Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szellemi kútmérgező meghalt, a pusztítás marad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát szevasztok, vasárnap van, sötét van (jó, már nem annyira), esik az eső, ám úgy tűnik, visszatértünk az élők sorába. Kellemetlen volt az üzemzavar, már jó ideje nem volt szerencsénk a teljes összeomláshoz, viszont az elnézéseteken kívül mást nemigen kérhetek.

Egyébiránt az államalapítás szent ünnepe van ma, ez azt is jelenti, hogy rajongva szeretett miniszterelnök úrnak véget ért a jól megérdemelt szabadsága. Erről jutott eszembe hirtelen-váratlanul, hogy ha tegnap este működött volna az oldal, akkor már sok mindenről beszámoltunk volna, amiről nem.

Például arról, hogy meghalt az az ember, aki Magyarország szellemi-lelki kútmérgezéséért igen sokat, talán a legtöbbet tett, ezért a halottakról jót, vagy semmit típusú böszmeséget én most egy pár sor erejéig kénytelen leszek figyelmen kívül hagyni. Arthur J. Finkelstein 72 éves korában, tüdőrákban hunyt el, ő volt a Fidesz és külön Orbán Viktor kampánytanácsadója és bizalmasa, később Habony Munkanélküli Árpád üzlettársa, aki 2008 óta tolta a Fidesz gyűlöletkampányait. Annak ellenére is, hogy Havasi Bertalan egykori állítása hazugsága szerint sem a miniszterelnök, sem a miniszterelnökség nem áll vele munkakapcsolatban. Miután az Egyesült Államokban republikánusok politikusok munkáját segítette, Izraelben, Csehországban és Szerbiában is sok aljasságot művelt.

Stratégiájának lényege – amit most is, és még hosszú évekig nyögni fog a magyar társadalom – a politikai ellenfelek megbélyegzése a liberális jelzővel, az egyszerű szavak, szlogenek, csatakiáltások használata, valamint a társadalom legsötétebb reflexeinek, előítéleteinek kiaknázás, akár álhírek útján is. Az ember talán legundorítóbb ténykedése, hogy az általa nyomatott kampányokban alapvető szerepet kapott a homofób, rasszista és gyűlölet-kártya kijátszása, miközben köztudott volt róla, hogy évek óta házasságban él egy férfival.

A történet legordasabb része: az Origo máris úgy tudja, hogy Finkelstein több mint egy évvel ezelőtt, 2016 áprilisában találkozott utoljára Orbánnal. A gyűlöletkampány-guru nem sokkal ezután rossz egészségi állapota miatt visszavonult a munkától és életének utolsó szakaszában ágyhoz kötötten élt, így már egy éve a Fidesznek sem dolgozott. Az ifjabb Matolcsy tulajdonába került lap így mosdatja Finkelsteint: élete során számos barátot és ellenfelet szerzett, de tehetségét és politikaformáló képességét senki sem vonta kétségbe. Az biztos. Holnap már az lesz a téma, hogy nem is ismerik, nem is hallottak róla. Én meg azt még hozzátenném, hogy egy ember halála mindig megrázó, ám ennek az embernek annyi mocskot köszönhet ez az ország, hogy én csak remélni merem, előbb-utóbb jobb hely lesz a világ, ha a Finkelstein-féle ordas ideák kipusztulnak. Attól tartok, inkább utóbb lesz az, mint előbb.

Mivel vasárnap van, és még korán is van, és Áder Bajszos János, a nem létező köztársaság elnöke csak fél 9-től szónokol majd valahol, valamiről, mondom a további megnyugtató híreket. Remélem, az mindenkinek megvan, hogy spirituális elvonulási központot épít a kormány a Pilisben 3 milliárdért, de olyannyira rejtélyes a dolog, hogy még a térség fideszes képviselője sem tud róla. Az RTL Klub híradója ígéretet kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, hogy később részletesebben tájékoztatni fogják őket a spirituális elvonulási központról. Na, jól van akkor, ez is kellett mint egy falat kenyér. Olyannyira, hogy a hitéleti célokat szolgáló stadion adja a másikat. Hát ha van még egy ilyen ország, rohadjak is meg.

És mivel minket leginkább ver a sors keze, mint amennyire áld (nem pusztán a himnuszból következik ez, hanem a politikai elit állandósult panaszkultúrájából), az történt, hogy a nemzeti ünneplést többnyire elmossa az eső ma mindenütt. Ennek örömére viszont nem közlekedik a 3-as metró Újpest-Központ és a Lehel tér között. Erről maga a BKK számolt be a Facebookon, azt írták – bár különösebben nem részletezték -, hogy időjárási okok miatt pótlóbuszok közlekednek az említett szakaszon. Várom Tarlós Pityu eligazítását, hogy akkor most ki mindenkinek kellene eltávoznia melegebb éghajlatokra, akinek a töke tele van már ezzel a kutyakomédiával.

Tisztelettel jelentem, a Kétfarkú Kutyapárt felavatta az űrállomást a legnagyobb magyar szülőfalujában, vagy mi is az a Felcsút. A kilövést mára tervezik, addig pedig kétnapos ráhangoló fesztivált szerveztek a helyszínre, ha valakit érdekel itt van egy videó az eseményről.

Szerintem minden fontosat elmondtam, ami most eszembe jutott, ja, nem: az este a Hír TV-ben még azt is láttam, hogy változatlanul ihatatlan és penetránsan szar a víz Makó térségében (szevasz, Lázár!), pedig 3 milliárd forintot kúrtak el, hogy ne az legyen, de minek. És ha már Lázár és Makó: levélben köszönte meg az elmúlt 22 munkáját Rója István, a makói József Attila Gimnáziumnak igazgatója, akit (nem ő az egyedüli) szerinte is, meg szerintem is nyilvánvalóan politikai okokból menesztettek az intézmény éléről. Az egykori igazgató levelében cáfolta Lázár hazugságát, miszerint az iskola színvonala csökkent. Nyilván ezt semmi nem támasztja alá, és olyan örömteli állapotba kerülök, amikor arra gondolok, hogy csütörtöktől ez a cinikus, rókavigyorú, minden hájjal megkent, mindenhez értő izé újra hetente belehányja az arcunkba a hazugságait, a szeme sem rebben és senki le se szarja.

Amúgy ma 16 órától a Szabad sajtó útján pártok és civilek közös tüntetésen állnak ki a sajtószabadságért, a jogállamért, a demokráciáért, ez még fontos. Egyébként veszem a búcsúmat, de jövünk vissza hamarosan. Csak előbb szóljon valami kemény muzsika! 🙂


adomany-1

 

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.