Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ideológiai hányadék a baj, amibe becsomagoljátok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„… minden demokratikus társadalom oktatási rendszerében elengedhetetlen, hogy a lakosság felelőssége megjelenjen, amikor az ország védelmi képességéről van szó. Arról a védelmi képességről beszélek, amelyet meghatároz, hogy mennyire elkötelezett az adott ország lakossága a hazája irányában, mennyire kész azt megvédeni, ha szükséges. Fontos, hogy az iskolai évek alatt szó essen az ezzel szorosan összefüggő hazaszeretetről. Ebben nincs semmi ördögtől való, amitől bárkinek rettegnie kellene. (…) Itt nem egy új tantárgyról beszélünk, még véletlenül sem! Tartalomról, életérzésről, ami már ma is megjelenik a történelemben, a földrajzban, de megjelenhet a zenében és a testnevelésórán is.

Én konkrétan nem hiszem el, hogy van ember, aki ilyen alja minőségű baromságot komoly pofával, röhögés nélkül össze tud hordani úgy, hogy nincs további n-számú emberformájú körülötte, aki hangosan ki ne röhögné. Pedig de. Van ilyen ember és senki nem röhög körülötte.

Ez történik, itt és most. Itt szállítják kormányzatilag a legújabb ideológiai maszlagot, amit az államnak pártja munka helyett/munka címszó alatt, a hazafias testnevelés, mint életérzés típusú eszement faszságra hivatkozva igyekszik lenyomni a torkunkon. Ezt most történetesen a maximálisan ismeretlen és névtelen Palkovics-helyettes, bizonyos Maruzsa Zoltán hordta össze a kormánypropaganda egyik mikrofonállványának alákérdező kíváncsiságára válaszul.

A 27 milliárdos, gigantikus lőtérprogramon innen és túl az Orbán Viktor által megálmodott, rossz emlékeket idéző hazafias testnevelés abszurditásában, kardcsörtető szánalmasságában tökéletesen illeszkedik a kormány elmúlt bő hét évének rombolási törekvéseibe. Miután az állami oktatás lezüllesztése az egyházi oktatás legnagyobb dicsőségére nagyjából megtörtént, miután kezüket-lábukat törve igyekeznek szétverni a gimnáziumokat a Parragh-elmélet alapján, Lázár János tavalyi vérfagyasztó megnyilatkozása az oktatás küldetéséről, most újabb katasztrofális perspektívába került.

Mit is mondott a mindenhez is értő miniszter tavaly novemberben? Hogy az oktatás legfontosabb (!!!) szereplői az egyházi fenntartású intézmények, az oktatásnak pedig az lehet a legfőbb célja, hogy jó keresztényt és jó magyart neveljen a gyerekekből.

Ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázadok próbáját

– mondta a rókavigyorú, és tessék. Még véletlenül sem a 21. század kihívásaira választ adni képes oktatási rendszer kidolgozásán (idegen nyelv, informatika, értő olvasás, természettudományok) izzadnak szakmányban, mert ugye, ki tudja, mi lesz száz év múlva. Nem. Ehhez képest abban verik le egymást, hogy ki tud nagyobb aberrált ökörséget kitalálni, ami jól hangzik a nagyfene, túlcsorduló nemzeti érzéseiken kívül semmi mást felmutatni nem képes alattvalóknak, aminek tartalma nulla, ellenben ködösíteni és hergelni kiválóan lehet vele.

Magyarázza már el nekem valamelyik nagyon intelligens nemzeti káder, hogy mégis mi a gyászt fed a hazafias testnevelés? Hazafias fekvőtámasz, hazafias kötélmászás, hazafias hátrafelé nyilazás? Nem volt elég a rohadt kádári oktatáspolitikából, a kibaszatos honvédelmi oktatásból, amit az egyre inkább kiüresedő nemzeti helyett most hazafias maszlagba borítanak? Nem lehet, hogy a hazaszeretet egy olyan erkölcsi kategória, amit nem lehet erőszakkal nemzeti alaptantervekbe fércelni? Nem lehet, hogy ideje volna előre tekinteni és a testnevelés hazafias és honvédelmi tartalmáról szóló elmebeteg fantáziákat a kukába kivágni? Nem lehet, hogy a versenyképes oktatásra kellene fókuszálni ehelyett a messziről bűzlő, ködös múltbarévedés helyett?

Életérzés, mi? Nem lehet, hogy az ország lakossága akkor lesz elkötelezett a hazája irányában, ha nem azt látja, hogy egy elvetemült, kontraszelektált bűnbanda sűrű magyarkodó melldöngetések közepette, a nemzeti tőkésosztály-építésre hivatkozva téglánként hordja szét, amit ő keservesen egymásra rakosgatott? Nem, nem a testneveléssel van a baj önmagában, hanem az ideológiai hányadékkal, amibe becsomagolják. Ugye nincs épeszű ember, aki komolyan gondolja, hogy a lakosság oktatási rendszerben megjelenő védelmi képessége (beszarok, hogy ilyeneket bárki is ki tud ejteni a száján) a hazafias tornaórák miatt fog növekedni? Bármit is jelentsen ez a hagymáz, és tekintve, hogy semmilyen komolyan vehető definíciót nem sikerült még prezentálni.

Elvtársak a rombolásban, pusztításban! Nagyon jó lenne elgondolkodni végre azon, hogy az önkényesen kisajátított hazafiasság és hazaszeretet nem pótolja a tudást, a tehetséget, a szakmaiságot, a hozzáértést. A hazafias testnevelés bődületes marhasága akkor sem lesz értelmes kezdeményezés, ha 86 szakértő egyszerre kínlódik azon, hogy tartalommal megtöltse a hablatyot. Nem kell a zsenge fiatalkorban elkezdett agymosás, nem kell a gagyi magyarkodás, nem kell a rosszemlékű korok iránti nosztalgia felélesztése!

Egy olyan országban, ahol jó élni, ott a polgárok automatikusan érezni fogják a hazaszeretet nagyszerűségét, ösztönösen fontosnak fogják tartani, hogy életterüket megvédjék. Pont. Ott nem kell alaptantervbe foglalni, tanórákba préselni, mert önmagától létezni fog. Ezzel szemben egy olyan országban, ahol egy kormány nyolcadik éve teszi pokollá a polgárok életét, miközben hazaárulónak bélyegez mindenkit, aki ezt szóvá teszi, érthető módon csak az ilyen szánalmas próbálkozások maradtak. Ilyen a Fidesz-féle hazafias bullshit: a haza mi vagyunk. Aki nem velünk van, az gyűlöli a hazáját. Következésképpen még több hazafias maszlagot, még több baromságot, még nagyobb árkokat, még több uszítást.

Nyugi, idióták! A hazaszeretetet akkor sem lehet tanítani, ha földhöz csapkodjátok magatokat. A haza nem ti vagytok. Soha nem voltatok, soha nem lesztek.

adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.