Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eddig sem, ezután sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Kezdésnek válaszolni fogok egy kedves olvasói levélre. Idézem:

„Könyörgöm mi lenne, ha azt a marha vastag fejlécet lekeskenyítenék? Ja, hogy jobban lehetne olvasni ezeken az amúgy is egyre keskenyedő laptopokon? Talán én is sűrűbben olvasgatnám ezt az oldalt…”

Először is én is szép napot kívánok a levélírónak. Általában azt is jól szoktuk viselni, ha normális hangvételben és nem utasítás-jelleggel odavágott levelet kapunk akkor is, ha az kritikát tartalmaz. Ugyanis ezeket a leveleket minden esetben emberek olvassák ezen az oldalon is. A boltban sem úgy kér az ember kenyeret, hogy ráförmed az eladóra: adj egy fél kilót, b*meg! Érdekes módon azok az olvasóink, akik még fizetni is szoktak a munkánkért, nem szoktak így megnyilvánulni. Talán éppen azért, mert nincs meg bennük az ingyen van, sz*rt sem ér, de nekem jogaim vannak érzés.

Köszönjük az észrevételt – egyébként tényleg köszönjük a stílus ellenére, mert fontos, hogy komfortos legyen az oldal olvasása – már dolgozunk az ügyön. Illetve nem mi, mert mi változatlanul írni tudunk és legfeljebb a szövegszerkesztőt kezelni. Készül a vadonás új felület, sőt, elméletileg a múlt hónapban be is üzemeltük. Gyakorlatban nem, mert csúszott egy kicsit. Egyszer, hamarosan talán elkészül. Mindenesetre igyekszünk – már ami ebben rajtunk múlik és az sajnos nem sok – a fejlécet konkrétan meg is szüntetjük a jelenlegi formájában, olvasóbarátabb, gyorsabb, élőbb, áttekinthetőbb, sokkal jobban kommentelhető lesz.

Miután sem Soros György, sem Simicska, de még csak Mészáros Matolcsy, vagy Rogán minisztériuma sem tolja a fenekünk alá a pénzt, csakis ti, olvasók – bár éppen most olvastam egy portálon, hogy ők az országban az egyetlenek, akiket az olvasók tartanak fenn, szóval nem tudom, mi hová tartozunk akkor – kicsit lassabban mennek ezek a dolgok és még így is teli tüdőből és okkal-joggal köszönhetjük a segítséget. Egyrészt – a fenti esetben – annak, aki munka mellett farigcsálja az oldalt, másrészt, ámde elsősorban azoknak, akik most olvassák ezeket a sorokat. Mert a ti adományaitok nélkül nem létezne a Szalonna. Pontosan tudjuk, hogy nem egy olyan 500-1000 forint kopogtat a számlánkon, ami annak, aki utalta, egy nappal hosszabb krumplistészta-menüt jelent. Ha már itt tartok – és ez a jó abban, ha senki nem szólhat bele, miről írok – megteszem azt, amit egyenként nem tudunk megtenni, de ebben a formában igen. Köszönöm a Szalonna minden munkatársa – jó, ez nem egy nagy tömeg – nevében a támogatást. Akár kicsi, akár nagyobb, akár anyagi, akár erkölcsi.

Köszönjük a küldött cikkeket, olvasói leveleket, véleményeket, infókat és azt, hogy lassan, de biztosan egy jó kis közösség alakul az oldal köré. Vagy egy jó kis oldal alakul a közösség köré.

Egyszóval igyekszünk, hogy megfelelőre alakítsuk a külcsínt, miközben nem engedünk a belbecsből sem. Reméljük, tetszeni fog majd az új felület – éppen most jelzett Gergely, hogy elkezdi tesztelni, tehát hamarosan ti is láthatjátok majd – és igényt tartotok a jövőben is a munkánkra.

És azt is remélem, hogy eljön az a pillanat, amikor nem csak a bajokról fogunk írni, hanem jó dolgok is oda tudnak kerülni a szalonna mellé a tányérra. Azt mindenesetre megígérhetem – mert ez kizárólag rajtunk múlik – hogy továbbra sem összelopkodott-gereblyézett cikkeket fogtok találni nálunk, kizárólag saját írásokat. Sok mindennel kénytelenek vagyunk spórolni és sok dolgot nem tudunk megoldani anyagi- és erőforrás korlátok miatt, de a munkát soha nem spóroljuk meg.

Úgy tűnik, hírösszefoglaló helyett ma ilyen belterjesre sikerült a jóreggelt, de talán nem baj. Majd hamarosan pótoljuk az első beszólással. Ismételten köszönünk mindent – olvasást, lájkot, megosztást, véleményt, infót, fotót, cikket, anyagi hozzájárulást – mert máshogyan nem működhetne a Szalonna. Eddig sem, ezután sem.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.