Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Szánalmas, hogy a magyar politikai elit mennyire felülfertőződött ezekkel az éhes disznókkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hornyák Tibor innentől nálam egyenrangú azon magyar politikusokkal, akiknek van bőr a pofájukon. Odatehetjük azon majom mellé, aki a műemlék cipőkbe köpött, majd nagyon megbánta, vagy a másik mellé, aki szerint 47 ezer forintból meg lehet élni havonta.

(Bele sem gondolok abba, hogy mit érez az, aki tényleg ennyiből él meg, miközben a választott képviselő meg több mint két havi apanázst költött el csak lakhatásra, egy luxusszállóban, egyetlen napra.)

A Párt berágta magát mindenhová, mint egy féreg

Mondjuk, azt a luxusmotelt is szívesen megnézném, amelyik napi 110 ezer forintot merészel nálunk elkérni a szolgáltatásaiért. Nem heti, nem havi, hanem napi.

Valahogy szánalmas, hogy a magyar politikai elit mennyire felülfertőződött manapság ezekkel az éhes disznókkal. Tényleg egyik-másik olyan, mint egy-egy figura a John Halas rendezte, George Orwell írta „Állatfarm”-ból.

Te, átlagpolgár, tényleg elhiszed, hogy egy magyar politikus – aki valóban nem más, mint egy éhes „disznó”, és körülbelül azokkal a celebritásokkal nevezhető egy lapon/napon, akik szintén leginkább hírnevükre építve szeretnek megúszni mindenféle költséget – saját zsebből kiadott egy ekkora összeget, hogy pihenhessen?

Ha egy hetet voltak ott, akkor az közel nyolcszázezer forint. Ha többet, mint a cikk írja, akkor kb. 3 millió forintocska, ami közel kéthavi fizetése. Mondjuk, már az is aránytalan, hogy ezek az emberek ennyit kereshetnek és ennyit költhetnek, ennyi nyaralásra. Minőségi munka nélkül.

Mert ugye te sem hiszed, hogy nagy százalékuk aktatologatás mellett csinál mást is? Az érdemi munkát kiosztják szakembereknek és a barátoknak, ők meg a nevüket és az arcukat adják.

Vagy szerinted Hornyák reggel kimegy a gyerekek közé és játszik velük?

Vagy beáll a sorba ebédnél, hogy közelebb legyen a pór fiaihoz?

Szerinted tesz bármi személyeset az Erzsébet tábor programban?

Vagy csak papírokat ír alá és mikrofonokba beszél?

Nagy baj van ezzel az országgal. A politikai elitet olyan emberekre kellene cserélni, akikben van alázat, akik nem éhesek, akik alárendelik magukat a köznek. De ezek?

Tudsz 10 becsületes politikust, akinek nem volt valamilyen elítélhető tette az elmúlt 10 évben?

Endrődi Ferenc László

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.