Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És mi végignézzük, ahogy igénytelen, korrupt tahók tönkreteszik a természeti kincseinket. Is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annak tudatában és attól teljesen függetlenül is, hogy Semjén Zsolt megbízta saját magát azzal a baromira életbevágó feladattal, hogy 500 millió (= fél milliárd) adóforintból úgynevezett tájékoztatási kampányt indítson a Vajdaságban, mert a közpénzzel való arrogáns, geci visszaélésnek nincs határa, viszont a választási szerencsecsomag előrébb való, mint a nyomorúságos magyar hétköznapok, beszéljünk valami másról. Ami sajnos – nem lehet túl nagy meglepetés – szintén azzal áll összefüggésben, hogy az országot nem szakemberek és jóhiszemű politikusok, hanem elszabadult, dilettáns nemzetrontók és (bűnöző)gyanús alakok irányítják.

Jelen esetben, majdhogynem kivételesen nem a tökre megszokott, szorgos hétköznapok átlagsztorijáról van szó, ami arról szól, hogy ész és agy nélkül beruháznak, építenek, hogy a pénz egy részét ellopják, amiből adódóan érdemben nem fejlődik semmi, hogy a lopás önmagán túlmutató célja kizárólag a mindenfajta hasznot és ésszerűséget nélkülöző lopás. A szilvásváradi állami ménesgazdaság kiemelt kormányzati fejlesztésének gazemberségéről, egyenesen barbárságáról van szó. Amiben a lopás alighanem mellékszál.

Azt nyilván nem tegnap óta tudjuk, hogy mint minden jelentős és kibaszottul kiemelt kormányzati beruházás esetében, ahol rengeteg betonból kell építeni valami éktelen nagy baromságot, ott a félnótás, nemzeti disznószerelő strómannak osztanak lapokat.

Azt is tudjuk, hogy ha valamit eredetileg 4,6 milliárdra becsülnek, az már a kivitelezés félidejében, vagy még jóval azelőtt 6,2 milliárdra ugrik.

Az, hogy ezúttal ekkora keretből csináltak első lépésben egy silányan rossz minőségű fedett lovardát, azzal járt együtt, hogy sűrű, de legalább utólag letagadott államtitkári fenyegetések kíséretében a bírálatokat megfogalmazó szakembert, a fogathajtók szövetségi kapitányát kirúgták.

Aki azt is elmondta, hogy a szar minőségű fedett lovardához hasonló eszement hülyeség a 6000 férőhelyes lovas stadiont a nehezen megközelíthető, kis lélekszámú Szilvásváradra felhúzni, ellenben sokkal jobb helye lett volna például Kecskeméten.

És végül tehát, ami mindezen gazdasági és kihasználtsági indokokon túlmenően jogos ellenvetéseket szült: a háromfalú istentelen betonteknőt (ami nem csupán egy lovaspálya nézőtérrel) ne tegyék már az ország egyik legszebb kirándulóhelyére. Ne irtsák már ki a fákat és az egyéb növényzetet azért, hogy tájrombolásilag összehozzanak egy, a stadionhoz harmonikusan illeszkedő parkolót, ami szintén lebetonozást igényel.

És lőn. Csakazértis alapon odatették, csakazértis alapon rengeteg fát kivágtak, és az épülő betonszarkofággal csakazértis alapon tönkrebaszták a Szalajka-völgy bejáratát. Az, hogy mire elkészül a mindent elsöprő aktuálpolitikai rombolás, pusztítás újabb emlékműve, hányszorosára drágul az egész projekt, az most talán a legkevésbé fájó. (Mindenesetre valahol több tíz kilométerre felsír a Városliget, az Orczy park, a József nádor tér és a letérkövezett, egykor tájköltészetileg megénekelt Magyarország vele együtt zokog.)

