Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt most be kellene fejezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai nap híre, hogy az Index kiderítette, hogy ki a tulajdonosa a fővárosban, a Kossuth Lajos utcában – még nem működő, de már Orbán reklámokkal ékesített – Kossuth 15 kereskedőháznak. Zachár Attilának hívják az urat és úgy tűnik, önkéntes híve a miniszterek elnökének. Nem ez a megbízatása, nem ezért fizetik közpénzből.

Márpedig amennyiben ez így van, szerintem nincsen miről beszélni. Nem lehet vita, főleg nem lehet gúnyolódás tárgya az, ha Zachár Attila rajong Orbánért, zseninek tartja, a legféltettebb kincse egy képeslap, amit a miniszterek elnökétől kapott. Akkor sem lehet ez közügy, vagy élcelődésre okot adó történet, ha egyébként bárki – köztük én is – az ország legkártékonyabb figurájának tartja a jelenlegi kormány jelenlegi fejét.

Ahogy nekem, vagy bárki másnak jogom van, és jogom kell, hogy legyen nem szeretni, bírálni a jelenlegi kormányt és annak elsőszámú emberét, Zachár úrnak – és bárki másnak ebben az országban – jogában áll jó politikusnak, nagyszerű államférfinak, csodálatos embernek tartani. És nagyon, de nagyon téves irányba mennénk el, ha ez nem így lenne. Aki ezt nem fizetett propagandistaként, nem a közpénzt felzabálva, nem a saját boldogulása érdekében teszi, azt éppen úgy tiszteletben kell tartani, mint ahogy én, vagy bárki, aki ellenzékinek vallja magát, joggal várná el ezt a másik oldaltól.

Akkor is, ha a Fidesz és a híveik nem adják meg nekünk ezt a tiszteletet, ha kétségbe vonják, kigúnyolják ezt a jogunkat, ha mocskos módszerekkel, hazugságokkal, fenyegetéssel próbálnak meg elhallgattatni minket.

Éppen ezért, vagy csak önmagunkért kell természetesnek vennünk mindenki véleményét, akár rajongását is. Mindenkiét, akit nem ezért fizetnek, aki meggyőződésből áll oda valahová. Akkor is, ha a mi meggyőződésünk szerint a rossz oldalon áll. A demokrácia pontosan erről szól. Abban a percben, amikor egy önmagát szabadságszerető embernek valló illető, csoport, közösség nem hajlandó elfogadni a más véleményt, az már nem demokrácia, hanem egy másik oldalról jövő diktatúra. Ami semmivel sem jobb, mintha az ellenkező oldalról jön. A legpocsékabb, ha mindkét oldalról jön, egyszerre.

Úgyhogy én azt gondolom, ha most a nem kormánypárti média azért kezd el cikkezni, hogy lejárassa, vagy kigúnyolja Zachárt, akkor nagyon rossz irányba indul el. Vitázni, érvelni lehet, gúnyolódni, mocskolódni nem lehet. Sem olvasottságért, sem más okból. Nem fér bele és nem is szabad, hogy beleférjen. Abban a pillanatban nem lesz különb az ilyen cikk szerzője, mint a propagandamédia bértollnokai. Akkor sem, ha ő nem reklámbevételért, megrendelt cikkért járó fizetésért teszi.

Van éppen elég olyan ügy, ami számot tarthat a közfigyelemre, amiről beszélni, írni kell. És van éppen elég olyan ember, aki pénzért, pozícióért tolja a Fidesz (vagy az aktuális kormány) szekerét. Amennyiben Zachár úr nem ezt teszi, hanem saját zsebből, saját meggyőződése szerint reklámoz, hisz és rajong, akkor az az ő dolga és senkinek sincs joga ezért pellengérre állítani.

Nekem ez a véleményem.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.