Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz nem hajlandó dolgozni, mert Soros

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Dühöng a nyár és az embert próbáló kánikula, melegrekordok dőlnek halomra, de a 39-40 fok is nevetségesnek hat a tomboló kormányzati elmebajhoz képest. Amit persze nagyon helytelenül fogalmazok meg így, mert persze hogy a franc se akarja felmenteni őket a felelősség alól. De egyszerűen megint nem találom a szavakat arra a színvonalra, amelyen a kormány kommunikálni képes a síkhülyének nézett politikai ellenfeleivel, de elsősorban a választóival és a nem választóival.

Az, hogy Soros György össze akarta hívni a nemzetbiztonsági bizottság ülését és Rezsiszilárd azért nem ment el az ülésre, mert ő nem megy el valamire, amit Soros György hívott össze, az egy dolog. Az éjsötét, bármit felböfögő fideszes vasököl már olyannyira leamortizálta magát morálisan és mindenhogyan, hogy tökmindegy mit mond. Ja, nem, őt külön is kitolták ma a mikrofon elé. Az viszont, hogy már a parlament ülését is Soros György hívja össze és a Fidesz nagyon okosan nem hajlandó bemenni dolgozni, mert Soros György, az lassan az a szint, amitől épelméjű polgárnak akkor is el kellene határolódnia, ha világéletében fideszes szavazó volt. Tehát azt értem, hogy ha az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülést akarnak összehívni bármilyen kérdésben, akkor a Fidesznek kutya kötelessége ebben megakadályozni őket, mert csak. De az, bazmeg, hogy Soros György a helyi embereivel akarja összehívatni a magyar országgyűlést címmel a kurva 40 fokban közleményeket adnak ki, hogy miért nem hajlandóak végezni a munkájukat, a hányadékság legalja.

Nade, meg lehet nyugodni minden kormányzati propagandistának, kormánypárti hisztériakeltőnek, fény derült végre arra is, hogy kik támogatják a Momentum Mozgalmat. A Heti Válasz kiderítette: két vállalkozóról van szó. Az egyik Raskó György agrárvállalkozó, aki földművelésügyi államtitkár is volt az Antall-kormány idején, a másik Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója. Bojár egyébként egymillió forinttal támogatta a Momentumot. Akkor mostmár megtudhatjuk tételesen azt is, hogy mire szórják az adófizetők pénzét milliárdos nagyságrendben a kormány háza táján? Kik élnek jól abból (pontosan mennyiből), hogy a nemzet húzza az igát? Miért titkolóznak közérdekű adatokkal, és így tovább? Kösz.

Nekem a kedvenc olvasmányom a mai napra, megkésve, de annál nagyobb szeretettel, Schmidtmaris sufnitörténész és NER-ideologina pár napja megjelent (pillanatnyilag legfrissebb) blogbejegyzése, amelyben Kemény István Lúdbőr című, idén megjelent könyvéhez írt méltató sorokat. Mármint ezt lódította a megint indokolatlanul hosszúra nyúlt iromány elején, hogy a könyvet méltatja, meg a szerzőt. A művet (még) nem olvastam, de nem is kellett. Teljesen mindegy, miről szól a könyv, íme a nagysága hogyan áll neki egy recenziónak, vagy minek:

Szegény Kemény István – szegény, mert sanszos, hogy ha méltató sorokat írok a könyvéről, azonnal gyanússá, sőt persona non grata-vá válik azoknak a „zsűritagoknak” a szemében, akik örökbérletet váltottak a megmondóhelyekre. Büntetésül akár meg is tagadhatják tőle a bejárást a balliberális szalonokba, ahová, gyanítom, talán tartozónak véli magát.

Ez az undorító perszóna (nincs egyedül, nyilván) ebbe fog belegárgyulni. A balliberálisokba. Hogy egy könyvről azért írjon valaki méltatást, hogy legyen oka fröcsögni a másik oldalra, számomra felfoghatatlan. A szerző szavait, saját fikcióival és elvetemült belemagyarázásaival kevergetve hamarosan eljutunk a lényeghez: migránsáradat, Orbán Viktor, köszönjük. Nem fontos, tudom, de valahol mégis.

Például ezért. Mert a nap elrettentő kommentje valamilyen Andrástól pontosan ezt példázza, szorozzuk be nyugodtan a Fidesz híveinek számával:

Fáj az igazság libsikéim, végetek van mint a botnak

A libsiség, a sorosozás, a másik minősítgetése minden alól felment, mindent megmagyaráz, mindennel szemben érv, minden mellett érv. Schmidtmari megélhetési balliberálisozása, az egész kormány és csatolt szerveinek hasonlóan primitív megnyilvánulása vezetett ide. Ezt meg kurvára nem lehet majd kitörölni, meg nem történtté tenni, ez a retek itt marad, és velünk él, akármi is lesz itt a következő években.

Amúgy holnap még a mainál is melegebb lesz, egyébként meg áll a bál a Magyar Úszó Szövetségnél. Az elnökség hat tagja lemondott, a politikai fideszes alapon kinevezett viszont telibeszar mindent. Hát remélhetőleg a NER plafonjának repedezését halljuk, de nem mindegy, hogy a fejünkre borul az egész, vagy még időben elugrunk előle. Az az érzésem, hogy már régen kifutottunk az időből, úgyhogy. Nem baj, majd jön Fürjes Óccsóvótavizesvébékussoljatok Balázs és Bienerth megy a levesbe. Vagy valami hasonló. Egyelőre elképzelése nincs, miért kellene lemondania. Ja, akkor gond egy szál se.

Mindegy is, mert a vezérlő tábornok úr éppen most tölti pihenőszabadságát, augusztus 20-ig nem elérhető, ha valakit érdekel, hogy hol nyaral éppen, nem tudom megmondani, mert titok.

Elköszönök, elég is volt nekem mára ennyi, reggel majd holnap lesz és innen folytatódunk. Nyugodalmat, jó éjszakát kívánok. Ezúttal egy teljesen hozzám nem illő muzsikával, bocs:)

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.