Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Igaz, hogy még neked is jogodban áll hülyének lenni, Lajos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez úton szeretném kifejezni soha el nem múló hálámat és köszönetemet a Fidesz-KDNP nevű állam- és kormánypárt irányába, amiért rendületlenül gondoskodik arról, hogy a szeretett nép a vasárnapra való különöst tekintettel se maradjon móka és kacagás nélkül.

A vasárnapi ügyeletes megmondók sorából ezúttal a haza egyik legnagyobb bölcsét, a nagytudású Kósa Lajost kell kiragadnom (a hajánál fogva kellene, de ez csak foltokban lehetséges, ezért feladom inkább), akit a mikrofonállvány közelébe sodort a nemzeti kötelesség. És mondta, mondta azt a rengeteg, silány minőségű baromságot, amire Habonyárpi folyosói beszélgetések során tanította őhumorbombaságát. A soha el nem múló, narancssárga színben pompázó szellemi fogyatékosságok tengeréből emeljük ki jelen értekezésünk szempontjából a leghajmeresztőbb Kósa-blöfföket. Amiken persze nem tudunk önfeledten, kétrét görnyedve, térdet csapdosva röhögni, de hülye vicc, tahó vicc, kretén vicc is vicc alapon, tessék:

– Abszurd, hogy a Velencei Bizottság szerint a Közép-Európai Egyetemre nem kellene vonatkoznia a magyar felsőoktatási törvénynek. „A törvényeknek mindenkire vonatkoznia kell, még Soros Györgyre is”. A Velencei Bizottságban is vannak Soros György üzletember által pénzelt emberek, amit a gazda mond, azt kell csinálni és meg kell találni a jogi magyarázatát.

A rendkívüli parlamenti ülés összehívásáról azt mondta, ebből az látszik, hogy hogyan működne Magyarország, ha a szocialisták irányítanák: Soros György összehívatja a parlamentet és megszavaztatja az embereivel, azt, amit ő akar. A Fidesz-KDNP nem fog elmenni a rendkívüli ülésre, mert „ha csak az ég a földdel nem válik egybe”, akkor semmi ok nincs arra, hogy nyáron összeüljön a parlament, a kezdeményezésen látszik, hogy „tiszta kamu az egész”.

– Vona Gábornak, a Jobbik elnökének nyugdíjasokra tett „lenéző” kijelentésével kapcsolatban az egydimenziós frakcióvezető azt mondta: a Jobbik megjelenésével egy addig nem létező „kocsmapolitikai stílus” vonult be a politikai életbe, ami normális politikai erőnél nem képzelhető el.

Motyogott természetesen migrációról, NGO-król, embercsempészekről és persze hogy mindenek előtt, fölött, után, közben Soros, most vegyük szépen sorra a kormánypárt hivatásos kacagtatójának debilitásig elmenő kijelentéseit. Már megint nem a kocsmában vagyunk (csak másokra mutogatunk, hogy ők járnak kocsmába, ők részegek állandó jelleggel), hanem ez a Fidesz viszkető tenyerű, hivatalos kommunikációja. Az más kérdés, hogy önmagában a tény, hogy Kósa Lajos agyi kapacitásával valaki egy kormánypárt hivatalos kommunikátora lehet, egy egész ország szegénységi bizonyítványa, amelyet – elismerésül – nap mint nap beletolnak az érintettek pofájába. Még vasárnap is.

Mindazonáltal itt is jegyezzük meg, hogy Kupaklajos – sokan másokkal ellentétben – nem egy fogaskerék a lánctalpas kormányzati gyűlöletpropaganda gépezetében. Lajos tökéletesen hisz abban, amit mond. Lelkesen és szorgalmasan tolja a fostalicskát, nem dörzsöltségből, nem stratégiailag hazudozik, miközben tudja, hogy amit beszél, azon egy közepes intelligenciájú kutya is elröhögi magát. Ő pontosan olyan buta, amilyennek látszik. Nem felmentésnek szánom, de változatlanul irritál, amikor pincesötét, primitív, félművelt humanoidok osztják a szellemi táplálékot. Ész hiányában.

