Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerelmesen Nézni Orbán Viktorra verseny örökös győztese

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó  reggelt! Napok óta először fordult elő velem, hogy betakaróztam hajnalban. Nem ez a valami, hanem az, hogy már levegőt is lehet kapni, bár a meteorológusok szerint ez holnapra elmúlik. Kezdjünk a tegnapi nappal, mert még korán van, nem sok ideje volt senkinek hülyeségeket beszélni.

Bár ez ma sem fog megjelenni a sajtóban, én elmondom: egy kedves ismerősömmel beszélgettem tegnap, aki nemrégen ment nyugdíjba. Azt mondta, hogy úgy hitte: egy nyugdíjasnak minden nap nagyjából egyforma, de ez nincs így. Ő pont ugyanúgy utálja a hétfőt, mint akkor, amikor dolgozni járt. Szerencsére ma már kedd van, mégpedig annak is a reggele.

A tegnapi hír – kötelezővé kéne tenni a szavazást – mellé itt egy másik. Az LMP ifjúsági szervezete 16 éves korra csökkentené a választási korhatárt. Először helyi önkormányzati és EP választásokon engedné szavazni a fiatalkorúakat. Ennél talán fontosabb és a magam részéről teljes erőből támogatom is: az állampolgári ismeretek oktatását fejlesztené a párt.

Két sporthír mára. A londoni atlétikai vb-n (amit csóri angolok minden cécó nélkül, fillérekből nyitottak meg) a magyar Baji Balázs bronzérmes lett 100 méter gáton. Soha az életben futásban magyar atléta nem ért el ilyen jó eredményt, gratulálunk!

A másik sporttal érintőleges kapcsolatot ápoló hír: a felcsúti csodacsapat csodaedzője, Pintér Attila elpanaszolta a Nemzeti Sportnak, miért áll olyan pocsékul a rommá szponzorált, minden létező támogatást, segítséget és lehetőséget besöprő csapat. Egyrészt mert a bíró nem állított ki valakit, akit szerinte ki kellett volna állítani. Ami lehet igaz – nem nézek meccset, Felcsútot kiemelten nem nézek  -, de szerintem alapvetően úgy készülnek egy-egy meccsre a csapatok, hogy az ellenfélnek annyi játékosa van a pályán, mint nekik. Tehát nem indokolt, hogy ez megzavarta a falábúakat. Az is baja volt Pintérnek, hogy még nem csiszolódott össze a csapat, holott sajátkezűleg ő cserélte le a komplett gárdát néhány hete. Valami baja volt az idegenlégiósokkal is, hogy túl kevés játszhat. Én hülye, eddig meg voltam győződve, hogy az az akadémia funkciója, hogy kineveljen fiatal játékosokat, nem pedig az, hogy külföldről vásároljon. Ezek szerint tévedtem. Én kérek elnézést.

A propagandasajtó ma csupa jó hírrel kedveskedik. Például: széthullik a Momentum. Vagy: naponta javítani kell a parkolóautomatákat Szegeden, Botka városában. Ez arról szól, hogy a 136 automatából legalább egy elromlik. Szerintem ennek az aránynak nagyon örülnének a Budapesten közlekedők. Mármint ha ilyen arányban rohadna le a HÉV, a metró, busz.

Semjén Zsolt, az énekesmadarak védőszentje és a Szerelmesen Nézni Orbán Viktorra verseny örökös győztese, aki szeretné, ha agyonlőnék – nem most, hanem amennyiben kóbor kutya lenne – bölcsessége gyöngyszemeit szórta széjjel és szana, valamint szerte. Azt mondta, a székelyek magyarok, ezért és másért sem szabad őket nemzetiségként kezelni. Sőt, azért sem, mert akkor a palócok is elkezdhetnének önállóságot követelni. Az ötlet nem rossz. Én például palóc vagyok és mint ilyen, autonómiát fogok követelni. Majd mindjárt írok egy saját himnuszt is, csak előbb megvarrom a zászlót.

Mindeközben kormányunk azon ügyködik, hogy mindenkit, mindig szemmel tarthasson az állam. Megfigyelőrendszerek, kontroll nélküli teljes jogkör. Minden, ami kell egy paranoid hatalomnak. Pöpec.

Akkor vágjunk bele a mai napba, még mielőtt kamerát dugnak a f…ülünkbe.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.