Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megvan az év leghülyébb embere

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt mindenkinek, aki tudott aludni! Aki nem, azt üdvözlöm a klubban. Állítólag ma eszelősen meleg lesz, holott.

A mai reggel legviccesebb cikke számomra feltétlenül Morvai Krisztina, a mi háztáji Marine Le Penünk pitymallatkor kiadott sajtóközleménye. Mutatom.

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye

A volt szocialista/kommunista országok polgárainak számára különösen megdöbbentő az a folyamat, amelynek során gyakorlatilag felszámolják a szólásszabadságot és a véleménynyilvánítási szabadságot – továbbá a demokráciát is – azok a nyugati országok, amelyekre egykor példaképként tekintettünk. Így van ez a „politikai korrektség” szinte minden területén, de különösen a migrációval, azaz a tömeges bevándoroltatással kapcsolatban. A felvételen Morvai Krisztina EP képviselő ezzel kapcsolatos felszólalása látható.

(OS)

Ezek szerint például nálunk minden nagyon rendben van. Ámazonban a nyugati országokban felütötte a fejét a politikai korrektségről elnevezett kórság, amitől aztán a nyugati állampolgárok nem nyilváníthatnak szabadon véleményt. Amúgy nagy valószínűséggel a gyűlöletbeszédek és uszítás ellen hozott szabályokra gondolhat Morvai Krisztina. Mármint számára az jelenti a szabadságot, hogy vallás, bőrszín, származás, szexuális orientáció alapján lehet nyilvánosan mocskolni, uszítani emberek ellen. Innen is szeretném megnyugtatni a képviselőasszonyt – akinek ez úton üzenem, hogy amennyiben nem vette fel személynévként a Európai Parlament Független Képviselője nevet, azt nem szükséges nagy kezdőbetűvel írni -, hogy ez Magyarországon nem fordulhat elő. Ugyanis akkor a kormány és a legnagyobb ellenzéki párt is némaságra lenne kárhoztatva. Ez utóbbit nyilván nem bánná a kormány, de a saját híveihez éppen a primitív uszítással jut el, a hatalmát a gyűlölet szításával képes fenntartani. Egyszóval amennyiben a nagyon nagyszerű képviselőasszony számára a gyűlöletbeszéd jelenti a szabadságot, bátran megnyugodhat. Az nálunk nyugodtan mehet, csak a járdát nem szabad színesre festeni.

Szerintem megvan az év leghülyébb embere. Név szerint Stefan Hlinka, a szlovák államvasutak volt vezetője, aki egy pihenőhelyen felejtette a hátizsákját, benne 300 000 euróval. A táskát egy benzinkutas találta meg, ő jelentette a rendőrségnek. A hatóságok most azt szeretnék tudni, hogy honnan is van a rengeteg pénz és miért kellett azt hátizsákban hurcolászni. A nagyszerű Stefan Hlinka első körben azt mondta, hogy anyukájától van (szeva, Szijjártó!). Ha mégsem a mama a forrás, akkor is el kell számolnia az eredetéről és a megtalálót megilleti az összeg 10 százaléka.

Orbán Viktor még nem hagyta el a hátizsákját, de kezd kínosodni a 2010-es választási kampány reklámköltése. Ugyanis a Hír TV vezetése nem lel olyan számlát, ami szerint a Fidesz fizetett volna a csatornának a választási kampányban nyújtott alakításáért. Az Állami Számvevőszék állítja, hogy minden teljesen rendben van és miután jelenleg az ő állításukkal szemben nem nagyon van jogorvoslati lehetőség, marad a becsszó, a kormánypárt pedig röhöghet a markába. Mint eddig.

Közben pedig megoldódott a Föld egyik legsúlyosabb problémája, az  éghajlatváltozás. Ez úgy történt, hogy Donald Trump stábja betiltotta a kifejezést és kész. Emlékeim szerint nálunk is történt már hasonló, amikor a magyar kormány egyszerűen eltörölte a – ha jól emlékszem, de most túlságosan álmos vagyok a nyomozáshoz – a tandíj, kisnyugdíjas, szegény, stadion szavakat. További 150 kifejezéssel együtt. Ettől persze még léteznek ezek a fogalmak, csak máshogy kell őket nevezni.

Schobert Norbert Lara lánya – apuci szerint – annyira tehetséges valami zenei izében ahová kreatív klipeket lehet feltölteni, hogy beszabehu. Már többen meg is keresték ajánlatokkal, mert gyönyörű, sportol és csodásan énekel, ezért havi többmilliót is kereshetne. De Larát ez most nem érdekli, mert éppen ismerkedik a másik nemmel. Amúgy 13 éves.

Ennyi jó hír után induljon a nap és a hőség. Hamarosan beszólunk, addig is kellemes ébredezést.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.