Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor egy reggel azt látod a sajtóban, hogy Polt Pétert letartóztatták, akkor legyen nagy a pofád

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokszor csak a számat tátom, hogy miféle figurák vezetik ezt az országot. Közben meg nem kéne tátani, mert egyértelmű: a Fidesz úgy döntött, hogy ők néppárt. Mint mindent, ezt is csak szarul tudják csinálni. Mármint az ország szempontjából szarul, a saját – zsákmányra éhes – szempontjukból ügyesen.

Normáliséknál ez úgy van, hogy az ország kormánya és parlamentje igyekszik példát mutatni, nevelni, felemelni. A magyar kormányban erről szó sincs, a kormánypárt nem úgy válogatja össze a vezetőit, hogy az bárkinek is példaértékű legyen. Ők nem felemelni akarnak, hanem lemennek arra a szintre, ahol a magma bugyog. Olyan ez, mintha egy pedagógus nem tanítani és nevelni akarná a rá bízott gyerekeket, hanem maga is elfelejtene írni, olvasni, túrná az orrát, rángatná a többiek haját és ordítana, ha valami nem a kedve szerint megy.

Kezdjük onnan, hogy a kormányban alig van valaki, aki képes lenne viselni egy öltönyt, aki tisztában lenne az alapvető öltözködési, vagy illemszabályokkal. Bár ez a legkisebb baj velük, de azért sokat elmond az összetételről.

Vannak a nagyon buták – Kósa, Tállai -, hogy az egyszerűagyú kisember a magáénak érezze a kormányt. Aztán van az agyafúrt parasztgyerek (Lázár), anyuci kedvence (Szijjártó), a faluszéli karrierista (Orbán) és az agresszív, verekedős városi tahó. Ez utóbbiról fogok most megemlékezni.

nsz

Németh Szilárdnál büdösbunkóbb sutyerákot nehéz lenne találni még a Fidesz soraiban is. Miután ő sem válogatja meg a szavait – pedig kormányon lévő, tehát minden szempontból erőfölénnyel rendelkező párt politikusaként ez lenne a minimum – én sem fogom. Mert nekem nem is kell.

Van tehát nekünk ez a tanulatlan, modortalan élősködőnk, aki elkapta a párttársaitól a vérszem néven elhíresült betegséget. Ehhez járul még a sértődős tapló folyamatos agresszív böfögése. Ha szellemi csatában nem, majd ököllel győz. Az a típus, akinek tök mindegy, hogy hol és miért, de amint bármilyen apró kis hatalma van mások felett, azonnal visszaél vele. Lehetne ő biztonsági őr, vagy portás, akkor is ezt csinálná. Csak akkor kénytelen lenne beérni azzal, hogy szemétkedik az emberekkel, megalázza a faluról érkezett, félénkebb embertársait.

Így azonban Szili nagykanállal zabálja a hatalmat és napi szinten van erekciója attól, hogy beszólhat a sajtónak és úgy általában olyanoknak, akiknek a szellemi szintje messze, elérhetetlenül messze van számára. Lubickol a hatalomban, a mentelmi jogban és a közpénzben. Polt Péter óvó köténye alól kaffog és röfög, mert megteheti.szili

Lehet, hogy döntött a rendőrség, Szilike. Attól még ez a simlis geciség nem lesz jogszerű. A birkózószövetség kétmilliárdját saját alapítványba tolni még a legsötétebb banánköztársaságokban is bűncselekménynek számít. Értem én, hogy kell a folyamatos kisebbrendűségi komplexusodnak (az egész kormány+a parlamenti különítmény ettől szenved egyébként) a tudat, hogy bármit megtehetsz és nincs következménye.

De hidd el Szili, nem marad ez így örökre. Sem te, sem az elvtársaid nem fogjátok megúszni mindazt, amit tesztek. Sem az anyagi, sem az erkölcsi rombolás nem marad következmények nélkül. Szoktál beszélgetni a gyerekeiddel arról, hogy egyszer csak jöhetnek majd apuért és akkor majd nem apu fogja írni a mocskolódó kis posztokat, hanem az ő trágya jellemét boncolgatja a média? Hogy majd amikor nem ti külditek rá a rendőröket a veletek nem szimpatizálókra, amikor nem civil szervezeteknél, milliárdos áfacsalások leleplezőinél, a ti hibáitokra a figyelmet felhívóknál lesz házkutatás, hanem nálatok? Akkor bizony ezekbe a történetekbe bele fog keveredni a családotok, érinteni fogja a gyerekeiteket, feleségeiteket, szeretőiteket, rokonaitokat is.

Majd akkor megnézem a bejegyzéseket és azt is, hogy vélekedsz a sajtóról. Kíméletre ne számíts te sem, más sem. Hidd el nekem, elő fog még kerülni ez a kétmilliárdos történet, ahogy a többi ügy is. A bányák, kastélyok, külföldi bankszámlák, gyerek nevére íratott vagyonok, családi üzletek, sajátlábak is.

Majd figyelj nagyon, Szili! Amikor egy reggel azt látod a sajtóban, hogy Polt Pétert letartóztatták, akkor legyen nagy a pofád. Aztán kezdhetsz aggódni. Sajnos azt nem hiszem, hogy a te, vagy bűntársaid cellájában lesz laptop és internet, de majd elképzelem, hogy mit írnál, ha tehetnéd. Addig pedig hörögj csak nyugodtan, ez méltó hozzád és a pártodhoz. Igaz ugyan, hogy az országhoz nem méltó, de kibírjuk már azt a kis időt. Akár fél lábon állva is.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.