Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehát a magyar embereket csak a saját kormányuk rágalmazhatja következmények nélkül? Aha

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt mindenkinek! A félreértések elkerülése végett, ez e fotó itt felettem nem a szerkesztőségben készült a mai másnapos reggelen, amikor csak én vagyok talpon, mert én vagyok Gyuribá. Különben is egy Heinekentől nem lehet a falnak menni főleg nem több embernek. Ráadásul másnaposan keresgélni a szavakat vadhajnalban nem annyira jó móka… inkább nem. Ezért kijelenthetjük, hogy azok ott a vidrák, régen nem nyomasztottam a kedves és drága olvasókat vidrákkal, úgyhogy éppen ideje is volt. 🙂

Nem tudom, hogy Hollandiát lerohantuk-e már, vagy még mindig a pampogásnál tartunk és maradunk, de az biztos, hogy a történet egyik legfontosabb szereplője a holland külügyminiszter, akinek végül is sikerült a bravúr. Elhatárolódott valamitől, ami el sem hangzott. Aki lemaradt volna róla: Szijjártó diadalmasan becsörtetett a Migráns1 péntek esti műsorába, ahol elmondta, értékeli, hogy a holland külügyminiszter pénteken felhívta és világossá tette, hogy a nagykövet nem kormánya álláspontját képviselte.

Az oly jól ismert, szánalmas, uszító kulcsmondat, drágáim, a következő: senki sem rágalmazhatja következmények nélkül Magyarországot. Miközben Magyarországot senki nem rágalmazta, a magyar kormány és félhülye Petike két kézzel kenegeti a fekáliát az országra, a boldogan bárgyú lakosság egy része pedig jó étvággyal fogyasztja azt. Ez a helyzet, lehet finomítani, kimagyarázni, túlkiabálni, de felesleges. Az a magyar kormány, amelyik rágalomhadjáratot indított rendre mindenki ellen, aki nem állt be a sorba, példás érzékenységről tesz tanúbizonyságot, amikor ki kell forgatni mások szavait. És igen, eljutottunk a lényeghez is, sikerült lebutítani az egész mesterségesen kreált vitát arra, hogy

vannak az Európai Unióban bevándorláspárti és biztonságpárti kormányok, a hollandok a bevándorláspártiak közé tartoznak, a magyar kormány pedig a magyar emberek biztonságát tekinti elsődleges kérdésnek.

Tehát minél nagyobb a pofája valakinek, minél ocsmányabb módon hazudik, annál biztosabban kijelenthető, hogy a polgárok biztonságáért él. Jajó, az értelmet keresse meg benne, akinek két anyja van. De legalább a mémgyár beindult, ez az egyetlen pozitívuma ennek az ocsmányságnak.

Közben – hogy a terrortámadások nyomán kezet dörzsölgető, minden szerencsétlenséből hasznot húzó Szijjártó-félék örüljenek – Brüsszelben egy degenerált barom késsel rontott szolgálatot teljesítő katonáknak. Remélem, megint jön a bezzegezés. Addig is: a két katona enyhén megsérült, a támadó degenerált barmot pedig lelőtték. A hatalommal semmilyen kapcsolatot nem ápoló, valóban biztonságpolitikához értő szakemberek teljesen logikusan levezették a miérteket, ezért ide rakom, hogy Londonban hasonló eset történt: a brüsszeli támadás után nem sokkal a londoni Buckingham-palotánál vettek őrizetbe egy rendőrökre támadó késes férfit. A hasonlóképpen degenerált barmot rendőrök állították meg, akkor támadt rájuk, amikor megtalálták a nála lévő kést. A két rendőr könnyebben megsérült.

Nem leszek igazságtalan, a jó hírekről is beszámolok az MTI nyomán: felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a magyar államadósság osztályzatának kilátását pénteken a Standard & Poor’s. Tavaly november óta mindhárom nagy nyugati hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategoriában van Magyarország, az S&P-nél BBB mínusz/A-3 a besorolás. A pozitív kilátás oka: csökkent a nem teljesítő hitelek aránya a bankrendszerben. Éljünk!

A bankoktól teljesen függetlenül ég a magyar közpénz. ITT egy érdekes cikk arról, hogy a milánói expó címszó alatt szintén felfoghatatlanul sok adófizetői forintnak a seggére verő Szőcs Géza költőfejedelem és nehézsúlyú mindenhez is értő újabb 400 millió forintot kapott elbaszásra. Najó, nem, még egyszer: a kulturális államtitkárság és a milánói expóbiztosság után most startupokat menedzsel a költő-politikus, aki 400 millió adóforintot kapott új hobbijára. Idézek a cikkből:

„Ha részt akarunk venni például Kínában egy infotechnológiai vásáron, csak egy telefonomba kerül, és ott vagyunk” – jelzi önmaga fontosságát Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó. A milánói expójelenlét járulékos hasznaként rengeteg üzletemberrel, tudóssal, nemzetközi vásárszervezővel ismerkedett össze. „Nemzeti ügy, hogy ezt a páratlan networköt kamatoztassuk”. Az a kurva nagy helyzet, Gézukám, hogy ezekbe a páratlan networkökbe fogunk belefulladni nemzetileg. Ami téged, a többiekhez hasonlóan látványosan és egyáltalán nem érdekel.

Miután egy igazságügyi szakértő az Indexnek kifejtette egyebek mellett, hogy még hetvennél is megúszható lett volna a Dózsa György úti tragédia, miközben M. Ricsi alvilági ember a duplájával száguldozott, az önérzetes magyar rendőrség megújult honlapjára kifüggesztett egy igen vicces közleményt. Ezek is valamiért kiabáló nagybetűkkel tosszák bele az arcokba a mondanivalót: TÉNYEK A DÓZSA GYÖRGY ÚTI BALESETRŐL. Szerintem bőven elég, ha az elejét iderakom, igen sokat elmond arról, hova jutott ez az ország:

Hangulatkeltő cikkekre, illetve egykori „nyomozók” állítólagos nyilatkozataira reagálva a Budapesti Rendőr-főkapitányság – a hiteles és teljes körű tájékoztatás céljából – az alábbi közleményt adja ki.

Jól van, Pintér! Ez is szép munka. Ott tartunk, hogy a rendőrség illetékes megkérdőjelezni, hogy ki a nyomozó, ki nem, ki a szakértő, ki nem. Ez tényleg menő. És nem állítottam, hogy az igazság azoknak az oldalán áll, akiknek az igazságérzetébe páros lábbal szállt bele ez az egész, Fidesszel összefonódó mocskos ügy, de akkor is…

Mindegy, mert ma a változatosság kedvéért az ország több pontján hőségriadó lesz, úgyhogy akinek már így is el van szállva az agya, annak tuti tovább súlyosbodik az állapota. Egyelőre a sál-sapka-kesztyű dolgot tehát el kell felejteni, viszont mi ma is itt leszünk némelyek örömére, mások bánatára. Kávé után jövünk! Szép napot, békét és nyugodalmat!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.