Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Miből tudjuk, hogy Orbán hazudik?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A témát érdemes három szempontból vizsgálni.

  1. Amit mond.
  2. Ahogy mondja.
  3. És megint csak azt, amit mond.

Ad 1.:

Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik” – mondta Orbán Viktor a Handelsblatt német gazdasági lapban megjelent interjúban 2012. október 10-én.

Ekkor már nem először nyilatkozott a hazugságokhoz fűződő viszonyáról. Először még 2006-ban egy, a CNN-nek adott interjúban állította azt, hogy ő bizony „Soha nem hazudott az embereknek.” Még ebben az évben korrigálta önmagát, amikor a Die Weltnek megerősítette ezt úgy, hogy ekkor azt mondta: „politikusként ő még soha nem hazudott”, hiszen ebben a szakmában ez az egyetlen módja annak, hogy valaki a közéletben maradhasson.

Ennek némileg ellentmondott két pávatánc között, hogy arra kért mindenkit, hogy „ne a szavait, a tetteit figyeljék.”

Miért is kell valakinek azt bizonygatni, hogy nem hazudik? Tapasztalatok szerint azok teszik ezt, akik szavában, szavaiban nem lehet bízni, hinni. Ők maguk is érzik ezt a deficitet, tehát verbálisan akarnak erősítést adni szavaiknak. Hiszen tudjuk, hogy már a Fővárosi Törvényszék is kimondta, hogy hazudott az Altus ügyben.

De azért térjünk vissza az egyik legutóbbi posványos tusványosi, de minden valószínűség szerint nem a legutolsó orbáni hazugságokhoz és ahhoz, hogy hogyan buktatja le önmagát.

Tehát ad 2.:

Az látható a fideszes megnyilatkozókon, hogy komoly kommunikációs tréningeken vettek részt. Sok olyan elemet használnak, amiket ott megtanultak. Minden bizonnyal részt vett Orbán is ilyenen, ám a non-verbális kommunikációja lebuktatja.

A kisfilmből kivágott képen jól látható – amikor Németh Zsolt maffiózó mosollyal és napszemüveggel, Tőkés László pedig papi méltóságát levetve asszisztál a gyenge előadáshoz, amiben a menekültekről vagyis a NER szóhasználata szerint migránsokról akar beszélni – a száját takarja.tus

Nézzük kicsit közelebbről! Persze senki gyomrát nem akarom ezzel felforgatni.takar

A kommunikációval együtt járnak a non-verbális eszközök, jelek. Ilyen a spontán szájtakarás vagy más néven szájőrzés is. Ha megfigyeljük ez az egyik olyan eszköz, amit már kisgyerekek is használnak. Ebben azt látjuk, hogy a szájőrzés, vagyis amikor a kéz eltakarja a szájat, az agy tudat alatt utasítja a kezet, hogy próbálja elfojtani az elhangzó valótlan szavakat. Ebben pedig mindegy, hogy csak néhány ujj vagy akár egy egész ököl takarja a szájat.

Ez persze a kísérő jelenség. Na de mit mondott ki kicsi szájával, amikor elvette előle a kezét? Menekültek. Igen, ezt a szót ejtette ki, majd rögvest korrigált a NER-ben megfelelő szóra, a migránsokra. Szóval és hanggal: már ez is bukta.

Van még egy látható jelenség, ami fölött gyakran elsiklunk. Az asztalra támaszkodás és a bemutatott hanyag elegancia, ahogy ezt teszi.

Bizonytalan lábakon áll mindaz, amit mond, ezért szükséges megtámaszkodni. Erre jó szolgálatot tesz az asztallap, amivel meg akarja támasztani a mondandóját. Ezt pedig még leplezni kell azzal a negyedoldalas – elfordulós hanyagsággal, amit felső testével bemutat. A hazugságáradat súlya alatt felsőteste meggörnyed, vállai előre esnek.

Kiválóan látszik, hogy nincs tartás ebben az emberben.

Ad 3.:

Aztán nézzük meg a sokszor hangoztatott menekültügyet és a „betelepítést” a számok tükrében. Ha egy kicsit is számolunk, akkor nehéz elképzelni, hogy a soros nemzet- vagy országrontó ember Soros György lenne. Bármennyire gazdag is.

De elsőként azt érdemes vizsgálni, hogy az 1-1 menekültnek szánt 4,5 millió forint mekkora összeg? A magyar éves minimálbér háromszorosa, a garantált bérminimum 2,3-szorosa. Vagyis sikerült olyan egyszerű és mindenki számára felfogható, értelmezhető összeget mondani, amivel felizzítható az irigység és ezzel tovább futtatható a menekültek elleni hangolás. (Csoda, hogy Lajos, a szobatárs 2015. februárjában egy szép napon tömören megmondta a véleményét? Azóta ünnepeljük a G-napot.)

Soros úrnak évi 2-300 ezer, de akár 1 millió menekült Európába telepítését tulajdonítanak, aki vállalná a fejenként 4,5 millió forintnyi összeg kifizetését. Ez 100 ezer ember esetében több mint 2,6 vizes vb költsége, ami – tudjuk – jelenleg 170 milliárdnál tart. 300 ezer esetében már majdnem 8 vizes vb költsége is kijön. De ha dollárban szeretnénk kifejezni, akkor az 5 milliárd dollárt jelent. 1 millió emberrel számolva már 16 666 666 667 USD-ről vagyis 16 milliárd 666 millió 666 ezer 667 amerikai dollárról van szó.

Fordítsuk le ezt is. Egy vizes vb árából (170 milliárd) legalább 480 darab felsőkategóriás CT-t, egy másik árából 250 darab – ugyancsak felsőkategóriás – MR készüléket lehetett volna vásárolni.

Ha valaki a jelenlegi szakmunkás minimálbért megkapta volna 1505 óta és egy fillért sem költött volna belőle, akkor összegyűjthetett volna 1 milliárd forintot. Ugye mi ez a röpke 512 év? Persze jól el kellett volna dugni a havi járandóságot, nehogy a török migránsok a 150 éves ittlétük, a Habsburg migránsok majd 400 évük alatt, vagy az újra szeretett orosz migránsok 1849-ben vagy ’56 után elvegyék. Persze közben ki kellett bekkelni a háborúkat is, ahogy a nagy világégéseket is, a szuper- és hiperinflációt.

És akkor most lenne 1 milliárd forintos megtakarítás, 505 év alatt. Mert jól tudjuk Lézer Janitól, hogy „akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér”. A Pénztáros Lőrinc mennyit keres 1 nap alatt?

Czakó Péteradomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.