Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nahát! A nemzetegyesítő bullshit generátor megint hazudott?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokaknak feltűnhetett, hogy Magyarországon éppen az erős Magyarország céljának jegyében rengeteg pénzt költünk a családok támogatására. Adódik a kérdés, hogy honnan van ez a pénz, és az igazság úgy áll, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy ezt a pénzt a multiktól vesszük el. Ha nem lenne szerénytelen, akkor azt is mondhatnám, hogy a multiktól veszem el, mert az elején rajtam kívül nem sok híve volt ennek a remek mozdulatnak, tehát elvesszük különböző különadók formájában a nemzetközi cégek profitjából azt az összeget, amelyet odaadunk a gyermekeket nevelő családoknak. Ez szám szerint a következőképpen néz ki, csak az idei és a tavalyi évet mondom. Elveszünk a bankszektortól egy évben 272 milliárd forintot, a biztosítóktól 31 milliárd forintot, az energiaszektortól 120 milliárd forintot, és a telekommunikációs ipartól elveszünk 55 milliárd forintot. Ez megközelíti az 500 milliárd forintot évente. Majd utána fogjuk, és ezt a pénz 272 milliárd forint összegben, családi adókedvezmény formájában odaadjuk a dolgozó embereknek, akik közben gyereket is nevelnek 

– ezt szónokolta erdélyi szavazatvásárlási kampánya tusványosi imája keretében Orbán Viktor az ő tiszteletére összesereglett határon túli magyaroknak július végén. Őfényessége egyszemélyben elveszi a multiktól és nagylelkűen odaadja a magyar családoknak. Aha. Jó lesz ez az ordas kamu oda falura – gondolta magában -, a kutya nem néz utána, hogy amit mond annak legalább egy köszönőviszony erejéig van köze a valósághoz, vagy nincs. Az alábbi ábra szerint semmi köze nincs. Mert ki fizeti valójában azokat a különadókat? Tessék: a bankok rejtett díjakban szedik be a pluszköltségeket. Vagyis ki szívta meg Orbán remek mozdulatát? Na, ugye.

 

Forrás: KSH/Origo

Forrás: KSH/Origo

A biztosítókat is jól megkülönadóztatta:

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások is jobban teljesítettek. Azokat vajon ki fizeti? (Forrás: Origo)

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások is jobban teljesítettek.
Azokat vajon ki fizeti?
(Forrás: Origo)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Eltelt egy hónap se Tusványos óta, és mint annyiszor, most is kiderült, hogy a – fent látható nyilvánvaló hazugságon túl – a nemzetegyesítő bullshitgenerátor még ennél is ordasabbat hazudott. Mondjuk, a hallgatóságának tökmindegy. Akik éppen nem bántalmazták, vagy legalább verbálisan nem vették ki a részüket az egyetlen – földre rángatott – tiltakozó magyar ember mocskolásából, azok itták a szavait, és szó nélkül asszisztáltak az agresszióhoz.

Beleértve Székelyföld elöljáróit (külön gratulálok nekik a bátor kiállásért!), akik aztán nem sokkal később be is indították a politikai kampánygépezetet. Számukra az a cél, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa a munkáját. Ők büszkék arra, hogy négy évvel ezelőtt is mintegy 65 ezer szavazattal erősítették a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzését. Egyszerű, objektív tájékoztatás helyett mossák az agyakat, hogy miszerint az Orbán-kormány nagyszerű intézkedései létkérdést jelentenek a határon túli magyarok számára.

Kurvajó. Remélhetőleg mindeközben nem olvasnak olyasmit, ami ellenkezik a véleményükkel, de ha mégis. Ajánlom figyelmükbe, hogy minden idők legkorruptabb, leghazugabb miniszterelnökének seggét nyalni nem válik senki dicsőségére. Az van, hogy Magyarországon az Orbán Viktor vezette kormány mindent megtesz azért, hogy – minden más mellett – eltitkolja a nemzetközi nagyvállalatoknak biztosított adókedvezmények adatait is. Nem tudom, mennyire tartják normálisnak bárhol a világon, hogy egy ellenzéki pártnak, sajtóorgánumnak, civil szervezetnek, tökmindegy kinek (nem szokásom, de most kivételesen gratulálok az LMP-nek, hogy végigcsinálta) három évet kell pereskednie azért, hogy közérdekű adatokhoz hozzájusson. Olyan adatokhoz, amelyek a választókat joggal érdeklik.

