Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„1.2 millió magyar tervezi azt, hogy elhagyja az országot és külföldre költözik. A magyarok 71%-ának van olyan közeli barátja, vagy családtagja, aki már most külföldön él. Ez egy olyan probléma, ami minden generációt és minden társadalmi réteget érint. Az elvándorlásnak rengeteg oka van, de mind arra vezethető vissza, hogy nem működik az ország. Nem lehet megélni, rohad el az egészségügy, az oktatás, és folyamatosan távolodunk el Európától és közeledünk Moszkvához. Mi a Momentumban azért dolgozunk, hogy beindítsuk Magyarországot, és hogy visszafordítsuk az irányt Európa felé. Hogy ne kelljen elmenni. Hogy érdemes legyen hazajönni”

– olvasható a Momentum Mozgalom egyik utóbbi Facebook bejegyzésében.

És hogy mi erre az első és „leglátogatottabb reakció”?

„Jó lenne ha ti is elhagynátok a Magyar Hazát! A többi xarházival együtt a Magyar és a Haza szó számotokra sem jelent semmit!”

Közel 3 éve élek Németországban. 55 évesen jöttem ki. Előzőleg 15 éven át volt egy vállalkozásom, ami egyrészről a magyar emberek mentalitása miatt, másrészt pártunk és kormányunk „vállalkozóbarát” politikájának köszönhetően földönfutóvá tett.

Cégtulajdonosból „csicskává” lettem… Az első év kőkemény volt… De ahogy telt az idő, úgy tapasztaltam meg egyre inkább azt, hogy Németország teljesen más, mint Magyarország.

Mind a főnökeim, az „echte németek”, mind a különböző nációk polgárai (lengyelek, spanyolok, románok) elismernek, megbecsülnek, tisztelnek és szeretnek.

Volt szerencsém bekerülni egy – a német állam által támogatott – intenzív német nyelvtanfolyamra is, ahol közelebbről ismerhettem meg a magyar propaganda-gépezet által „terrorista bűnözők”-nek titulált embereket, más szóval migránsokat.

Nos – jelentem – qrva nagy „átb@szás áldozata” mindenki, aki az előbbi állítást „megkajálja”!

Mert tök normális, intelligens embereket ismerhettem meg a személyükben (ami persze nem zárja ki azt, hogy közöttük is lehetnek bűnözők, de véleményem szerint ennek az esélye semmivel sem több, mint az európaiak között). Mint ahogyan az is egy nagy kamu, hogy ma már a németek többsége is idegengyűlölő. Ha így lenne, nem választanák meg hamarosan újra Angela Merkelt. Márpedig minden jel arra mutat, hogy meg fogják választani.

Erre persze a hithű, vagy/és buta Nagy Magyar Hazafiak, illetve a magyar „propaganda gépezet áldozatai” azt fogják mondani, hogy jó nagy hülye minden német, aki így vélekedik. És erre nem igazán lehet mást mondani, mint hogy „boldogok a lelki szegények”, vagy hogy „az Isten irgalmazzon nektek!”

Visszatérve a Momentum Mozgalom állításához, miszerint „1.2 millió magyar tervezi azt, hogy elhagyja az országot és külföldre költözik”. Tapasztalataim alapján sajnos csak megerősíthetem mindazt, amit írnak. A több tucat emigráns magyar ismerősömmel folytatott beszélgetéseimből egyértelművé vált számomra:
ahogyan én sem, a nagy többségük sem tervezi, hogy valaha is visszatérjen Magyarországra.

És ellentétben velem, aki anno ismeretségek, kapcsolatok nélkül jöttem ki – ami valamelyest megnehezítette a beilleszkedésemet – mindazoknak, akik ma hagyják el Magyarországot, már akár több 10-100 ismerős, barát lehet a segítségére. Komplett, több generációs családok, baráti társaságok ezrei találták meg a boldogulásukat Németországban. De nem csak itt, hanem Nyugat-Európa más országaiban is.

Mindezek tükrében arról hadoválni, hogy a magyarok csak kalandvágyból hagyják el az országot és visszatérnek majd, de addig is legalább jelentős pénzeket utalnak haza, egy akkora baromság, amire majd a „fal adja a másikat!” Mert a ma tapasztalható elvándorlás – véleményem szerint – már most is egy VISSZAFORDÍTHATATLAN FOLYAMAT! Egyre többen és többen fogják elhagyni Magyarországot, és egyre kevesebben fognak visszatérni, vagy/és pénzt hazautalni.

Ahhoz, hogy ez mégis megváltozzon, valakinek valami q…va nagyot kellene „villantania”! Éspedig q…va gyorsan! Soha nem mondom, hogy „soha”, de bennem 58 évesen már semmi kalandvágy nincs. Köszönöm, jól érzem itt magamat.
A fiatalabbak talán még visszamehetnének. Talán még boldogulhatnának Magyarországon is. De mindehhez GYÖKERES VÁLTOZÁSOKRA lenne szükség!
Nem tartom kizártnak, hogy a Momentum Mozgalom tudja a megoldást. A korábban idézett reakció miatt azonban sajnos szkeptikus vagyok.

Így sajnos nem mondhatok mást, mint hogy – adja a Jóisten, hogy ne legyen igazam – az utolsó, biztonságos életre vágyó, boldogulni akaró, Nyugat-Európába kivándorló honfitársunk „oltsa le a villanyt odahaza!”

Emmerich Emmerich

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.