Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rablógazdálkodás még hazugsággal párosítva sem lesz gumicukor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány háborút indított a multik ellen, azonban különbséget tesznek jó és rossz multi között. A rosszat el kell tiporni, minden lehetséges eszközt bevetve megsarcolni, hogy legyen miből támogatni a magyar családokat. A jó multikba pedig ész nélkül kell önteni az adóforintokat, attól növekszik ugyanis a magyar gazdaság. Hogy a döntés mi alapján történik, az kevéssé érthető, ugyanis a kormány által meghurcolt üzletláncok hatalmas bevételt termelnek az országnak, emellett munkahelyet teremtenek és felvásárolják az itthoni termékeket.

A kormány abban látja a kiskereskedők sorsának javítását, hogy megpróbálja ellehetetleníteni a nagy áruházláncokat a hazai piacon. Ezzel viszont semmilyen mértékben nem segít a hazai kiskereskedők helyzetén. A gond ott kezdődik, hogy már a kezdetekkor ellehetetlenítik a hazai cégek életét, az irdatlanul magas adók kivetésével. Szerencsétlen bolt, vagy cég, még azelőtt, hogy valóban elkezdhetne termelni és bevételhez jutna, fizetnie kell az államnak. Ezzel már a nyitás előtt negatívba fordítva a mutatókat, sokaknak elveszi a kedvét már a cégalapítástól is. Mi értelme van ugyanis milliókat beleölni egy üzletbe úgy, hogy bevételtől függetlenül azonnal fizetnie kell az állam felé?

A kisvállalkozások milliárdos tartozásokat halmoztak fel az állammal szemben, mely boltok és áruházak több ezres nagyságrendű bezárását eredményezi évente. Azzal, hogy a nagyvállalatokat megsarcolják, még nem segítenek a kisvállalkozásokon, ugyanis az ő gondjaikat nem feltétlenül a nagyobb társaik térnyerése jelenti. Tartozásaik mellett a legnagyobb problémát a technikai lemaradásuk jelenti, mely beruházásokra egyszerűen nincs pénz. A válság idején a kormány nagy boldogan feltőkésítette a bankokat, azonban a hazai vállalkozásoknak ilyen lehetőséget soha nem adott. Pedig a megoldás egyik kulcsa itt keresendő.Mindezek tetejében a vasárnapi boltzár még jobban ellehetetlenítette a már amúgy is gondban lévő vállalkozások többségét.

– Nem a kormányzati támogatások miatt bővítjük a termelői kapacitást, de miért ugorjunk el az ingyenpénz elől?

(Magyar Nemzet)

A számok pedig azt mutatják, hogy pénz lenne a gondok megoldására, vagy legalábbis annak megkezdésére. Azonban amellett, hogy a kormány köpködi a multikat, hatalmas pénzekkel tömi ki többségüket, sokszor adókedvezményeket nyújtva, valamint beruházásaik költségeinek negyedét átvállalva. Az Orbán-kormány a 2011-2016 közötti időszakban 164,9 milliárd forintnyi közpénzzel tömte ki a külföldi multikat, tudta meg a Magyar Nemzet.

Ezzel alapvetően nem is lenne semmi gond, ha nem azt kommunikálná az állam, hogy a hazai kis és középvállalkozásokat nagymértékben támogatja, emellett pedig a multik ellen uszít. A multikhoz hasonló állami támogatásról a hazai kisvállalkozások csak álmodhatnak. Itt megint egy ellentmondás kerül előtérbe, mely az Orbán-kormány sajátja. Valamit állítanak, miközben a valóságban azzal ellentétesen cselekednek.

A nagyvállalatok ésszel történő szabályozása segíthet a hazai gazdaságon, azonban a túlszabályozás ellentétes eredményeket hoz. A szabályozás pedig önmagában nem elég, ha nem társul mellé egy, a hazai vállalkozásokat támogató program. Amit az Orbán-kormány nagy elánnal véghez visz, nem javítja a magyar gazdaságot és nem segít sem a hazai termelők, sem a hazai kisvállalkozások helyzetén.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.