Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor majd senki ne számítson emberségre, ha rákerül a sor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szinte hallom, ahogy a cikk szerzője undorodva köpött is egyet, miközben egzaltáltan csapkodta a billentyűzetét és nagybetűkkel üvöltötte bele az agymosott, hülyének nézett olvasói aurájába: NEM KELLENEK A MIGRÁNSPÁRTI TOLMÁCSOK. Aztán valamivel kisebb nagybetűkkel: A törvényszék nem alkalmazta a migránspárti tolmácsot.

Az állampárt székházában művelt újságírás mai leggusztustalanabb darabja a szánalomra méltó jól értesültséget a ködös lebegtetésbe bujtatott ocsmány hangulatkeltéssel összekötő tengely mentén fogant. Mint majdnem minden, amihez hozzáérnek. Ezúttal azon örömködik a barnanyelvű kontingens – miközben leírják, bazmeg, leírják: biztosat az ügyről nehéz állítani -, hogy az olajozottan működő maffiózó címet többszörösen kiérdemlő Pintérsándor minisztériuma szerint (jól figyeljek, én, büdöslibsi!):

Tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak.

A pártlap jó pénzért szopó, nyaló, gombot varró munkatársa hosszasan ekézi az arab származású dr. Aida El-Seaghi-t, aki a Migration Aid igazgatósági tagja is, és akit 2015-ben az év önkéntesének választottak, miután 80 napon át, több mint 400 órában segítette a debreceni vasútállomásra érkező, valamint a helyi menekülttáborban élő menekülteket. Természetesen ő is a kirúgottak között van, a hír pedig vele kapcsolatban: megbízhatatlannak tartják, ezért nem alkalmazzák a Debreceni Törvényszéken. Idézet a remekműből:

… foglalkoztatását nem javasolták, mivel komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő.

Ez az ocsmány, összeesküvés-elméletre hajazó, lejárató, konkrétumokat nélkülöző, a kormánypropagandát visszabüfögő intellektuális hányadék tehát a jól értesülés tárgya. Meg ez is: aki önkéntes munkát végez, az a kormány, vagyis a haza ellensége. Soros György terve meg – ugye, evidencia – bármire ráhúzható. Annak ellenére, hogy a legutóbbi kormányzati hisztéria kapcsán (balatoni üdültetés) a szervezet vezetője világossá tette: semmiféle támogatást nem kaptak Sorostól, semmi közük Soroshoz. Nem is kellett volna világossá tenni, hiszen bárki utánanézhet, aki nem a hatalomba kapaszkodás miatt lop, csal és hazudja le a csillagokat az égről.

Bármennyire okádhatnékom van ettől a szarban röfögő izzadságszagtól, bármennyire szánalmasnak is tartom, ahogy ezek a semmi biztosat nem tudunk, de azért a kiadott pártutasításnak megfelelően bárkibe beletöröljük a lábunkat típusú percemberek mérgezik ezt az országot, vagy éppen ezért, muszáj erről pár dolgot leírnom. Hiszen amit ezek a pofánkba tolnak, az pártunk és kormányunk hivatalos álláspontja.

Ha már ilyen szépen összegyűltünk, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kibaszott nagy jól értesültség ellenére sehol nem találom, hogy konkrétan mit követtek el a tolmácsok, ami lehetővé tette, hogy visszaéljenek a helyzetükkel (ez a megfogalmazás, édesjóistenem!), hogy konkrétan mivel/miként segítettek a migránsoknak, akiket simán lemigránsoznak pártszennylapék anélkül, hogy tudnák, valójában illegális bevándorlókról, vagy menekültekről van szó?

Tehát mi a bűne, és mitől megbízhatatlan Aida El-Seaghi, azon kívül, hogy Fidesz és a seggéből kilógó propagandalapok szerint Soros?

Ha jól értem, akkor ennyi: azért, mert Soros. És ha Soros, akkor valójában tökmindegy mit csináltak a tolmácsok, megszegték-e törvényt, a munkaköri leírásukat, előre megfontoltan félrefordítottak-e (nem, ilyesmiről nem szól a remekbeszabott hangulatkeltő fércmű sem), ez bőven elég ahhoz, hogy kirúgják, hogy ne alkalmazzák és rájuk kerüljön a migránspárti címke.

