Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És te kitől rettegsz, te szerencsétlen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alapvetően ez a hír se érne meg három hevenyészett sort sem egy normális országban. Bár valószínűleg egy normális országban egykor köztiszteletben álló emberek nem hülyülnének el olyan ordenáré módon, mint itt alant ez a mintapolgár és kiváló művész:

 

A helyzet a következő: a nemzet aranykalászos UFO-szakértője, mindannyiunk megvilágosodott egykori kölyke, úgynevezett körközepénállás-ügyi szaktekintély és chemtrail-hívő, Kubatov-listákat megszégyenítő névsorolvasások nagymestere, a szebb időket megélt EDDA frontembere, Pataky Attila művész úr és bandája nagysikerű koncertet adott akárhol is.

Ám a kulturált szórakozás és az önfeledt, magas színvonalú művelődés váratlan fordulatot vette, midőn az egyik (az utolsó?) nóta felkonfja spontán választási kampánydumába fordult. Pataky mester ugyanis érzi a vizeletén, hogy jövő tavasszal választások lesznek, és nincs már hova hátrálnia. Neki sem, meg azoknak sem, akik szemben állnak a liberális hordával. Mert a liberális horda meg van őrülve a hatalomért és ezért bármit megtesznek.

Nem kell kerítés, semmi nem kell, hadd jöjjenek befelé, aztán utána majd elvesznek mindent tőlünk, nem baj az sem, csak a hatalom meglegyen, az országunkat, ezt a gyönyörű, csodálatos Magyarországot, hitünket, aztán majd a házainkat, asszonyainkat, mindent. Nem számít nekik csak a hatalom –

ezt a gagyi intellektuális moslékot hordta össze a kormánypárt riogatási indexét jobbról előző Pataky Attila, mintha csak azért hívták volna haknizni, hogy felbüfögje az egyébként is mindenhonnan ömlő kormányzati propagandát. Sebaj, mert Pataky a helyzet magaslatán van: nem kell félni, csak bátran egymás szemébe nézni. Vagy ha ez nem jön össze, akkor egymás kezéhez érni (azoknak, akiknek talpai nem tudtak egymásra lépni, jól jön az efféle jótanács).

Mivel az ufók által elrabolt, de sajnos szabadon is bocsátott népművelő szakembernek nem ez volt az első, de nem is a második (utólag eltüntetett) minősíthetetlen kirohanása polgártársai ellen, és mivel mégiscsak egy olyan jobb időket megélt zenészről beszélünk, akinek évtizedekkel ezelőtt még értékelhető muzsikáján egy-két generáció felnőtt, hadd ne relativizáljam, hogy ennek a generációnak egy részét is szájára vett ez a korszakos zseni. Ezt itt csak az emlékezetünk felfrissítése végett teszem ide mintegy zárójelben.

 

Zárójel bezárva. Tekintettel arra, hogy ez a liberális hordázás egy hosszú hónapok, évek óta folyamatosan zajló, és az idő előrehaladtával várhatóan egyre durvuló összehangolt kampány részeként is értékelhető, ünnepélyesen kikérem magamnak, hogy köpönyegforgató Pataky Attilák ilyen gané stílusban uszítsanak polgárok – kormányzatilag ellenségként definiált – csoportja(i) ellen.

Lehet azt mondani, hogy ez az ufókba belegárgyult, egy ideje a zene helyett hagymázas látomásaival haknizó, nem túl intelligens zenész ilyetén megnyilvánulásai annyira röhejesek, hogy szóba hozni is fölösleges. Viszont ezen a bomlott, gyűlölködő, primitív hörgésen én nem tudok felhőtlenül röhögni. És akkor sem lennék rá képes, ha nem tudnám, hogy ez a nyomorult szellemi rövidnadrág a rendszerváltás idején még országgyűlési képviselőséggel is kacérkodott, midőn az SZDSZ-nek (!) ajánlotta fel szolgálatait és a fiatalok körében elért befolyását; hogy 1998-ban már a szocialisták kampányában zenélte össze magát, amikor is Horn Gyula választási nagygyűlésén vallotta meg baloldaliságát.

Innen szép eljutni oda, ahol most Pataky Attila tart. Legalább olyan szép, mint az EDDA hőskorában művelt rockzenéből átcsapni mulatósba. Csakhogy míg ez utóbbit magasról leszarom, mivel nem tartom értelmesnek ízlésvitákba bocsátkozni, az, amit Pataky két nótázás között telipofával hörög az ország különböző sarkaiban felállított színpadokról, az nem az elhülyülés ártalmatlan mellékterméke.

Nem tudom, hogy ennek az önmaga paródiájába átment szánalmas haknikirálynak egyáltalán van halvány fingja arról, hogy mit jelent a liberális, de engem akkor is borzasztóan irritál, hogy nem csak a magyar kormány törli belém a lábát naponta, hanem ilyen suttyó tahó idióták gyaláznak most már lassan napi szinten, és hergelik ellenem és a hozzám hasonlók ellen kisebb-nagyobb rajongótáborukat. És nem az a baj, hogy ellenem, hanem az ország egy része ellen.

Az sem baj, hogy a Pataky metamorfózisához illeszkedő zenekar teljesítménye évtizedek óta értékelhetetlen, vagy hogy a frontember elveszítette a kapcsolatát a valósággal és a magyar zene Kósa Lajosba oltott Némethszilárdjának színvonalát hozza valahányszor megszólal. A baj az, hogy ez a nívótlan, gyűlölködő okádék ömlik mindenhonnan, erre a szintre süllyedt a magát nemzeti jobboldalnak és elitnek tituláló politikusok és hívők gyülekezete. Pataky a maga suttyó, nadrágra szerelt kutyaláncos megjelenésével, primitív kommunikációjával, pincesötét szellemiségével.

Attis, aztán az mégis hogy van, hogy ezeket a liberális hordákat csak a hatalom érdekli? Szerinted ki az az agyhalott, akinek azért kell a hatalom, hogy aztán ezt a gyönyörű országot az asszonyaitokkal, házaitokkal és a hitetekkel együtt odaadja idegen hordáknak? És azt minek hívják, aki a gyönyörű országodat átjátssza az oroszok kezére, te nagyon okos? Nem tűnt fel, hogy nyolcadik éve a gazdáid uralkodnak gyakorlatilag korlátlan hatalommal? Kitől rettegsz, te szerencsétlen? Téged az ufókon és a látomásaidon kívül még ki üldöz?

Felőlem ott és azt kornyikálsz zene címszó alatt ezután is, ahol és amit akarsz. Tudod, liberális vagyok, nekem belefér, veled ellentétben nem kívánom emberek halálát azért, mert nem értek egyet velük. De elegem van a torz, agyament baromságaidból és a fogalmatlan, primitív uszításodból. Normális helyeken egy ilyenért kiröhögnének, mert normális helyeken az emberi hitelüket vesztett tébolyultakat kiröhögik. De téged nem lehet egyszerűen kiröhögni, mert te is ennek a bűzös rendszernek a lenyomata, a kormány manipulációs, néphülyítési különítményének oszlopos tagja vagy. És nem lehet megszabadulni tőled. Az ostobaságod, a szűklátókörű sötétséged tartja a vállán ezt a szarkupacot, és miattad is egyre ocsmányabb hely ez az ország. Mondanám, hogy kár érted. De azokért, akiket köpködsz, nos, azokért sokkal nagyobb kár.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.