Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát nem nagyszerű asszony?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztos sokaknak ismerősen cseng Hegedűs Zsuzsa neve. Ő Orbán Viktor főtanácsadója, valamint a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány kuratóriumi elnöke. Egy millió forintos havi fizetésével, illetve két államilag fenntartott gépkocsival járja az országot, hogy baszk és francia baromfikat osszon szét a szegénységben tengődő családoknak. Nem törődve azzal, hogy az új tulajdonosoknak fogalmuk sincs arról, hogy is kell egy csirkét vagy éppen egy malacot felnevelni. Ugyanis az, hogy valaki vidéken él, még nem jelenti automatikusan azt, hogy ért is az állattartáshoz, vagy a földműveléshez. Ezek ugyanolyan szakmák, mint mondjuk a kőművesség: szaktudást igényelnek. Ha ez a szaktudás még meg is lenne, akkor is szükségesek további beruházások annak érdekében, hogy az adományt valóban ki is tudják használni.

Hegedűs Zsuzsa az, akinek javaslatára megindult a közmunka program, amely igencsak megosztja a társadalmat. A közmunka meglétére nyilván valamilyen mértékben szükség van, azonban a versenyszférában, valamint a közfoglalkoztatásban dolgozók arányának felrúgása borzasztó következményekkel járhat. Ugyanis a közfoglalkoztatottak nem termelnek bevételt az állam számára, pont hogy elvesznek az államháztartásból. Az arányok felborulásával pedig folyamatos kiesést eredményezhet, majd a versenyszférában magas munkaerőhiányt képezhet.

De mit is számít ez Hegedűs Zsuzsának? Mint elmondta a Heti Válasz kérdésére korábban, teljesen jogosnak érzi az 1 millió forintos fizetését, ugyanis a közmunka program mellett volt ideje megszüntetni a gyermekéhezést. Hát nem nagyszerű asszony?

„Ma már egyetlen gyermek sem kénytelen éhesen aludni menni esténként, de ez a jelenség már nem a rendszer rossz vagy hiányos felépítéséből fakad, sokkal inkább emberi mulasztásból, szülői felelőtlenségből.”

A kormány többször bizonyította már: a látszaton, és az ahhoz kapcsolódó hazugságokon kívül nem sok mindenre képes. A látszatintézkedések azok, amelyek több százezer ember számára valósnak tűnhetnek, amennyiben nem járnak utána. Bemondja a kormány által – tehát általunk – pénzelt rádió és tv csatorna példának okáért, hogy megszűnt a gyermekéhezés, Mari néni és Józsi bácsi pedig Alsóecseripusztán boldogan tér nyugovóra a hír hallatán. Az emberek többsége a későbbi esetleges cáfolatokat már nem kezeli egy szinten a korábbi hírrel. Kétségei vannak, kinek is lehet érdeke, hogy hazugságnak titulálja a korábban mondottakat. Erre a kormánypropaganda meg is adja a választ a későbbi híradásokban, azzal, hogy ellenségképeket kreál. Mindent és mindenkit megcáfolandó azonnal a Soros vagy éppen a Gyurcsány-kártyát kijátszva komolytalanná teszi a vitát. Ezzel tehát az emberek többségének agyában mindössze annyi marad meg, hogy „megszüntették a gyermekéhezést”.

Azonban ha utánanézünk Hegedűs Zsuzsa valós tevékenységének, igen sok visszásságot fedezhetünk fel. A két szolgálati Audi eddig 12 millió forintnyi üzemanyagot fogyasztott el, amit teljes mértékben az adófizetők álltak. Mint ahogy alapítványának támogatói között is akadnak állami cégek, melyek adófizetői pénzekből gazdálkodnak. Az, hogy ezek a pénzek önként, vagy felsőbb utasításra érkeztek, már egy másik kérdés. Ugyanis az Alfahír forrásai szerint több állami cég munkatársával közölték, hogy jobban teszik, ha adományoznak Hegedűs Zsuzsa alapítványának.

Hatástanulmány eddig nem készült az alapítvány tevékenységéről, így sikeressége is igen kérdéses. Kérdéses az is, hogy valóban szükséges volt-e Spanyolországból és Franciaországból nem kevesebb mint 160 millió forintért baromfikat szállíttatni azért, hogy aztán valamelyik borsodi vagy ormánsági kertben végezzék be sorsukat? Ki is gondolhatta, hogy egy napos csibét, vagy már épp nem szopós malacot valaki szaktudás nélkül képes lehet felnevelni? Azok az állatok egytől egyig halálra voltak ítélve, amivel Hegedűs Zsuzsa és munkatársai tisztában kellett, hogy legyenek. Ez azonban egyáltalán nem érdekelte őket, tudták jól, hogy a külcsín a fontos, így addig érdekelte őket az állatok sorsa, ameddig a sajtó is jelen volt.

Hegedűs Zsuzsa kommunikációja számos ponton hasonlóságot mutat Orbán Viktor kommunikációjával: a támogatók – vagy Orbán esetében adófizetők – pénzét ő is a sajátjának tekinti.

…sőt azt mondta, hogy mit akadékoskodok, örüljek, hogy jóllakatta a falut” (Seres Mária, egykori mátraverebélyi polgármester szavai)

Ezek pedig Orbán Viktor szavai:

Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint.

Évről évre egyre több polgármester dönt úgy, hogy nem kér Hegedűs Zsuzsa alapítványának segítségéből. Ugyanis szakmai háttér nélkül, előzetes tervek hiányában azok az állatok pusztulásra vannak ítélve, a vetőmagok haszna nulla. Feltehetően azokból az állatokból a mai nap már nem sok él, mint ahogy a vetőmagokból sem lettek palánták, és nem terebélyesedtek jól termő növényekké. Ahogy a gyermekéhezés sem szűnt meg – legfeljebb Hegedűs Zsuzsa fejében –, úgy a generációk óta kilátástalanságban élők helyzete sem vált megoldottá.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.