Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valamelyik agyalágyult belehörgi a mikrofonba: mindmeghalunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Talpra, lóra, fegyverbe, fedezékbe! Lehet, hogy majd jönnek a migráncsok, a pirézek és a földönkívüliek, de a magyar kormány, külön az Orbán Viktornak támasztott Bakondi György ott áll a vártán és megvéd minket. Ha kell, ha nem. Azt meg még nem tudni, hogy kell-e, de szerintem a fideszeseknek körlevélben tették kötelezővé, hogy imádkozzanak egy menekülthullámért, mert az már máskor is nagyon bejött.

Nem, mintha Bakondinak az lenne a feladata, hogy felügyelje a műkörmösöket, vagy ellenőrizze, hogy a dadusok megfelelő mesét olvasnak-e az ovisoknak, merthogy belbiztonsági főtanácsadó a drága ember. A kormánynak pedig kutya kötelessége megvédeni a polgárait, többek között ez a dolga. És ezt rohadtul nem kell naponta bejelenteni, mert például a pedagógusok sem jelentik be naponta, hogy ők tanítani fognak holnap. Mert ők meg azért kapják a fizetésüket.

Nem tudom, hogy ezzel lehet-e választást nyerni (erről szól ez, semmi másról), mert már az ország azon része, amelyik hajlamos rettegni olyasmiktől, ami gyakorlatilag láthatatlan, az retteg. Hogy mást ne mondjak, az összes ország közül – ide értve Törökországot, ahol van néhány menekült, vagy Németországot, ahol szintén láttak már ilyet – nálunk félnek a legjobban a menekültektől. Számszerűen Németországban 28 %, szép kis hazánkban 66 % azok aránya, akik ettől paráznak a leginkább.

Nem mondom, komoly büszkeségre ad okot, hogy végre elsők vagyunk valamiben, de én jobban örülnék, ha inkább az oktatási rendszerünkkel, az általános műveltségünkkel, a szociális rendszerünkkel, vagy ilyesmikkel tűnnénk ki, nem pedig a hülyeségünkkel. Nem arról van szó, hogy nem létezik, vagy nem fontos a menekülthelyzet, mert az. De ezt közös akarattal, összefogással kezelni lehet. Ehhez a kormányoknak és az Uniónak is meg kell hoznia a szükséges döntéseket.

Azonban egyetlen egy kormánynak sem az a feladata, hogy rémisztgesse a lakosságot. Pláne ok nélkül, de még okkal sem. Ha ok van a félelemre, akkor tájékoztatni kell, meghozni a szükséges döntéseket és elmondani az embereknek, hogyan tudják megelőzni a bajt, mire figyeljenek, kit értesítsenek, vagy hogyan viselkedjenek adott helyzetben.

Nálunk ez nagyjából úgy néz ki, hogy valamelyik agyalágyult belehörgi a mikrofonba: mindmeghalunk. Ezen túl egy centit sem tesznek, ha csak azt nem tekintjük intézkedésnek, hogy szintén elég nagy gyakorisággal bejelentik, hogy megvédenek. Az ilyen összehangolt, kormányvezérelt hergelésnek az a következménye, hogy Köcsögeröcsögén a felbőszült polgárok (akik a büdös életben nem láttak még olyat sem, aki beszélt már olyannal, akinek az unokahúga egyszer hallott valakiről, akinek az ismerőse együtt utazott valakivel, aki már látott menekültet, vagy migránst) kedélyesen agyon akarják verni az éppen arra túrázó diákokat, mert gyanúsak.

Egyre inkább az az érzésem, hogy ebben az országban senki és semmi nincs a helyén. Pedig nem bonyolult.

Ha bemegyek a boltba, akkor én vagyok a vevő. Aki ott csacsog, körmöt reszel, telefonál, de egyébként az lenne a dolga, hogy engem kiszolgáljon (nem szívességből, hanem mert ezért fizetik), az az eladó.

Aki bármilyen közpénzből fenntartott pozíciót visel, az a közt szolgálja. Nem fordítva.

A kormány dolga az ország vezetése, a közpénzek bölcs elosztása, a polgárok védelme, tájékoztatása és szolgálata.

Ehhez képest az van, hogy az üzletben a kiszolgáló vérig van sértve, amiért ki kell szolgálnia, az étteremben a pincért zavarja a vendég, a képviselőmet nem izgatja, hogy nekem mi a jó, a közmédia egyetlen párt érdekében működik, a legfőbb ügyész nem feltárja, hanem elkeni a bűncselekményeket, a kormány tagjai a saját érdekükben működnek, nem gyarapítják, hanem elveszik a közvagyont.

Marhára ideje lenne már a helyére tenni a dolgokat, mert ez így sokkal több embernek rossz, mint jó. Szerintem.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.