Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elvtelen parasztvakítók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, jóreggelt! Istenem, de jó: hétfő után mindig kedd van. Mekkora menő dolog ez. Időjárásjelentést ígértem, de tartózkodom most ettől, van itt ennél érdekesebb történés is.

Szeretném rögtön, előre megfontoltan, stratégiailag Németh Liberálfasisztázó Szilárd figyelmébe ajánlani. Nem volt egyszerű, nem ment azonnal, de Donald Trump végre állást foglalt  a virginiai Charlottesville-ben történt tragédia kapcsán. Ehhez bedminsteri golfklubjából Washingtonba kellett visszatérnie, de végül a Fehér Házban megszólalt a legmagasabb világi hely feje. A bősz liberálfasisztázás helyett Trump ezt nyilatkozta, remélem a Fidesz a helyén van és csatlakozik az alábbiakhoz:

A rasszizmus maga az ördög. És azok, akik ennek nevében erőszakot követnek el, bűnözők és gengszterek, beleértve a Ku Klux Klan tagjait, neonácikat, fehér felsőbbrendűséget hirdetőket, és más gyűlöletkeltő csoportokat, ezek visszataszítóak.

Hallod, Szilárd? Még a főpojáca is képes volt nagy nehezen (felesége és lánya már korábban elítélte a történteket és megnevezte a felelősöket) kinyögni a lényeget. Mert ilyen esetekben csak a hozzád hasonló őstulkoknak az az első dolguk, hogy politikai bőröket próbálnak lehúzni az esetről.

Nem baj, mert itt van még mindig a CEU ügye, ami mögül szintén egy büdös nagy lóláb lóg ki. A verbális hőbörgés, a kamerák előtti habzó szájú szereplés, a napi Brüsszelnek üzengetés és harcias toporzékolás közben az van, hogy valójában a háttérben olyan megállapodásra készül a kormány New York állammal, amely kifejezetten engedékeny a korábban elüldözni kívánt Soros-egyetemmel kapcsolatban. Vagyis miután hónapok óta habosították a fekáliát és vakították a parasztot, most – a hvg.hu birtokába került információk szerint – már nem csak a szövetségi kormánnyal kötendő megállapodásból adtak lejjebb, de már ahhoz sem ragaszkodnak, hogy a CEU saját képzési helyet tartson fenn az Egyesült Államokban, csak annyit, hogy a magyarországi mellett ott is folytasson felsőoktatási tevékenységet. Menő. Szerintem is így múlik el a világ dicsősége. Fasza. Gyáva, elvtelen banda.

Ennél már csak az a sztori viccesebb, hogy Szarvason egy helyi fiatal zenésznek azt mondta a Szarvasi Szilvanapok igazgatója, hogy fideszes vezetésű városban nem lenne szerencsés, ha fellépne. A polgármester állítása szerint semmit nem tud a történetről, nem is ismeri Baráth Benjámin zenészt. Vagyis ezek szerint úgy tűnik, már megint a NER működését látjuk élőben. A szorgos NER-fogaskerekek saját hatáskörben eldöntik, hogy valaki rendszerellenes dalokat játszik és a főméltóságos uraknak ez nyilván nem tetszene, meg a Szilvanapok koncepciójába sem illene bele és eltanácsolják az illetékest. Pfejj, mekkorát lehetne/kellene köpni megint.

Még emlékszik valaki a kormány 8 millió forintos vissza nem térintendő támogatást ígérő Vállalkozz itthon fiatal! programjára? És arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdaságilag közepes képességű könyvelő tárcája olyan jól megszervezte a dolgot, hogy a fiatal vállalkozók hónapokig nem jutottak a pénzükhöz, miközben fizették a járulékokat. Számítások szerint emiatt mintegy félmillió forintot bukhattak a program kifizetésére várakozók. No, az RTL Klub a tegnap esti híradóban arról számolt be, hogy az LMP arról kérdezte a Nemzetgazdasági Miniszériumot, számíthatnak-e bármilyen segítségre a kormány hibájából több százezer forintot bukó vállalkozók. A válasz ímhol: egy kormányrendelet miatt nem lehet kártérítést fizetni a programon indult, ám hozzá nem értő dilettánsék miatt átvert fiataloknak.  Az RTL szerette volna megtudni Vargától (Varga = az ország legnépszerűbb politikusa), tervezik-e esetleg a kártérítést ellehetetlenítő rendelet megváltoztatását, és a megszívatott fiatalok kifizetését, de ezekre a Nemzetgazdasági Minisztérium egyszerűen nem válaszolt.

Itt a jó hír Viktorovnak, hogy a jóisten adjon neki jó egészséget és verőfényes, önfeledt nyaralást: a négy visegrádi ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – lakói közül  a lengyelek és a magyarok  támogatják leginkább országuk EU-tagságát, a legkevésbé pedig a csehek  – ez derült ki abból az összehasonlító felmérésből, amelynek az eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában. A prágai CVVM közvélemény-kutató intézet és partnerei által készített kutatás szerint Magyarország uniós tagságának támogatottsága 82 százalékos, a magyarok 33 százaléka támogatja az EU hatásköreinek bővítését a nemzeti hatáskörök rovására, ez az arány mind Szlovákiában, mind Csehországban alacsonyabb. Ahhoz képest, hogy mit ámokfutnak itt évek óta az Unió ellen, ez büdösgyenge eredmény. Vagyis a Rogán-féle propagandáról egyelőre leginkább csak az látszik, hogy kurvasokba kerül, és mi fizetjük.

Na, de nem baj, mert van itt egyéb sok finomság is, amiről biztosan lesz alkalmunk megemlékezni a mai napon. Amikor is a hőmérséklet ismét 30 fok fölé kúszik egy kicsivel. De hátha ez már jóval elviselhetőbb lesz, mint az eddigi hőhullámok. Ehhez kívánok mindenkinek sok szerencsét. Egyúttal – az utolsó szó jogán – szeretném megköszönni azt a néhány felajánlást, ami Delta kutyus műtétére érkezett, sokat jelent neki, hogy újra teljes értékű, négy lábon ugráló kiskutya lehessen. Szevasztok, további szép napot!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.