Lajoska drága! A Velencei Bizottság egyáltalán nem azt mondta, amit te állítasz. A Velencei Bizottság elismerte, hogy egy országnak joga van szabályozni a területén működő külföldi felsőoktatási intézményeket. És még azt is mondták – bár azon nem lepődöm meg, hogy te ilyesmiről még soha nem hallottál -, hogy a törvényesen/jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogok védelme jogállamban meglehetősen fontos alapvetés. Az, hogy ti egy utólag hozott (saláta)törvény alapján próbáltátok csalónak és törvénysértőnek beállítani a CEU-t azért, hogy bőszen Soros-egyetemezhessetek, az pontosan azt jelenti, aminek látszik: a jogbiztonság, a jogszabályok betartása mellett szerzett jogok számotokra szart sem érnek.

Vagyis a Velencei Bizottság is csak azt tudta megállapítani, amit további ezer, tízezer, százezer közönséges halandó is megállapított: szó nincs itt a felsőoktatás megrendszabályozásáról, nettó politikai propagandát nyomtok a fogalmatlan rajongótáborotoknak. Lajos! Lehet, hogy neked nem szóltak, de időközben kihátráltatok a saját baromságotokból, mikor végképp világossá vált, hogy Trump nem fog a kedvetekért Viktorral szóbaállni. Akkor sem, ha hónapok óta vinnyogtok. Tudom, hogy szerintetek mindenki mögött áll egy Soros György (esetenként egy Simicska Lajos), aki nem ért egyet az eszelős baromságaitokkal, de ne rontsd a helyzeted: a rohadjon meg Soros György, nehogy már Soros György és a dehogy a Soros-egyetem ellen készült a törvény alapvetések közötti ordító ellentmondás okán régen lebuktatok.

Ennél, meg annál, hogy a fél világot Soros pénzeli, jóval súlyosabb, hogy téged meg a magyar adófizetők pénzelnek, neked meg ők a gazdáid. Míg az első állítás lánctalpas, néphülyítő hazugság, ez utóbbi ténykérdés. Téged, mivel a frakcióvezetőségig vitted, még bőkezűbben pénzelnek, mint a mezei képviselőket. Te felveszed ezt a pénzt, és közben nem vagy hajlandó dolgozni. Sőt, betrappolsz a közpénzrádióba és büszkén el is mondod, hogy nem vagy hajlandó azt cselekedni, amivel a gazdáid megbíztak, és ami a dolgod lenne. Lajos! A parlamentnek nem azért kell összeülnie nyáron, mert Kósalajos eldöntötte, hogy csakazértse, hanem mert egyelőre még vannak szabályok. És e szabályok szerint 40 darab képviselői aláírás esetén Kövér házmesternek kutya kötelessége összehívni a rendkívüli ülést. Amire neked, és a frakciódnak kutya kötelességetek lenne elmenni, mert ezért fizetnek a gazdáitok. Ti viszont – Sorosra hivatkozva – nem vagytok hajlandóak dolgozni, mert a törvényeknek mindenkire kell vonatkozniuk, ez alól csak a Fidesz-KDNP képezhet kivételt.

És te beszélsz kocsmapolitikai stílusról ezek után? Te? Annak a pártnak a képviseletében, amelyik minden érdemi vita, saját választói jogos kérdései elől úgy menekül, hogy a sorok között buzizik, csicskapártozik, alkoholistáz, hogy minden felelősségre vonást elintéz a Soros-egyetem, Soros-szervezet, Soros-kotta, Soros-ügynök, Soros-terv, Simicska-csicska címkékkel, meg a migránsok-Brüsszel-megvédjük háromszögben fogant figyelemelterelő szólamokkal? Ti, akik korábban az elmúltnyolcévezésen, bezzeggyurcsányozáson, rohadtszocialistázáson kívül semmilyen választ nem adtatok arra, hogy ha amazok is loptak, akkor nektek miért kell az ezerszeresét ellopni?

Lajos! Az, hogy csekélyebbek az értelmi képességeid, mint a sokévi átlagnak (Mészárossal lehetsz egy szinten), téged sem fog felmenteni semmi alól. Akkor sem ha tény és való: amikor Simicska még a haverotok volt és együtt loptátok szét az országot, helyesen állapította meg, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Mondhatni, hülyének lenni alkotmányos jog. Valóban. Még neked is jogodban áll hülyének lenni, Lajos! Csak ne reménykedj abban, hogy a gazdáid majd megértően és kíméletesen bánnak veled. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.