Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tessék mondani, hogy kell lemondani a magyarságomról?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Pontosabban: pihenj! Este van, ráadásul péntek este, máma már nem hasad tovább. Szijjártó álmában csönget egy picit, dajcstomika is elcsitul, béke van és gyűlölet.

Tizenöt-tizenhatmillió magyar él a világban, ezért nem mindegy, hogy megőrizzük vagy lemondunk a magyarságról – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Győrben, a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 16. továbbképzésének záró napján a Széchenyi István Egyetemen. (MTI)

Jól van. Beszéljük ezt meg, mert láthatólag nagyon izgatja a kormányt. Sőt, semmi más nem izgatja. Kérhetnék valami eligazítást – például rajzos brossúra formájában, nekem simán megér nyolcmilliót, bár pénzem az nincs -, hogy a francban kell megőrizni a magyarságomat? Tegyem nájlonzsákba? Kell bele molyirtó? Ki fenyegeti? Pontosabban: ki akarja elvenni, hogyan, miért és mit fog vele csinálni? Megeszi? Lefagyasztja? Befesti hupililára és kiakasztja a kert végébe?

Ha viszont le akarok mondani a magyarságomról, azt hogyan kell csinálni? Van valami állami sóhivatal Matolcsy rokonságának vezetésével, ahol leadhatom, mint egy kabátot? Adnak róla elismervényt? Ha meggondolom, visszavehetem, mint a zaciból a bundát? Ha leadtam, mi történik velem? Hirtelen nem tudok magyarul? Nem fogom szeretni a diófa susogását a kertben? Nem értem Ady szavait? Nem fogom nyújtani a karomat a néninek, aki nem tud leszállni a buszról? Elfelejtem a nagyszüleimet? A szüleimet? Nem fogom felismerni Bayer mondatai mögött a szándékot?

Ha lemondok a magyarságomról, akkor nem fog fájni a pusztuló vidék látványa? Akkor nem fog a szívembe markolni annak az embernek a története, akitől elvették a rokkantjáradékát, dolgozni nem tud (tényleg nem, láttam, ismerem) és ha nem segítek (segítünk, szalonnailag), akkor konkrétan éhhalálra van ítélve? Ha már nem leszek magyar, akkor nem fog dühíteni a Mészáros Lölö nevére íratott fél ország? Akkor nem fogom felkapni az iszapot, ha szándékos hazugságot látok, hallok, olvasok?

Ha lemondtam a magyarságomról, akkor mi lesz vele? Rogán és Habony eladja jó pénzért ukrán maffiózóknak? Vagy Szijjártó beépíti az úszómedencéjébe? Orbán azzal fog focizni a kert végében álló stadionban?

Ha lemondok a magyarságomról, akkor csak legyintek majd a Nigériába kitalicskázott 16 milliárd, a Laoszba kitolt 41 milliárd, a Grúziába nyomott 20, vagy az Iránba pottyantott 26 milliárd forintra? Állítólagos kölcsönök, erre-arra. Mert nekünk itt már jó, mi rendben vagyunk. Az egyik kórházból a másikba hurcolt betegekkel, mert az természetes, hogy nincs mindenhol CT. Mondta a fődoktorúr is, hogy jó az úgy. Meg az idősotthonokban, a demens osztályon felfekvésektől bűzlő öregek is rendben vannak, majd a hozzátartozók megveszik a százezres felfekvés elleni matracot.

És jól van az is, ha nekem kell vinnem az elemet a vérnyomásmérőbe, a gyógyszert, kötszert, lázmérőt, fertőtlenítőszert. Az is rendben lesz, hogy családok tucatjai nem jutnak ivóvízhez egy faluban, mert belecsapott a villám a víztorony nemtommicsodájába és az önkormányzat inkább díszkutat csináltatott egymillióért, nem a vízről gondoskodott. Mert a díszkút növeli a nemzettudatot.

Tessék mondani, a nemzettudatot lehet mérni? Mi a mértékegysége? Liter per semjénzsolt? Ha lemondok a magyarságomról, akkor nem fog dühíteni a kutya nyakába belenőtt bálazsineg, az elevenen megnyúzott macska, a lépcsőről folyamatosan leguruló kisgyerek, a nyáron is hosszú ujjú pulóverben járó nő?

Ha már nem lesz az enyém a magyarságom, akkor nem fog zavarni Matolcsy ötmilliós fizetése és nem fog eszembe jutni Mészáros számtalan külföldi villája, amikor éhezőket látok?

Ki tud ezekre a kérdésekre választ adni?

A nap kommentje Máriától:

Lehet még a boltokban holland sajtot kapni ? 🙂

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.