Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kálmánnak azonnal szólni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket egy cikkre, mely egy kihaltnak vélt módszer nagyon is valós jelenlétét bizonyította. Egy olyan eset ez, mely a régi szép kommunista időket idézi meg, amikor is mindenki megfigyelt mindenkit, és jelentések ezrei születtek naponta. Azonban úgy látszik azoknak az időknek még koránt sincs végük. A fekete Volga talán még nem érkezik, de a másik megfigyeltetése ismét napirendre került, mint az élet legtermészetesebb része.

A történet főszereplője Bíró József, aki a hatvani strandon szeretett volna felfrissülni a nagy nyári melegben, azonban minden lépését megfigyelték. Bárhova ment, egy illető árnyékként követte, letűntnek hitt idők szellemeit idézve. Először nehezen akarta elhinni mi is történt, aztán egyik, a strandon dolgozó ismerőse beavatta a férfit, mi a helyzet a háttérben. Egy egyelőre ismeretlen személy egy fényképet tett ki a férfiról a strand pénztárának ablakára, melyen a következő volt olvasható:

„Bíró József ha jön, várjon, őrrel mehet. Ha jön, tájékoztatni, hogy nem készíthet felvételt. Kálmánnak azonnal szólni!”

A férfi bűne mindössze annyi volt, hogy kérdéseket intézett egy közintézmény vezetőségéhez. Azonban válaszok helyett megfigyelőket kapott a nyakába, akik minden mozzanatát követték a hatvani strandon.

strand_kepMint elmondta a Népszavának, nem volt boldog azzal, hogy az egy hetes karbantartási munkálatok ellenére, a medencék szűrői pont ugyanolyan koszosak voltak mint korábban. Korábban pedig a strand vezetősége nem engedélyezte számára, hogy a nyári reggeleken igénybe vegye az uszoda medencéjét, ugyanis – az igazgató állítása szerint – a hideg éjszakák után nem tud felmelegedni a víz reggelre.

Valóban ez a helyzet idehaza? Ha valaki nem boldog azzal, amiért fizet, ha nem elégedett azokkal a létesítményekkel, amelyet az ő és hozzá hasonló adófizetők pénzéből tartanak fenn, azt azonnal megfigyelés alá veszik? Ahelyett hogy a vendégek érdekeit szolgálnák, a legaljasabb módszerhez folyamodva próbálják meg „kiiktatni” a problémát?

Besúgók országának besúgó népe ismét bizonyított. Büszke lehet magára az, aki részt vett ebben a megfigyelésben. A jutalom biztosan nem marad el.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.