Nem feltétlenül tisztelt Orbán-hívők és politikai lekötelezettek határon innen és túl! A bálványuk és példaképük ezúttal azt hazudta önöknek, hogy elvett az idegen multiktól és a magyar családoknak adta. Ezzel szemben a helyzet az, hogy Orbán Viktor két kézzel tömi a magyarországi multikat. Igen – és nyilván én vagyok a demagóg – a magyar családoktól veszi el, a magyar adófizetőktől veszi el.

Az LMP által kiperelt adatokból immár tudjuk ugyanis, hogy csak 2012 és 2014 között – a fenti remek manőveren túl – 40 milliárd forint adókedvezményt kapott az Audi magyarországi összeszerelőüzeme, a Hankook több mint 17 milliárdot, a Hamburger Hungária erőmű 9 milliárdot, a Bridgestone pedig 6,6 milliárd forintot. Mindezeken túl a kormány további 140 milliárd forint értékben adott különböző beruházási támogatásokat (az Audinak például négy alkalommal 23 milliárd forint értékben).

Orbán Viktor szabadságharcos dumájából ez az aprócska részlet kimaradt: mármint az, hogy nem a magyar kis- és középvállalkozásokat támogatja bőszen, hanem az idegenszívű multinacionális cégeket, és állítsuk meg Brüsszelt, meg hasonlók. Az igazság úgy áll, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy önöket is átverik, nem csak minket, akiket zavar, hogy a mindent elsöprő korrupció és hazugsácunami egy egész nemzetet dönt nyomorba. Nem azért, mert liberálisok, balliberálisok, Soros-bérencek, genderhívők, feministák, hazaárulók és nemzetrontók vagyunk, hanem mert a lopás és a hazugság pártfüggetlenül gyilkolja az országot.

A kérdés az, hogy milyen jövő vár egy olyan nemzetre, amelyik elfordítja a fejét valahányszor kiderül, hogy a nemzeti sorskérdésekre melldöngetve hivatkozó Orbán Viktor valójában egy ócska, hazug, gyáva szélhámos?

Mit mond el egy nemzetről, vagy egy nemzetrészről az (és a fenti csupán egyetlen példa a naponta kiderülő aljasságok, átverések, csúsztatások tengeréből), hogy büszkén és öntudatosan áll azok mellé, akik bizonyíthatóan átverik?

Mi jár annak a kormányfőnek (a pofáján kívül), aki tényekkel alátámaszthatóan hazudik éjjel és nappal, határon innen és túl (a határon élőket nem elfeledve)?

És minek kell történnie ahhoz, hogy a Facebookon a spagettivel készült bakonyi húsgombóc receptjét lelkesen osztogató polgártárs (a határ bármelyik oldaláról) először elgondolkodjon azon, amit leírtam, és csak utána lásson neki vérig sértődni azon, hogy bántottam a bálványát (mert annyira perverz állat vagyok, hogy ebben lelem minden örömömet), és kezdjen szánalmas komcsi csökevénynek titulálni?

Emberek! Aki azt hazudja, hogy a gaz multiktól vesz el különadók formájában, miközben adókedvezményekbe csomagolva ad nekik a közös vagyonból, az mit csinál? Azon kívül, hogy idegen érdekeket szolgál, és nemzetellenes terveket hajt végre? Olyan bonyolult ez? Nem hiszem. És aki ebbéli törekvéseiben úgy támogatja, hogy ráadásul pontosan tisztában van vele, hogy mit művel, de leszarja, az milyen alapon döngeti a mellét azzal, hogy magasabbrendű magyar amazoknál? Nem kellene végre elkezdeni gondolkodni? Esküszöm, nem fog fájni (najó, az elején kicsit igen, senki nem viseli jól, ha rádöbben, hogy átbaszták), de legalább tök ingyér van, és van némi remény, hogy egyszer majd megtérül a szenvedés.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.