Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendég: Ezeknek a hiénáknak semmi sem elég

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Anno, még a múlt század utolsó évtizedeiben volt egy fiatal farmernadrágos, farmerdzsekis párt, amelynek tagjai hosszú hajjal és tüzes hevülettel védték a demokráciát és követelték a privatizációs folyamatok átláthatóságát.

Az akkori hatalmi kör (volt MSZMP tagok, MSZP, MDF, SZDSZ) csakis a maguk javára privatizáltak, minden vihető volt, ha megfelelő kapcsolatrendszerrel és/vagy pozícióval  rendelkezett valaki.

El is kótyavetyéltek mindent maguk, családtagjaik, haverjaik, külföldi multik között.
Az a bizonyos fiatal párt 1998-ban azt ígérte, kivizsgálják ezen privatizációkat, lefülelik a csalásokat, felgöngyölítik az összes visszásságot, de még a közvetítőket is, akik nagy százalékos jutalmat kaptak a sikeres tranzakciók után.

Ugyan megnyerték a választást, de a következő 4 évben ezen ígéretekből semmi sem lett. Telt-múlt az idő, és 2010-ben ugyanez a párt lett a kormányzópárt, immár 2/3-os többséggel. Csakhogy addigra nem csak a farmerdzseki, farmernadrág, lobogó haj tűnt el, hanem az ideológia is. Már nem volt lényeges a demokrácia, a liberalizmus, helyette jött az illiberalizmus és a NER.

Ott tartunk, hogy az akkor privatizált vagyon nagyrésze, már át is vándorolt az ő és barátaik tulajdonába. Legyen az szántó vagy kastély, szálloda vagy borászat, teljesen mindegy, hiszen minden kell nekik, és mindent visznek!

Ha nem megy szép szóval, majd megy zsarolással, csalással. A legpofátlanabb a dologban, hogy mindezt teszik a mi, azaz az adófizetők pénzéből! 7 év alatt a régi (korábbi privatizációs főmuftik, például Csányi, Demján, Várszegi, Széles) nyertesek mellé-helyére bekerültek az ő megbízható embereik, mint leggazdagabb magyarok.
Felélik a nemzeti vagyont, ellopják az uniós támogatásokat, züllesztik az emberek hitét, a béka segge alá nyomják a polgárok egzisztenciáját, csakis egyetlen cél miatt, a saját meggazdagodásukért!

Csakhogy ezeknek a hiénáknak semmi sem elég! Nincs megállás, felzabálnak mindent lelkiismeretfurdalás nélkül! A privatizáció privatizálása folyik! Mit folyik? Hömpölyög!

Ki állítja meg őket, és méginkább kérdés, ki fogja ezt az egész pöcegödröt rendbetenni és kisikálni egyszer már végre-valahára, hogy mi, halandó értelmes magyar emberek ne nyeljük a fost minden egyes nap?!

V. Z.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.