Ez van. Ahova ezek lépnek, ott a fű is kiszárad. Ameddig van még kivágatlan fa az orszában, nem nyughatnak. És bár pontosan tudom, hogy a hűtő-televízió-klotyó vonzáskörzetében nyaraló, a klímaváltozás hatására (is) menetrendszerűen izzadó magyar panellakó számára nem feltétlenül téma ez, szerintem a lelkekben-agyakban véghez vitt pusztításhoz fogható csak az, amit a környezettel művel ez az eszelős bagázs.

Mert amikor eljön az az idő, hogy a most még ökölbe szorult agyú nemzeti érzelmű magyarok azt is letagadják, hogy valaha is hallottak a Fideszről és külön Orbán Viktorról, akkor már nem csak az a pénz fog hiányozni, amit a totális cinizmus jegyében betonregetegekbe öntöttek és elloptak, hanem azok a fák, azok a növények, az az egész természeti örökség, amiből csúfot űznek, amit lábbal tipornak ezek a derék hazafiak.

Igen, lehet a 2000 fő alatti településekre 3500 főt befogadni képes, üresen kongó futballstadionokat, 6000 férőhelyes lovas stadionokat építeni, sőt, e pusztulásra ítélt, ellenben harácsolásra kiváló lehetőséget nyújtó létesítményeknek a nemzeti megkerülhetetlenségére hivatkozva tönkre is lehet tenni a természetet. De nem büntetlenül, elvtársak! A nem túl távoli jövőben ennek az eszetlen, eszméletlen rombolásnak is beérnek majd a rohadó gyümölcsei.

Még akkor is, ha pillanatnyilag teljesen világos, hogy a természet kinyírása ugyanúgy nem mozgat meg hegyeket, de még kritikus tömegeket sem hoz lázba, mint a feneketlen korrupció. Pedig ez a beteg, perverz, majdhogynem szadista betonfétis apránként zabálja fel a jövőnket, és az ellopott közpénznél is nagyobb fájdalmakat fog okozni. Az, hogy a gusztustalan harácsolás nem ismer határokat szinte már napi alapvetés, de ettől még leírom – egyszemélyes, nem 500 millió forintból finanszírozott tájékoztató kampányom keretében -, hogy semmi, de a világons semmi nem indokolhatná ennek az ocsmány betonregetegnek a felhúzását. Sem Szilvásváradon, sem máshol.

Normális helyeken, normális, értelmes emberek védik, óvják az ilyen kiváló adottságú helyeket. Nem normális helyeken a szakemberek ellenvéleményének megtorlása közepette csak azért is dübörögtetik a mocskos, elvetemült megélhetési politizálás betonkeverőjét. Normális emberek, és nem kimosakodott, félművelt, becsvágyó kalandorok pontosan tudnák, hogy ennek a térségnek a legnagyobb értékét az itt található természeti területek jelentik, és bár nem kezdték még egymás között szétosztogatni a Bükki Nemzeti Parkot, a fokozottan védett területeket (Szilvásvárad Szalajka völgy, Gerennavár) magasról leszarják. Számukra ez nem érték, ezért fel sem merült, hogy bárminek úgy ugorjanak neki: szem előtt tartják, megőrzik ezt a természeti csodát. Vagy a másikat, vagy a harmadikat.

Ez van, ha semmihez nem értő, műveletlen/félművelt, ebből fakadóan állandó kisebbségi komplexussal küzdő bugrisoknak korlátlan hatalom kerül a kezükbe. És ezek üvöltik naphosszat, hogy megvédenek, hogy óvják a hazát, hogy a kultúrájukat, a kereszténységüket nem adják oda az idegenszívű háttérhatalmaknak. Ezek a fajmagyar felkapaszkodott tahók. Akik a természetet is ugyanúgy gyűlölik, mint mindazokat, akiket nem tudnak átverni a hazugságaikkal.

Már csak az a kérdés: hogyan fogjuk megmagyarázni az utódainknak, hogy végignéztük, amint egy büdöslábú csőcselék elpusztítja, kisajátítja, leamortizálja a természeti kincseinket, kiirtja a fáinkat, védett növényeinket? Tényleg az utolsó fának is neki kell essenek láncfűrésszel, hogy elég legyen?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.