Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán házi történésze lehet a kormánypárt miniszterelnök-jelöltje?*

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És azt olvastátok, hogy Schmidtmariska néni az ő áldott jó kezével megírta? Najó, nem személyesen, mert őnagysága el van foglalva a rezsimet megtámasztani hivatott ideológiák és összeesküvés-elméletek fabrikálásával. Éjt nappallá téve. És fordítva.

Ezért aztán a Figyelő nevű, jobb sorsra érdemes, ám a NER-lovagina és milliárdos üzletasszony által kilóra felvásárolt, propagandásított-elfideszesített, kormányzati hirdetésekkel kitapétázott lap akármelyik szalagmunkása írta meg (még tegnap, csak elkerülte a figyelmünket), hogy Dobrev Klára lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Jó, nem ezt írták, hanem. Kérdőjellel ellátva, sokat sejtetően kérdezik, hogy vajon? És hát nyilván nem Dobrev Klárát írtak, hanem Gyurcsány feleségét, mert az még inkább elborzasztó lehet a nemzet patás ördögét szívből gyűlölő híveknek.

Jó, rendben van, értjük mi. Augusztus 22-én még azért rendesen virágzik az uborkafa, a nagyfőnök sem tért magához az elemcsere után, a fű alatti korrupció akkor is pusztít, ha látványosan nem kommunikálnak a hölgyek-urak, a lakájmédia egyéb zászlóshajói és luxusjachtjai is szorgosan teszik a dolgukat, ahogy a seggükön kifér, a kormánypárti munkakerülésbe pedig csak Kósa Lajos röffent bele időnként valami vérfagyasztóan nagy baromságot. Ami se nem vicces, se nem szellemes, se nem elegáns, de Lala élvezi és röhög a lábszagú poénjain. Lásd: a hülyeség nem betiltható, ezért nem foglalkozunk vele. És tényleg, Kósa Lajosnál keresve sem találni jobb példát arra (innen is üdvözöljük Németh Szilárd nehézsúlyú birkózót, intellektuálisan könnyűsúlyú vasöklöt), hogy amikor a hülyeség kezébe hatalom kerül, onnan nincs megállás a lejtőn.

Nade, kanyarodjunk vissza Máriához, akinek lapja vakítja a parasztot, nagyon izgi. Mert szerintük ez morális, korrekt és a nagyon független sajtó küldetésével is egybeesik. Azt mondják ők, hogy érdekes hírek érkeztek az eseményekre rálátó baloldali forrásainktól. Akiktől – akárkik is legyenek ők – a Figyelő tudni véli, hogy áll a bál az MSZP-ben Botka és Hiller között, de ez sehol nincs ehhez képest:

Gyurcsány kész eleget tenni Botka azon követelésének, hogy lemond közös listás helyéről. A volt miniszterelnök ugyanakkor nem adja magát azért ilyen könnyen, cserében csak annyit kér, hogy felesége, Dobrev Klára legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Már a megfogalmazás is olyan, hogy az ember eldobja az agyvelejét, de hol van ez ahhoz képest, hogy Mariska néni lapja konkrétan dezinformál és álhíreket terjeszt. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László a Hír TV-nek ma egyértelműen cáfolta a fideszes szennylap értesülését, szerinte ezzel egyesek (najó, nem egyesek, hanem az országot kormányzás helyett hülyítők) csak a figyelmet akarják elterelni az oktatás-, illetve az egészségügy problémáiról.

Pedig Schmidt lapja igazán megdolgozott, hogy összerakja a képet: több racionális érvet is felsorakoztattak (félszájjal elismerték Dobrev Klára vezetői/szakmai tapasztalatait) és az állampártról nem remélt, gyönyörű beismerő vallomást téve azt is leírták:

egy női jelöltet kevésbé lehet agresszívan támadni negatív kampánnyal.

Hát van valaki szerte e honban, aki ezt a Fidesznél jobban tudná? Hát van valaki más a Fideszen kívül, aki olyan aljadék módon nyúl(t) a negatív kampány habonyi-finkeltstein-i (nyugodjék!) eszközeihez, mint a Fidesz? Na, ugye. De most nem is ez a lényeg, meg az sem, hogy én mit gondolok Dobrev Klára esetleges politikai ambícióiról, potenciális miniszterelnök-jelöltségéről.