Értem? Nem értem. Most akkor Aida El-Seaghi-t azért rúgták ki/azért nem alkalmazzák (hurráljen!), mert a munkáját szarul végezte?

Vagy azért, mert a szabadidejében önkénteskedett (megélhetési bűnözőék a szót sem ismerik, nem hogy a tartalmával azonosulni tudnának)?

Ha az előbbi, akkor miért nem szól erről – természetesen bizonyítékokkal aládúcolva – a jól értesült hangulatkeltés?

Ha az utóbbi, akkor ez azt jelenti, hogy bárkit ki lehet rúgni a munkahelyéről annak alapján, amit a szabadidejében tesz?

Vagyis azért nem megbízható tolmács valaki, mert a szabadidejében önkénteskedik?

Tényleg? És erről cikket is ír a kormánymédia? Ez egészen új szintje a nemzeti agy- és gerincsorvadásnak.

Oda jutottak az elvtársak, hogy a segítségnyújtás (mivel nem derül ki a gánymunkából, arra gondolok, amire akarok), mint az emberség szinonímája, megtorlást érdemlő elfajzás. Ráadásul azt is sugallják, hogy aki a menekültügyi eljárásban részt vesz, az bűnözőknek segít. Miért is?

Az illegális bevándorlónak nincs joga tudni, mik a jogai és kötelezettségei, mihez tartsa magát, nem fontos, hogy megértse, mi miért történik?

A mindenható hivatalnak nem az az érdeke, hogy gördülékenyen menjen minden?

Vagy az a cél, hogy az érintetteket minél jobban megszopassák, hogy káosz legyen, és azt lehessen a választásokig habosítani?

A tolmácsnak nem az a dolga, hogy segítse a hivatal és az ügyfél közötti megértést?

Vagy pont az volt a baj, hogy ezek a tolmácsok a dolgukat végezték, miközben a hivatal magasról szart volna az ügyfelekre?

Mely törvény rendelkezik arról, hogy egy tolmácsnak tilos a hivatalos feladatai mellett, emberséget gyakorolva segíteni másokon, akik nyomorultabbak, és segítségre szorulnak?

Aki olyan helyzetben van, hogy másokon segíteni tud, azt a központi ukáz szerint összehangoltan köpködni kell?

Vagy pont azért kellett kirúgni őket, mert pontosan látták, hogy a nyomorult menekültek tisztességes eljáráshoz való jogát undorító keménykedéssel, izmozással, emberkedéssel gondolták kiváltani a hivatalosságok?

Ha nem történt törvényszegés (mert ha történt volna, most attól lenne véres lakájék szája széle), akkor kijelenthetjük, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak a Magyar Idők és Pintérsanya jóvoltából mostantól papírja van arról, hogy még az alapvető emberségnek sincs helye a kötelékében?

Ahol ilyen megvetés övezi azokat, akik egyébként egy fillérbe nem kerültek az államnak, mert önkéntesen végezték azokat a feladatokat, amelyeket az állam elmulasztott elvégezni, ha ezért ki lehet rúgni bárkit a munkahelyéről, ott bármi megtörténhet bárkivel.

Ahol az állami hivatal ellenségként tekint az ügyfelére, és ahol kirúgással honorálják az állami diszfunkciók enyhítésén önkéntesen dolgozókat, ahol bárkire, bármikor tetszőlegesen rá lehet húzni a címkét, ami alapján kormányzatilag köpködés, lejáratás, ellehetetlenítés jár, ott ne dőljön hátra egyetlen igaz hazafi sem.

Nem kell arab származásúnak, migránssimogatónak, muszlimnak, kecskebaszónak lenni ahhoz, hogy meghurcoljanak. Ahol az emberséget kormányzatilag üldözik, ott senki ne számítson emberségre, ha a helyzet úgy alakul. Márpedig előbb-utóbb úgy alakul.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.