Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Félnivalója itt nem a bűnelkövetőknek, hanem a tisztességes polgároknak van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

M. Richárd, miután nagy boldogan hazaérkezett megérdemelt Seychelle-szigeteki nyaralásáról, a bíróságon találta magát. Ugyanis a májusi 2-ai, két halálos áldozattal járó balesetet okozó férfi előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. Azonban ahelyett, hogy a bíró előzetesbe helyezte volna, M. Richárd szabadon távozhatott a bíróságról. Majdhogynem szóra sem érdemes mellékszálnak tűnik ennek fényében, hogy jogosítvány nélkül vezetett és kokainozott is, mielőtt a szerencsétlenséget okozta. Sebaj. Úgy tűnik, M. Richárd érinthetetlen. A májusi baleset óta szabadon jár-kel, azóta is jogosítvány nélkül vezet gondtalanul. Az országot is akkor hagyja el, amikor csak kedve tartja, a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak.

Miközben családok gyászolják elvesztett szeretteiket, addig M. Richárd a Seychelle szigeteken süttette hasát nőverő barátnőjével. Hogy fordulhat ez elő? Hogy történhet meg ez egy olyan országban, ahol festék dobálásért azonnal bilincsben elvezetés és rabosítás jár? A magyar bíróságok nem először mutatják meg, milyen siralmas helyzetben is van a hazai igazságszolgáltatás. Gyilkosok és csonkítók járják hazánk utcáit, miközben ártatlanok kerülnek rács mögé. A rendszer már nem csak bűzlik, hanem egyenesen rothadásnak indult, aminek megállítása – úgy látszik – senkinek nem érdeke.

Érdekek és kapcsolatrendszerek mentén születnek meg a bírósági ítéletek. Ahelyett, hogy a tényleges törvények kerülnének betartatásra. M. Richárd a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottjaként 8 év fegyházbüntetést kapott. Emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsította akkor meg őt a bíróság. Nem pitiáner ügyekért került börtönbe, bizonyítottan erőszakos bűncselekményeket követett el, a bíróság mégsem érezte fontosnak a férfi előzetesbe helyezését.

M. Richárd a rendőrség szeme láttára tesz amit tesz, a hatóságok pedig szemet hunynak a férfi ügyei felett. Ezek az esetek pedig nem segítenek a rendőrség pozitív megítélésében. Bűnözők járják utcáinkat, miközben ártatlanok rettegnek attól, hogy egy szabálysértésért börtönbe kerülnek. Úgy látszik, félnivalója itt nem a bűnelkövetőknek, hanem a tisztességes polgároknak van. A törvény előtt ugyanis egyenlőek vagyunk, de vannak akik még egyenlőbbek. A bíróságok hitelüket veszítve a kormány eszközévé váltak, függetlenségüket elveszítve, politikai döntések tucatjait hozzák meg naponta.

A hatalom birtokosaiként nem riadnak vissza attól sem, hogy rokonaiknak, ismerőseiknek kedvezve hozzanak meg egyes ítéleteket. Nem fontos az sem, hogy éppen mi az elkövetett bűn, a gyilkosságok alól ugyanúgy mentik fel a vádlottakat, mint ahogy korrupciós vagy zsarolási ügyekben. Sem vagyon, sem emberélet nem számít, ami fontos az a hatalom és a pénz. Nincs egy olyan szint, ami alatt már nem védik meg egymást, úgy látszik bármi belefér.

A korrupció mételye kapitányáságok és bíróságok százait fertőzte meg, kétségessé téve egy törvényes ítélet meghozatalát. A kormány hatalmának erősödésével megszaporodtak a politikai ítéletek, eltiporva a civil ellenállás bármi formáját. Hamarosan elérünk ahhoz a ponthoz – ha még nem értünk el -, ahonnan már nehéz lesz visszafordulni, az elszámoltatás pedig lehetetlenné válik.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.