Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Engedelmes alattvalókat a rezsimnek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sziasztok, jó reggelt! A csütörtökre való tekintet nélkül, úgy döntöttem, hogy a pocoknyúlfélék családjával üdvözlöm ezt a már most is érezhetően forrósodó napot, meg természetesen a kedves olvasókat. A fenti képen a világ legfotogénebb nyula látható (ili pika), Kínában él és a kihalás fenyegeti szegényt. Ezt azért tartottam fontosnak mind ide leírni, mert nyilván semmi köze ahhoz a sok finomsághoz, ami a határokon átívelő közéleti történésekkel kapcsolatos. Sőt, nemrég kaptunk egy kedves olvasói levelet is arról, hogy mennyire szar ügy ez, hogy állatos fotókkal szemléltetjük a politikai szörnyűségeket, remélhetőleg leszokunk róla. Hát pedig nem fogunk, merthogy ez hagyományosan így alakult ki, csak időközben a reggeli és esti posztok átkerültek a Facebookról a weboldalra. Úgyhogy aki emiatt nem olvas ezután, azt nagyon sajnálom.

A reggel sajnálatos vezető híre az, hogy két idős ember meghalt egy budakalászi szociális otthonban szerdán – az a Bors nevű tudományos-fantasztikus lap számolt be erről, amelyik a két napja 73. évét betölött Vajna G. András tulajdonába került. További hét embert kórházban ápolnak, a lap ételmérgezéssel magyarázta a haláleseteket. Ehhez képest az intézmény cáfolt: a nagy meleget az otthon idős, gyakran 90 év feletti, súlyos beteg lakói nagyon nehezen bírják, ezért valóban gyakran járnak hozzájuk a mentők, de nem történt náluk semmi rendkívüli esemény. Hát akkor jól van akkor. A szerencsétlen véletlenek, gondolom. Mert azokért senki nem felelős.

Hogy legyen valami a jó is: az Index cikke szerint Mészáros Lölövics és Tiborcz Pityu köre viszi a Balaton környéki telkeket. Mert ebben a kurva országban rajtuk kívül senki nem ért semmihez, és ameddig az egész haza nem kerül a klán kezére, nincs megállás. Az Orbán-família és a haveri kör újdonsült kempingtulajdonos csatolt részei nem azért harácsolnak, mert csak. Hanem azért, mert a jövőben állami támogatásokat húzhatnak be ezzel a manőverrel: egy tavalyi kormányhatározat szerint kempingfejlesztésre 5 milliárd, minőségi szálláshelyek építésére 6 milliárd, foglalkoztatásra és energetikai korszerűsítésre pedig összesen 11 milliárd forintot akar a kormány szétszórni a Balaton körül. A hülyének is megéri, nem? Ahogy a kastélyok, paloták és egyéb ingatlanok esetében is történt. Azokat sem névtelenek szokták megkaparintani.

Balog Humánerőforrás Zoltán a roma holokauszt emléknapján fejezte be a Tusnádfürdőn két hete elkezdett gondolatát arról, hogy vajon a határon túli, magyarul beszélő cigányság erőforrást vagy tehertételt jelent a kormány és a magyar közösségek számára. A nagyjából semmihez nem értő Balog megfejtette a rendkívül összetett kérdést:

A döntést, amelyet Magyarországon a magyarországi romákról meghoztunk, meg kell hozni az elszakított nemzetrészek tekintetében is, és akkor erőforrás lehet az, ami ma még nem az.

Valahol nyerítve felröhögött egy Farkas Flórián, aki nem börtönben rohad, hanem felügyeli a romák felzárkóztatását. Az enyves kezével, úgy értem. Hát ha a határon túli még nem erőforrásba annyi pénzt nyomnak és annyi pénznek kél lába, mint amennyit Farkas hozzájárulásával Magyarországon eltapsoltak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindenki jól jár. Ezt a magasfokú impertinenciát már régen tanítani sem lehet.

