Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ők véletlenül sem korrupt gecik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a mi őrületesen nagy szerencsénk, hogy szeplőtelen emberekből álló szeplőtelen párt ül az ország trónján. Szívbemarkoló az az önzetlen, minden anyagiasságot nélkülöző önfeláldozás, amivel napról napra találkozhatunk. Így tökéletesen érthető az a sértettség, mellyel reagálnak, amikor méltatlanul megvádolják őket egy kis korrupcióval, ezzel-azzal.

Mert soha, sőt. Még ők tesznek be a közösbe azért, hogy nekünk jó legyen. A sajátjukból. Csupa jóságból.

A Fidesz-frakció közleménye

Az MSZP és a Jobbik kezdeményezése csak egy kétségbeesett próbálkozás, mert nincsenek válaszaik a Czeglédy-ügyre és a Jobbik- Simicska korrupcióra. A Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el, amelyet az Állami Számvevőszék minden esetben ellenőrzött és törvényesnek talált. Ezzel szemben a szocialista Czeglédy Csaba előzetesben van a bűnszervezete által elkövetett 3 milliárdos áfacsalásért és több ezer diák meglopásáért, a Jobbik-Simicska korrupció miatt pedig szintén nyomozás zajlik. 
Kiadó: Fidesz-frakció” (MTI-OS)

Arra reagált ilyen szűzlányos felháborodással a Fidesz (mert ez természetesen a közleményből véletlenül sem derül ki), hogy el kellene számolniuk a 2010-es kampányköltéseikkel, miután kiderült,  hogy Simicska Lajos (aki akkor még nem Jobbik-bérenc volt, hanem Fidesz-bérenc) ingyen hirdette Orbán Viktor nagyszerűségét. Miután a kormánypárt nem tud számlákat felmutatni, amivel cáfolhatná a gyanút, ezzel szemben nagy erőkkel beleállt a Jobbikba, mert véleményük szerint piaci ár alatt kaptak hirdetési felületet az időközben megjobbikosodott Simicska Lajostól, maradnak a hülyécske sajtónyilatkozatok. Hogy az én apukám erősebb, büdösebb a lába, nagyobbakat tud böfögni és amúgy is, dögöljélmegdehirtelen.

Jó is ez, nem mondom. Mármint az, hogy már biztosan tudjuk: a Fidesz a létező legkorrektebb alakulat. Főleg kormányon. Ők véletlenül sem korrupt gecik, nem élnek vissza a hatalmukkal, főleg pedig nem használják fel arra a különféle szervezeteket, hogy kifizetőhelyként működtessék azokat. Nem azért kellett lerohanni minden létező szervezetet a sportot és a művészeti életet is ideértve, mert ezeken keresztül ki lehet pumpálni a pénzt a gazdaságból, magántőkévé konvertálva a közpénzt.

Nincs erre jobb példa – amúgy van, csak nincs annyi időm, hogy végigvegyem az összes ilyen húzásukat -, mint a rászoruló gyermekek nyaraltatását irányító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkárának üdülési szokása. Hornyák Tibor egy elképesztően drága luxusvillát bérelt ki azért, hogy miközben a család nyaral, ő szorgosan be tudjon járni a munkahelyére és irányítani tudja a szegény gyermekek felhőtlen üdülését. A Hornyék-család egy hónapra 3 millió forintot fizetett ki a nyaralóbérlésért.

Én történetesen el sem tudom képzelni, hogy mi a búvalcseszett jó életet tud az a nyaraló ennyiért, azt pedig főleg nem tudom elképzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyen eszelős összeget fizessen érte. Ha húsz szoba van abban a villában ötven ággyal, akkor sem értem, mert szerintem a nagyon gazdagok is pont úgy egy ágyban tudnak egyszerre feküdni, mint a szegények.

Valójában nem lenne ez ügy, ha például Gattyán György bérelte volna ki a nyaralót. Ember nem foglalkozna vele. De nem ő bérelte, hanem egy közpénzből fizetett humán erőforrás, aki havi kétmilliót keres a jóságával. Ráadásul a szintén közpénzből működő  Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. is fizet az úrnak havi 750 ezer forintot, csak azt nem hajlandóak elárulni, hogy miért és mire. Értékes – és főleg nagyon drága – munkaerő lehet Hornyák.

És akkor gondoljunk bele, a különféle részben, vagy egészben közpénzből működő szervezetek, sportklubok, KHT-k és egyéb, gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül gazdálkodó szervezetek mi pénzeket fizetnek ki, amiről nem is tudunk, ha csak ki nem pattan valamelyik ügy. Isteni szerencse, hogy a kormánypárt ennyire korrekt és üvegzsebbel ékes, mert mi lenne, ha nem ilyenek lennének? Na ugye.

Azt mondtam már, hogy Mészáros Lölö nemzeti disznószerelő vize a legfincsibb az országban? Ezt onnan lehet tudni, hogy a MÁV-csoport 486,6 millió forint összegben kötött szerződést a jóisten kegyelméből Orbán Viktor szomszédjával. Lölö ilyen értékben szállít palackozott vizet a MÁV-csoportnak, amit aztán azok hőségriadó idején kiosztanak. Szerencsére élő ember nem tudja ellenőrizni, hogy ténylegesen mennyi víz került leszállításra, pláne kiosztásra és valójában mennyibe került egy palack.

Hát nem szép ez így? De. Fizetünk, mint a katonatiszt. Mert megérdemeljük.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.