Kálmánnak azonnal szólni!

azugynokelete-689-1024x576

Tegnap egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket egy cikkre, mely egy kihaltnak vélt módszer nagyon is valós jelenlétét bizonyította. Egy olyan eset ez, mely a régi szép kommunista időket idézi meg, amikor is mindenki megfigyelt mindenkit, és jelentések ezrei születtek naponta. Azonban úgy látszik azoknak az időknek még koránt sincs végük. A fekete Volga talán még nem érkezik, de a másik megfigyeltetése ismét napirendre került, mint az élet legtermészetesebb része.

A történet főszereplője Bíró József, aki a hatvani strandon szeretett volna felfrissülni a nagy nyári melegben, azonban minden lépését megfigyelték. Bárhova ment, egy illető árnyékként követte, letűntnek hitt idők szellemeit idézve. Először nehezen akarta elhinni mi is történt, aztán egyik, a strandon dolgozó ismerőse beavatta a férfit, mi a helyzet a háttérben. Egy egyelőre ismeretlen személy egy fényképet tett ki a férfiról a strand pénztárának ablakára, melyen a következő volt olvasható:

„Bíró József ha jön, várjon, őrrel mehet. Ha jön, tájékoztatni, hogy nem készíthet felvételt. Kálmánnak azonnal szólni!”

A férfi bűne mindössze annyi volt, hogy kérdéseket intézett egy közintézmény vezetőségéhez. Azonban válaszok helyett megfigyelőket kapott a nyakába, akik minden mozzanatát követték a hatvani strandon.

strand_kepMint elmondta a Népszavának, nem volt boldog azzal, hogy az egy hetes karbantartási munkálatok ellenére, a medencék szűrői pont ugyanolyan koszosak voltak mint korábban. Korábban pedig a strand vezetősége nem engedélyezte számára, hogy a nyári reggeleken igénybe vegye az uszoda medencéjét, ugyanis – az igazgató állítása szerint – a hideg éjszakák után nem tud felmelegedni a víz reggelre.

Valóban ez a helyzet idehaza? Ha valaki nem boldog azzal, amiért fizet, ha nem elégedett azokkal a létesítményekkel, amelyet az ő és hozzá hasonló adófizetők pénzéből tartanak fenn, azt azonnal megfigyelés alá veszik? Ahelyett hogy a vendégek érdekeit szolgálnák, a legaljasabb módszerhez folyamodva próbálják meg „kiiktatni” a problémát?

Besúgók országának besúgó népe ismét bizonyított. Büszke lehet magára az, aki részt vett ebben a megfigyelésben. A jutalom biztosan nem marad el.

adomany-1