Szögezzük le viszont azt, hogy Mariska néni lapját tök hidegen hagyta a tényállás: Gyurcsány Ferenc felesége tavaly ősszel maga nyilatkozta, tudja, hogy talán lenne rá igény, de nem lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje, nem lesz hivatásos politikus, nincs ilyen ambíciója. Persze tavaly ősz óta változhatott a helyzet, de mint a DK vezető politikusának mai nyilatkozatából kiderült: nem változott a helyzet, vagyis Schmidt Mária lapja ordasat hazudott. Ahelyett, hogy megkérdezték volna az érintettet, létező, vagy nem létező forrásaikra hivatkozva gyártottak egy lábszagú álhírt. Nem azért, mert jelen állás szerint bármennyire is életszerű lenne Gyurcsány Ferenc meghátrálása és felesége politikai pályára lépése, hanem mert ahogy eddig nem volt, ezután még annyira sem lesz drága semmi azért, hogy a Fidesz – mindenkit eltaposva, mindenkin keresztülgázolva, a csillagokat az égről lehazudva – választást nyerjen.

Miután Vonát nem sikerült lekaraktergyilkoni a buzi szállal és Terry Black szavahihetőségével, kénytelenek közpénzből, a nyugdíjasokat telefonon zaklatva csípőből tüzelni a Jobbikra. De ez sem elég, immár nyíltan és hivatalosan háttérhatalmaznak orrba-szájba és Magyarország aktuálpolitikailag társadalmilag, gazdaságilag megoldandó problémáinak sorából mindent kiiktatva, kizárólag a kerítés-migránsok-Soros háromszög alakú fekete lyukból vonyítanak. De ez sem elég az alufólia sisak alatt vergődő hatalmaséknak, immár a saját taknyában fetrengő baloldalra is fecsérelnek az energiájukból. Álhírek bedobásával és lánctalpas dezinformációkkal állnak bele az MSZP-be és a DK-ba. Nem most kezdődött, csak most kezd felpörögni a kampánygépezet.

Mondjuk annál undorítóbb nemigen van, mint hogy politikával nem foglalkozó családtagokat rángatnak bele a történetbe. Gondolom, az alapvetés az, hogy ha Gyurcsány a patás ördög, akkor Gyurcsány felesége legalább annyira hergelő lehet az egyben tartani kívánt szekértábor vonatkozásában. Igaz, hogy szakmailag felkészült, intelligens, önerőből sikeres, még akár miniszterelnök-jelölt is lehetne, de hát mégiscsak Gyurcsány felesége, az meg varázsszóként szorítja ökölbe a hívek agyát. A hazugság is simán belefér, következménye nulla. Jut is eszembe:

L. Hazug János esete a Gyurcsány családdal

L. Hazug János után tehát S. Hazug Mária is beleállt a Gyurcsány családba, ami csak azért szóra érdemes (nem mintha az érintettek nem tudnák megvédeni magukat, és nem mintha naponta nem rágalmaznának, hazudoznának és mutogatnának másokra), mert noha minden a kezükben van nyolcadik éve, minden felhatalmazást megkaptak, hogy érdemben jobb hellyé tegyék ezt az országot, most mégis ott tartanak, hogy még a NER-ideológusuk lapjában is álhíreket kell gyártaniuk. Amelyekben Gyurcsány nevével hülyítik a választóikat. Azért, hogy véletlenül se arra figyeljenek, hogy éppen kilopják a szemüket. Szánalmasan legalja.

*Még mielőtt bárki a szívéhez kapna (ha már megtörtént, bocs): a címben felvetett téma nyilván egetverő baromság. Kérdőjellel, felkiáltójellel egyaránt. Konkrétan annyira légből kapott hülyeség, mint amit Schmidt lapjában Dobrev Klárával kapcsolatban megszellőztettek. Igaz, a helyreigazítást nem találom sehol. 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!