Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem a gyűlölet ideje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap este Spanyolországot terrortámadás érte, mely ismét megrázta az egész világot. 13 ártatlan vesztette életét, a katalán régióban történt támadássorozat következtében, melynek több mint 100 sebesültje van. A madridi al-Kaida által elkövetett, 13 évvel ezelőtti terrortámadás óta nem történt hasonló az ibériai félszigeten, így talán sokakat meglepett. Az elkövetőkről egyelőre nem tudni sokat, mint ahogy az indokokról sem. Annyit tudni, hogy az ISIS magára vállalta az események elkövetését, azonban ők mindent magukra vállalnak, ahol ártatlan civilek halálával járó cselekmény történik.

Órákkal a tragédia után ismét előtérbe került az idegengyűlölet, és az érthető harag. A világ felelősöket akar és magyarázatot a megmagyarázhatatlanra. Annak a 13 embernek és családtagjaiknak már mit sem számít, ez ugyanis őket már nem hozza vissza. Azon a délutánon örökre a Las Ramblas lakói lettek. Azok a fiatalok és idősek, egy értelmetlen célért vívott háború, ártatlan áldozatai lettek. Teljes mértékben kétlem, hogy ők azt szeretnék, hogy ezt az eseményt politikai célokra használjuk fel, kétlem hogy azt szeretnék, hogy a gyűlölet még jobban elmélyedjen.

A hazai sajtó cikkei alatt mit sem látni, mint gyűlöletet, Orbán istenítést és mocskos muszlimozást. Egy terrortámadás ismét előhozta az emberekből a legundorítóbbat, és azonnal a másik nyakának esnek. Spanyolország több évszázadon keresztül az arab világ része volt. Városok és falvak őrzik a mai napig az arab kultúra emlékeit. Erődítmények, fürdők és mecsetek emlékeztetik a spanyolokat, az egykori mór birodalomra. Granada, a város ahol én is élek, a mór birodalom egyik kincse volt. A város fölé emelkedő Alhambra csodájára járnak a mai napig, több millió turistát vonzva évente. Ez, az egykor arab befolyás alá eső város, évszázadok óta ad otthont muszlimok tízezreinek, mégsem történtek atrocitások. A probléma ugyanis nem a muszlim vallással van, hanem a muszlim vallásra épített ideológiával. Azzal hogy Allah nevében gyilkolnak le százakat Európa és világszerte. A probléma az ISIS, a probléma a szélsőséges nézetek másokra erőltetése, a probléma az uralkodási vágy.

Nem állítom, hogy ne lenne jogos a felháborodás, és azt sem, hogy nincs alapjuk az embereknek a muszlim vallást hibáztatni. Végső soron az ISIS a koránra hivatkozva gyilkol le százakat, azonban a probléma ettől sokkal bonyolultabb. Butaság lenne egy csoportba helyezni mindenkit, és vallási alapon megítélni. Sok száz évvel ezelőtt a bibliára hivatkozva mészároltak le százezreket világszerte, akkor vélhetően a keresztényeket övezte hasonló gyűlölet. De akkor sem a vallással vagy a bibliával volt a gond, hanem azokkal, akik ezeket a saját céljukra felhasználva, emberek ezreit megvezetve gyilkosságra szólítottak fel.

A tragédia tragédia marad, azt a 13 embert azonban a gyűlölet nem hozza vissza. Ahelyett, hogy egymás nyakának esnénk, inkább emlékezzünk meg az elhunytakról.

Azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a migrációnak ellenőrzött keretek között kell megtörténnie, azonban egy kerítés felhúzása nem oldja meg a problémát. A mellüket nagy elánnal verők megnyilatkozásai, miszerint idézem:

„Mennyi eset kell még, hogy belátjátok, hogy buták vagytok, és az a politika jó, amit Orbán Viktor csinál. Hajoljatok meg és kérjetek bocsánatot.”

egy irtózatos nagy baromság. A terroristák nem azért nem támadnak kicsiny hazánkban mert Orbán Viktor megvédett minket, hanem azért mert Magyarország jelentéktelen ilyen szempontból. Az ISIS nem véletlenül nem Belgrádban, Pozsonyban vagy épp Bukarestben robbantott. Párizs,London,Berlin vagy épp Barcelona világvárosok, ellentétben a korábban felsoroltakkal. Ne köszönjünk semmit Orbán Viktornak, ugyanis semmi köze nincs ahhoz, hogy idehaza nem történt még terrortámadás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.