Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elfújtaja szél

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mármint a rekkenőt. Nem sírok utána kivételesen, sok volt a jóból.

Stumpf András – ex-mandíneres, jelenlegi Heti Válaszos (Simicska) – interjút készített Iain Lindsay, budapest brit nagykövettel. Ilyen okosságok vannak benne: „Igen, azt mondja (Soros György – szerk.), katasztrófa számunkra a Brexit, soha nem fogunk felállni belőle, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt. Nos, ilyen nem lesz. A második legerősebb európai gazdaság a miénk, 2040-re mi leszünk a legnépesebb európai ország – éppen a bevándorlásnak köszönhetően. Ami tehát Britanniát illeti, Soros György hatalmasat téved. Sokan, sokszor leírták már az országunkat. Melléfogtak mind.”

Nyilván nem én leszek az, aki megmondja, hogy mikor és hogyan fog talpraállni Britannia a Brexitből. Egy nagykövet nem is nagyon mondhat mást, hiszen a hazája érdekei szerint kell megnyilatkoznia és az biztosan nem más, mint az erő felmutatása. De én ennyire nem lennék optimista, bár szurkolok nekik, hogy sikerüljön. Azonban némi ellentmondást vélek felfedezni a magyar kormánypárti média egyértelműen Soros ellen hergelő, gyakorlatilag a menekültválságot tokkal-vonóval az ő nyakába varró retorikája és a gazdasági megerősödést és a demográfiai megoldást a bevándorlókban látó brit nagykövet nyilatkozata között. Ez a cikk alighanem máshogyan ívelne, ha Stmpf nem igazol át Simicskához. Ez pedig elég nagy baj. Szerintem.

Azt hiszem, a mai nap (és remélem, egyben az évszázad) legszánalmasabb baromsága durrogott ma végig a propagandamédián a veszett szamarat megerőszakoló marokkói tinikről, akik aztán egyből migránsok lesznek és ide hozzák a szexuális perverziójukat, valamint a veszettséget. Nem hinném, hogy ennek bárki is alá tudna licitálni. Nem is kellene erőltetni, ez máris áthatolt a magmán.

Menjünk aludni, ma talán még pihenni is lehet, mivel nem lesz harminc fok éjjel. A nap kommentje Lucától:

Hol vannak a pártok, akik erről beszélgetnek az emberekkel, nem a parlamentben, nem a sajtóban. Már régen a mániám, hogy a személyes beszélgetések mennyire hatékonyak, de most Csillag Istvánt hallgattam a rádióban, aki elmondta, hogy Bokros Lajos a piacon beszélget a gazdaságról az emberekkel, konkrétumokról, hogy Romániában a korrupció elleni kűzdelem így ért el eredményeket és a Nomentum is ezt tette olimpia ügyben. A propaganda hazugságai ellen így lehetne érvelni.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.