetek megtámadása, ami most is tart. Onnantól kezdve dolgozta bele a magyar közbeszédbe a kormánykommunikáció a migránssimogató kifejezést. Innen indult az a feneketlen gyűlölet, amit a mai napig meglovagol a kormány.

Ha akkor azok a civil szervezetek és magánemberek nem veszik át az állam feladatát – mint annyi minden másban is, az elesettek ellátásától a hajléktalanok segítésén át egészen  az életvégi ellátásig -, akkor nem biztos, hogy békések maradtak volna azok az emberek pici gyerekekkel, fedél, víz és élelem nélkül.

Ha akkor robbannak az indulatok, Orbán király fehér lovon vezette volna a hadait, hogy megvédje a magyar embereket a csürhétől és akkor, mint a haza megmentője vonult volna be a történelembe. Mármint az ő zavaros elképzelései szerint.

Megint jó hosszú lett a jóéjt-puszi, pedig nem így terveztem. De jó lesz még ez a cikk, majd elő lehet kapni, amikor Petike elkezdi a nagyívű hazudozást és cirkuszt. A nap kommentje Lászlótól:

Barcelonaban az anti-terror tuntetesen a Las Rabmblas setanyon, 500 ezren kialtottak, hogy „NO TINC PUR”!!! („nem felunk toletek”)
Magyarorszagon, ami Orbanisztan lett es ahol nincs egyetlen-egy muszlim „migrancs” sem, a nemzeti /naci/ ver-magyarok rettegnek, ajvekolnak es Orban laba nyomat es kezet csokolgatjak konyorogve, hogy ments meg minket Orban ur, a lanyainkat es asszonyainkat megeroszakolo muszlim gyilkosoktol. Hat ez a kulonbbseg egy demokrata es az illiberalis neo-fasiszta gyulolet kelto rendszer kozott.

Kommentet nem szoktam kommentelni, most kivételesen. Szerintem ahhoz, hogy nálunk ennyi ember az utcára menjen, minimum be kellene tiltani az alkoholárusítást. Akkor tuti kimennének, amúgy nem.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.