A hvg.hu vadhajnali cikkében egy érdekes kérdést feszeget a hazafias testnevelésóra kormányzati agybajával kapcsolatban, miszerint vajon akkor a tanterv részévé válik az alattvalóképzés, vagy sem nem? Radó Péter oktatáspolitikai szakértő egyetlen gondolatát emelném ki a kormány hazafias testnevelésre irányuló terveivel kapcsolatban, azt hiszem ezzel mindent elmondtam, bár a cikket nem haszontalan elolvasni:

Ma nem azért militarizálnak egy társadalmat, hogy erős katonai képességei legyenek, hanem azért, hogy engedelmes alattvalók tömegével rendelkezzen a mindenkori, politikai hegemóniát élvező elit.

Erről van szó, ez minden, ennyire egyszerű, ennyire elborzasztó.

Azt nem tudom még megmondani, ma mennyivel drágult a vizes vébé, azt viszont igen, hogy tavaly 140-150 millió receptet váltottak ki a betegek a patikákban, és havonta tízmilliárd forintot költöttek vényköteles gyógyszerekre. (Világgazdaság) Hogy ez sok vagy kevés, ahhoz szerintem nem nagyon férhet hozzá kétség, de tegyük hozzá azt is: a nők gyógyszerfogyasztása 29 százalékkal meghaladja a férfiakét. Nem következik ebből semmi. De úgy tűnik, a rengeteg stadion nem tette egészségesebbé a nemzetet. Igaz, nem ebből következik, de ez baromira nagy szám. Még egy jó ok arra, hogy a kormány lefossa az egészségügyet.

Itt egy fontos cikk/interjú arról, hogy európai uniós emberi jogi lobbiszervezet ((Civil Liberties Union for Europe, rövid nevén Liberties) alakult, berlini központtal, brüsszeli irodával, Soros György támogatásával és magyar vezetővel. A felvetés szerint, ha ez a szervezet megerősödik, majdnem annyit árthat Orbánnak, mint egy népszerű, mérsékelt ellenzéki párt. Dénes Balázzsal, a szervezet vezetőjével, a TASZ korábbi elnökével az Index arról beszélgetett, hogy miért van szükség a Liberties-re, mi köze Magyarországhoz és a populizmus térnyeréséhez, és miként szorítható rá az EU, hogy hatékonyabban védje az emberi jogokat. Vernyogásra, óbégatásra, riogatásra, hergelésre felkészül a Fidesz és a pöcegödör médiája. Külön Németh Szilárd, ha kérhetem. Nem, kérnem sem kell, az a baj.

Az, hogy tegnap ajtóhiba miatt újfent leállt egy fasza, felújított orosz metró, már olyan szinten nem hír, hogy én kérek elnézést. Ugyan a fakockáról még nem esett szó, nem szorul bizonyításra, hogy a budapesti metrót is megette a fene. Tarlós Tahó Pityut meg kéretik nem sértegetni, mert ő nyilván semmiről nem tehet. Mindenesetre az Újpest felé haladó szerelvény egyik ajtaja folyamatosan visszanyitott, ezért inkább kiállt a forgalomból, és a Deák téren megfordulva visszatolatott a garázsba. Egy régi szerelvény vette át a helyét a vonalon.

Ezennel zárom soraimat az alábbi feladvánnyal: vajon minek tudható be, hogy Szijjártoporzék és Simicskó nem hajlandó együttesen, csak külön-külön meglátogatni az Észtországban állomásozó magyar katonákat? Annyit segíthetek, hogy az észt hírügynökség szerint a két miniszter közötti nézeteltérés furcsa lenne, tekintve hogy nem csak egy kormány, de ugyanazon pártszövetség tagjairól van szó. Én nem tudom a megfejtést, de remélem, hogy rogyadozik az a kurva NER, és recsegve-ropogva fog földet érni hamarosan.

Muzsikáljunk, aztán vegyük a nyakunkba a kánikulát, mert mást nemigen tehetünk. Folyadék, árnyék, odafigyelés, miegymás! Szép napot mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.