Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyemmeg a tehetségedet, Cecília drága!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem volt egyszerű, de boldogsággal tölt el, hogy túléltem ezt a napot, remélem, kedves és nyájas olvasóink is így vannak ezzel. Szépjóestét mindenkinek! Alapvetően persze mindegy, mert a hőguta holnap hág az ő tetőfokára, úgyhogy talán kissé korai még az öröm. Engem már egy ventillátor is boldoggá tud tenni, és ezzel bizonyára nem vagyok egyedül. Minden apróságnak tudni kell szívből örülni, nem igaz?

Példának okáért én mások örömének, boldogságának és luxusban lubickolásának is módfelett tudok örülni. Itt van rögtön a Mészároslölö klán és dinasztia, amelyiknek minden egyes tagja értelemszerűen született zseni. Az a helyzet állt elő, hogy valamiért idén nem Mészáros Zuckenberg Lölö  szeli a horvát vizeket azzal a bizonyos Artemy nevű luxusjachttal (amelyikkel megboldogult Pharaon professzor hasonló járgánya mellett parkolt a nemzet disznószerelője tavaly augusztusban), hanem a leszármazottak egyike. Ezúttal Homlok-Mészáros Ágnes és újdonsült férje, Homlok Zsolt vagánykodnak az egyébként máltai zászló alatt hajózó jachton, amely az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén. Mészáros bátor famíliája először letakarta a hajó nevét, vélhetően azért, hogy az arra járó, a tavalyi sztorira esetlegesen emlékező magyarok nehogy felismerjék, de aztán elfelejtették, úgyhogy mostmár mi is tudjuk, mi a pálya. Nem mintha nem leszarnánk, de ha már a saját lábunkon kapaszkodtak olyan magasra egytől egyig.

Mondom, mi van Cecília asszonnyal is, mert mégiscsak ő a dolgozó nő a Rogán famíliában, akinek a szoknyája mögé szokott viszonylag rendszeresen elbújni Retikülanti. Az történt, hogy Rogánszeszill és Sarkakata üzletasszonyok közös vállalkozása látja el a zenei menedzseri feladatokat a VIP zenekarból ismert (már akinek ismert) Rakonczai Imre zongorista körül. Aki állítólag – mivel a Bors írta meg, tehát igaz lehet – egy olyan budai étteremben szokott zongorázni mindent elsöprő érdeklődés mellett, ahol a Rogánok is előfordulnak időnként. És hát a Nakama&Partners fantomcég rácuppant a művész úrra, Cecília a kezébe is vette a problémát, úgyhogy ettől arrafelé koncerteket szervez Rakonczainak. Egyemmeg a tehetségedet, Cecília drága!

Meg még az is van, hogy Ungár Péter (LMP) úgy bebaszott a Momentum júliusi Nyitás Fesztiválján, hogy embereket zaklatott, biztonságiakkal balhézott, a tábor résztvevőivel elfogadhatatlan módon kommunikált, úgyhogy a mozgalom minden rendezvényéről örökre kitiltották. A legmenőbb az, hogy a csávó állítólag semmire nem emlékszik. Hatalmas gratula, így kell ezt. Hát vagy bebaszcsizunk, vagy nem, félmunkát nem érdemes végezni. Egyébként Ungár korrektségét igazolja, hogy etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen, ezért az LMP kivizsgálja az esetet, és amennyiben indokolt, megteszik a szükséges lépéseket. Nem volt, és soha nem is lesz már a szívem csücske az LMP, de addig álljak féllábon, ameddig a Fidesz ilyen módon jár el akármelyik botrányba keveredett tagjával kapcsolatban. Ja, és a legtöbbjüknek nem az a bűnük, hogy esetleg öntudatlanra isszák magukat.

Bayer Nemzetikurvaanyátok Zsolt lovagkeresztes hergelőművész és kivételes irodalmár Kerényi Imre félnótás – de szintén nemzeti – kultúrharcosnak köszönhetően az őt megillető helyre kerül. Egy másik őt megillető helyre. IS. Az van, hogy Kerényi Imre idén 345 millió forint közpénzt kap arra a bizonyos Nemzeti Könyvtár nevű sorozatára, amiben a magyar irodalom általa összeválogatott nagy műveit adja ki újra. Hát így kerül a trágyaleves lábtörlő az asztalra. Jókai, Karinthy, Móricz, Gárdonyi vagy Kosztolányi mellé. És még tiltakozni sem tudnak. A pofám, és az ő bőre. Na, majd holnap lehet, hogy erről is, másról is.

A nap kommentje, amely lényegében majdnem minden nap kommentje is lehetne Zsolttól:

Eddig „csak” szánalmas volt. De ez már reménytelen.

Amiről nem esett itt és most szó, arról szándékosan nem, reggel elvileg aludhatok egy fél órával tovább, már ha egyáltalán tudok aludni. Köszönöm mindannyiunk nevében a mai figyelmet, most pedig Rakonczai Imre világhírű zongoraművész egyik korszakos előadványával büntetem magunkat. De legalább ő immár tuti megfogta az isten lábát Szöszillel. Jó éjt, nyugodalmat, sziasztok!

 

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.