Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ő legalább nem itt hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha van bármi, ami az összes létező és nem létező határon gond nélkül át tud ívelni, gyorsabb, mint a fény, masszívabb, mint Németh Szilárd és Kövér László rögeszméi együtt, az az emberi hülyeség. Erre biztonsággal lehet építeni, rá lehet könyökölni, baltával lehet szeletelni és soha nem fogy el, mert végtelen.

Ez mondjuk naponta többször eszembe jut erről-arról (olykor a tükörről is, nyugi), most éppen azt olvastam, hogy a világ legerősebb országának legerősebb vezetője a sajtóban fedezte fel az ellenséget. Nem, kivételesen nem a mi kis selyemcukor-alkatú vezérünkről beszélek, hanem Donald Trumpról. Annyiban jobb a helyzet, hogy ő legalább nem itt hülye, hanem otthon. Vagy bárhol, ahol éppen van és megszólal. Lényegében felvilágosító munkát végez ő, mert egyre világosabb, hogy az összes pacák, aki pénzért, vagy hatalomért bármire kapható, minden bajának forrását a nyilvánosságban látja.

Véletlenül sem az a baja az ilyeneknek (azért pacákot írtam, mert viszonylag kevés diktátornőről tudok), hogy hülyeséget beszélnek, hülyeséget csinálnak. Fenét. A bajuk mindig az, hogy ez kiderül, megírja a sajtó. A vicces sérós illető is ezzel hergeli a híveit, hogy micsoda szemét népség a média. Persze csak az az újságíró ellenség, aki nem ír szépeket róla. De az nagyon és nem az ő – márhogy Trump – ellensége, hanem a népé. Plánehogy A Népé. És ő megvédi A Népet, ha a fene fenét zabál, akkor is.

Azért az érdekes, hogy minden agyabuggyant – Putyintól Erdoganon keresztül a mi drágaszép vezérünkig – a sajtó ellen hirdet háborút. Pedig esküszöm, hogy sokkal egyszerűbb lenne normálisan viselkedni, becsületesen dolgozni és akkor nem kellene rinyálni, hogy valami kiderül. Több energiát visz el a disznóságok leplezése, mintha eleve nem csinálnának disznóságot és akkor nyugodtan alukálhatnának éjjel, nem kellene csatakosra izzadni a párnájukat amiatt, hogy holnapra mi derül ki.

Ráadásul valami olyasmi ellen hirdetnek hadat, amit nem győzhetnek le. Valami hülye már régebben feltalálta az internetet, azt meg nem lehet elkobozni a határon, mint régen a külföldi újságokat. Elégetni sem lehet. Korlátozni próbálhatják ideig-óráig, de igazi eredményt nem fognak tudni elérni ezzel sem.

Nálunk is áll a bál, naná. Majd pont Orbán marad ki az agyatlanok bulijából. Mert az ellenzéki médiatúlsúly, meg a nem tudom, micsoda. Pedig már olyan szinten kiszippantotta a kormány a pénzt a függetlenségéhez ragaszkodó médiából, hogy elméletileg meg kellett volna szűnnie, de nem szűnik. Nem baj, akkor csinálnak kormányhű portálokat, blogokat, minden francot. Azzal meg az a baj, hogy nem nagyon olvassák a népek, csak azok, akik amúgy is bármit beszopnak és nem is kell őket meggyőzni, mert meggyőződésesek élből.

Ezzel szemben még mindig vannak olyan felületek – nyomtatott sajtó kevesebb, de internetes portálok, blogok annál többen – amelyek kritikát fogalmaznak meg, kikaparják a tényeket és meg is írják. A rohadékok. Ha kiirt egyet a szorgos szolgahad, lesz helyette kettő.

Az a helyzet drágáim, hogy egyáltalán nem buli semmilyen szempontból ellenzékből írni. Sem anyagilag, sem az ember lelki békéjét illetően. Ha mégis van olyan ember (és van, mindig van és egyre több van), az azért lehet, mert nem pénzért, pozícióért, hanem hitből és meggyőződésből csinálják. Csináljuk. Ez pedig nem legyőzhető hatalmi szóval, sem hisztivel, sem óbégatással. Ez van.

Tudnám javasolni helyette a becsületet, gerinces viselkedést, szakmai hozzáértést, igazmondást. Mert abba nem lehet belekötni, nincs mit leleplezni, nincs mit tényfeltárni, ha a tények és a kormányzati kommunikáció nem térnek el egymástól. Ennyire nagyon egyszerű ez. Vagy csak nekem tűnik úgy?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.