Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hát mi is így szoktuk négy pohár sljivovica után óbégatni a fehérvárihuszárokat, nem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Be lehet fejezni a hőbörgést, libsik! Nem tudom, mennyire volt szándékos, vagy véletlen (sejtéseim vannak), de immár a nagy nyilvánosság számára is kiderült, hogy valamikor (a fotó alapján persze nem ajánlott messzemenő következtetéseket levonni szerintem) Horvátországban, Krk szigetén ette a fene az éppen akkor nem dolgozó miniszterelnököt.

Mivel titkolták, mint a kurva élet, a kisebb és nagyobb nyilvánosság most úgy gondolhatja és gondolja is, hogy a jóember a nyaralását tölti ott, ahol. Szeretném megnyugtatni Orbán feltétlen híveit és rajongóit: normális körülmények között ez a téma senkit nem érdekel. Mármint akit érdekel, annak természetesen voltak, vannak és lesznek sejtései, akit meg nem érdekel, annak tökmindegy.

Mindenesetre az újság megírta, helyenként egész vicces címekkel ellátva a sztorit. Nekem a kedvencem az, hogy egy horvát étteremtulajdonos buktatta le Orbánt. Minekutána feltöltött egy, a miniszterelnökkel közös képet a Tripadvisorra.

Hogy mi van? Lebuktatta? Vajon miért is? Volt olyan az elmúlt keserves évek alatt, hogy bármi is lebuktatta volna Orbánt? Érdekel vajon minket, hogy hol nyaral, mit zabál, kivel zabálja, mennyire gyűrött az inge, hogyan formálja át az alkohol és az üldözési mánia a fejét? Hogy asszonnyal vagy asszony nélkül megy vacsorázni, hogy magával hurcolja-e a testőreit, hogy a paradicsomleves után lepényhalat, tengeri durbincsot, vagy farkassügért tol az arcába, vagy ezt így mind, ebben a sorrendben?

Egy dolog biztos: a kormánymédia kussol a témáról, egyetlen hangot nem találtam arról, hogy íme-lám, merre nyaral a miniszterelnök úr, a végtelenül egyszerű, plebejus, nép fia. Pedig hát az Orbán-rajongó, nemzeti érzelmű olvasóknak, polgároknak is joguk van tájékozódni, tudni, nemde? A közhiedelemmel ellentétben ugyanis az Orbán-féle Fidesz toporzékolt a leghangosabban arról, hogy a mindenkori miniszterelnök mindenkori ténykedése nem magánügy, hanem a közre tartozik. Vagyis, ha Medgyessy, Gyurcsány nyaralása nem lehetett magánügy, akkor az Orbáné sem lehet az. Utoljára írom le.

Viszont abban majdnem biztos vagyok, hogy ilyen fotók, ilyen véletlen fotók, ilyen ürességtől pangó étteremben ki tudja mikor készült, előzetesen le nem egyeztetett fotók nem készülhetnek, pláne nem kerülhetnek fel különböző oldalakra, ahonnan aztán pár percen belül a komplett magyar sajtó (az a része, amelyiket nem  pártirodában írják) értesülhet a létezésükről.

Csak Orbán Ráhel gondolhatta azt, hogy ha egyszer a családi nyaralásáról készült fotókat ő maga osztja meg itt, ott, amott, akkor azok nem kelnek önálló életre, és nem pörögnek tovább a nyilvánosságban. Nem, nem azért, mert az ő magánéletében turkálnak az érzéketlen újságírók, hanem mert aki – saját állításával ellentétben – a köz lábán áll teljes súlyával, annak ezt tűrnie kell. Pont. Akkor pláne, ha az édes jó atyja csinált belőle közszereplőt, amikor egy egész ország orrára kötötte minden idők lagzijának csodálatos hírét.

Visszatérve: egy őszintén boldog, élete valószínűleg egyik legemlékezetesebb találkozásának örömére vigyorba rándult szakács/étterem tulajdonos látványos örömén kívül semmi más nem derül ki erről a fotóról, és semmi más nem következik ebből  a sztoriból. Hogy Orbán lebukott volna, az végképp nem.

Azt nem állítom, hogy kellemes látványt nyújt a szétcsúszott, elzsibbadt fejű, opálos tekintetű, mosogatórongynak is szánalmasan gyűrött ingben, lecsúszott gatyában pózoló miniszterelnök, mert nem. Hogy ki kapaszkodik kibe, hogy el ne dőljön, az is egy jó kérdés lehet. Hogy Mészáros Lőrinc rávetette már az ő csábos tekintetét az étteremre, azt sem tudom, mint ahogy most abba sem mennék bele, Krk szigethez viszonyítva egészen pontosan hol húzódik az a luxusjacht, amin a Mészáros família ejtőzni szokott mostanság. Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy a horvát jóember tisztában van-e azzal, hogy mennyire csinált jó reklámot az éttermének ezzel a fotóval, de ez mind nem érdekes.

Az érdekes az, hogy ezek a képek azt üzenik: a 700 ezer forintos megtakarításával népet kábító miniszterelnök valójában tényleg olyan mint ő, a nép. Egyszerű, falusias közegben, még a 40 ezer forintból nyaraló átlagmagyarnak is időnként elérhető horvátországi fapados luxusban kapcsolódik ki a drága miniszterelnök úr. Nem viszi túlzásba a habzsidőzsit, hát mi is így szoktuk négy pohár sljivovica után óbégatni a fehérvárihuszárokat, nemdebár? Azt terjesztik erről az áldott jó emberről a büdös libsik, hogy micsoda nagy luxusban él, mennyi pénze van, pedig tessék, itt van. Nem mondom, hogy a kamu PR penetráns szaga nem jön át ezeken a képeken, de mit tegyünk? Az a helyzet, hogy ha a nagyon hülye magyart kell átverni, abban Orbán Viktor verhetetlen.

Úgyhogy meg lehet nyugodni, senki nem buktatott le senkit. Ez ennyi és nem több. Ezt az embert kizárólag azok a magyarok tudnák megbuktatni (egy jó részük Horvátországban szokott nyaralni hagyományőrzésből), akiknek a szavazataiért az anyját is eladná. Hogy valóban Krk szigetén nyaralt, vagy csak Grazból ugrott át két elemcsere között, az mindegy is. Nem jó látvány, de nincs miért aggódnia. Egyelőre erre van kereslet. Erre a gyűrött, szeszbe mártott, stílustalan igénytelenségre.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.