Vendég: Ezeknek a hiénáknak semmi sem elég

20121019-archiv-orban-viktor-es-kover4

Anno, még a múlt század utolsó évtizedeiben volt egy fiatal farmernadrágos, farmerdzsekis párt, amelynek tagjai hosszú hajjal és tüzes hevülettel védték a demokráciát és követelték a privatizációs folyamatok átláthatóságát.

Az akkori hatalmi kör (volt MSZMP tagok, MSZP, MDF, SZDSZ) csakis a maguk javára privatizáltak, minden vihető volt, ha megfelelő kapcsolatrendszerrel és/vagy pozícióval  rendelkezett valaki.

El is kótyavetyéltek mindent maguk, családtagjaik, haverjaik, külföldi multik között.
Az a bizonyos fiatal párt 1998-ban azt ígérte, kivizsgálják ezen privatizációkat, lefülelik a csalásokat, felgöngyölítik az összes visszásságot, de még a közvetítőket is, akik nagy százalékos jutalmat kaptak a sikeres tranzakciók után.

Ugyan megnyerték a választást, de a következő 4 évben ezen ígéretekből semmi sem lett. Telt-múlt az idő, és 2010-ben ugyanez a párt lett a kormányzópárt, immár 2/3-os többséggel. Csakhogy addigra nem csak a farmerdzseki, farmernadrág, lobogó haj tűnt el, hanem az ideológia is. Már nem volt lényeges a demokrácia, a liberalizmus, helyette jött az illiberalizmus és a NER.

Ott tartunk, hogy az akkor privatizált vagyon nagyrésze, már át is vándorolt az ő és barátaik tulajdonába. Legyen az szántó vagy kastély, szálloda vagy borászat, teljesen mindegy, hiszen minden kell nekik, és mindent visznek!

Ha nem megy szép szóval, majd megy zsarolással, csalással. A legpofátlanabb a dologban, hogy mindezt teszik a mi, azaz az adófizetők pénzéből! 7 év alatt a régi (korábbi privatizációs főmuftik, például Csányi, Demján, Várszegi, Széles) nyertesek mellé-helyére bekerültek az ő megbízható embereik, mint leggazdagabb magyarok.
Felélik a nemzeti vagyont, ellopják az uniós támogatásokat, züllesztik az emberek hitét, a béka segge alá nyomják a polgárok egzisztenciáját, csakis egyetlen cél miatt, a saját meggazdagodásukért!

Csakhogy ezeknek a hiénáknak semmi sem elég! Nincs megállás, felzabálnak mindent lelkiismeretfurdalás nélkül! A privatizáció privatizálása folyik! Mit folyik? Hömpölyög!

Ki állítja meg őket, és méginkább kérdés, ki fogja ezt az egész pöcegödröt rendbetenni és kisikálni egyszer már végre-valahára, hogy mi, halandó értelmes magyar emberek ne nyeljük a fost minden egyes nap?!

V. Z.

adomany-1