Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Teljes elsötétítés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szabadság és felelősség

IX. cikk

(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

(2) Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

Három különböző szövegrészlet is összetorlódott az én olvasatomban. Az előbbi a gránitba vésett Alaptörvényből, az alábbi a II. világháborús beszámolókból, a harmadik a Teremtéstörténetből származik.

„A légvédelmi készültséget elrendelő rendelet nagy feladatot ró a rendőrségre is. Vasárnap reggel óta a budapesti rendőrség készültségben van és minden szükséges óvintézkedést megtesz arra nézve, hogy a teljes elsötétítés ideje alatt a rendet, nyugalmat és a polgárok vagyonbiztonságát megvédje.

Az elsötétítés ideje alatt a főváros utcáin kettőzött őrszemek cirkálnak. Egyébként a rendőrség megkezdte az elsötétítéshez szükséges előkészületek felülvizsgálását is és már a kora délelőtti órákban elindultak a rendőrség emberei, hogy ellenőrizzék a fővárosi házakat. Mindenütt azt vizsgálják, hogy az elsötétítéshez szükséges eszközök kéznél vannak- e, az óvóhelyek kellőképpen fel vannak-e szerelve, egyszóval, hogy a házak légoltalmi parancsnokai eleget lettek-e kötelezettségeiknek.” 

Mózest pedig ekként fordította Károli Gáspár:

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.

A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétségvala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.

És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.

És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.

Károli fordítását ekként magyarította Orbán:

Kezdetben teremtettem én, az Isten, apámnak bányát, feleségemnek, strómanjaimnak szőlőt és földeket.

A föld pedig kietlen és puszta volt és maradt is, de felvettük rá a földalapú támogatást az Európai Uniótól. Egyeseknél sötétség volt a lelkük mélysége színén, de az én isteni Lelkem lebegett már akkor is a vizek felett. Először elúsztattuk a koronát az Ezüst Hajó Kft-vel, kikötőt építettünk Tribunjban (Horvátország), majd vettünk egyet itthon sajátláb vőnek (Keszthely), yachtot a pénztáros Lölőnek, majd bevettük az osztrák hegyek után a Balatont is.

És mondtam én, az Isten: ne legyen világosság. És lőn sötétség.

És láttam én, az Isten, hogy jó a sötétség, mert ápol és eltakar, megválaszt a következő évtizedre is. Ezért elválasztottam én, az Isten a világosságot a sötétségtől. Eljött tehát a Sötétség Kora.

Mindehhez kellett nekünk egy pályáztatás a Klubrádió 95,3 MHz-es frekvenciájára, amit a rádiócsatorna elvesztett például olyan okra hivatkozva, hogy az üres oldalak (hátoldal) nem voltak szignálva. 2012-ben pert indított, és több éven át tartó időszakos hosszabbításokkal tudta folytatni a sugárzást. Folyamatosan vesztette el a helyi rádiókra épített hálózatát. Különféle indokokra hivatkozva választották le ezeket. Jelenleg, többnyire hallgatói adományokból a 92,9-en sugároz Budapesten és szűkebb-tágabb körzetében, illetve a világhálón hallgatható „a leghíresebb rádió”.

Az évek során a rádió több körben is pert nyert a Médiahatóság ellen.

G-nap, 2015. február 6. Simicska Lajos korábbi Fidesz gazdasági igazgató érdekeltségébe tartozó médiavállalkozások vezetőségei váratlanul lemondanak, lelkiismereti okokra hivatkozva. A Hír TV-től átmentek az Echo Tv-hez, illetve más médiákba.

2015 decemberében profiltisztítással indokolta a Telekom vezére az Origo eladását. Akkor a New Wave Media Kft volt a vevő. Az origo.hu Magyarország leglátogatottabb internetes portálja. Volt. Másfél évvel később, 2017. június 27-én a Bandzsa szerelmes Rómeó fia, Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t.

A G-napot követően a Metropol még 16 hónapig bírja és első megjelenése 1998. szeptember 7. után 18 évvel 2016. június 14-én megszűnt. Lett helyette a Lokál.

Vajna visszamenekült Andy megkapta megvette a TV2-t hatalmas banki hitelekből, hozzá rádiókat és embereket vett, miután a a CLASS FM is bezárni kényszerült.

A játéktermek, játékgépek, kaszinók számolatlan bevételei is nála landolnak.

2016 októberében derült égből… trükkösen bezárták a Népszabadságot, hétről-hétre, lapról-lapra kaparintották meg a megyei orgánumokat. A sajtó jelentős része a kormány befolyása alatt áll. Pár olyan szerkesztőség, kiadvány, műsor maradt, ahol a hatalom nem tudja befolyásolni, hogy mi jelenjen meg, és mi ne. A miniszterelnök lényegében ezek ellen hirdetett harcot Tusnádfürdőn. Meg Soros és Brüsszel ellen.

E kettő is abszurd, de a média elleni már egészen érthetetlen. Alig maradt a vele egyet nem értők kezében, oldalán lap, rádió, tv, weboldal. Csupán egy-egy, amelyik országosan jut el az olvasókhoz, a hallgatókhoz, a nézőkhöz. De ezeket is eltakarta a sosem látott migránsok elleni plakátkampány. Úgy ijesztgették a migránsokkal és Sorossal az embereket, mint kisgyerekeket szokás az ördöggel. Soha senki nem látta őt, az sem, aki beszél róla, de a kisgyerek elkezd rettegni. A jó király persze megvédi a rettenetestől őket. Mert csak a javukat akarja. Ami persze már nincs, mert elvette tőlük. Magas áfával, a trafikot, a munkát, százezrektől pedig a hazát is.

És mennyire gáz lenne erről, ezekről olvasni, hallani, ezért a sajtó megmaradt része elleni hadjárat. Csak arra jó, hogy elmondhassák: folytatjuk. De mit? – A lopást. A választási kampányban pedig megint nem a valós problémákról, országépítő(?) programokról lesz szó, hanem – az itthon lényegében nem létező (a kormánymédiában betegesen és kizárólag migránsokként emlegetett) menekültek mellett – a médiaháborúról.

Az ország jelentős tömegére olyan helyekről ontják a híreket, ahol azok a kormányzati célnak megfelelően készülnek. Ezért érezheti, hiheti azt nagyon sok ember, hogy mint a török időkben a magyar várakat és városokat, a határt menekültek milliói ostromolják, hogy aztán idejöjjenek, és megrontsák lányainak, tönkretegyék országunkat. Így már könnyű lesz elhitetni, hogy nemzetünk kirablói kívülről támadnak és nem belül, a magasságokban laknak.

És ezért gondolhatja majd az ország nagy része, hogy a problémákra rávilágító, a valóságot bemutató sajtó valójában a falra, (plakátra) festett ördögökkel, Sorossal, Brüsszellel és Simicskával küzd a kormány és a nép ellen.

Azt ne felejtsük, hogy az Alkotmányban Alaptörvényben benne maradt, hogy Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

Ne így védjen meg téged Orbán Viktor!

Czakó Péter

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.