Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden magyarnak a Fideszre kell szavaznia??+!%”!+%!%!+

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát jó reggelt egy újabb hét utolsó napját írjuk! Vasárnap van, a vizes vébé utolsó napja. Szépen csillognak azok az érmek, akkor is, ha nem mind arany és szerintem mára maradt még Hosszú Katinka tarsolyában ez-az.

Mindenkinek gratulálok és szeretném világossá tenni: pontosan úgy izgultam végig az eseményt, mint az Igaz Magyarok. Igaz, még véletlenül sem jutott eszembe annyi ocsmány gondolat, mint amennyi azoknak a hazafiaknak, akiknek sikeresen beakadt a semminek örülni nem tudó, mindent fikázó, a nemzeti büszkeséget a lopással összetéveszteni nem hajlandó liberálfasiszták menetrend szerinti mocskolása. Elég volt kicsit körülnézni az interneten az elmúlt hetekben, az embernek az élettől is elment a kedve kommentek raklapjainak olvasása közben. Az a baj, hogy a vébének vége, a boldog-boldogtalant kitüntető FINA és tisztelt elnöke eltávozik, minden más pedig itt marad. Azon például végképp nem csodálkoznék, ha a rendezvény költségei tovább emelkednének. Akárcsak az olimpia esetében, amelynek potenciális megrendezését népszavazásra bocsátani gyáva kormány mindent kiszivattyúzott a dologból úgy is, hogy nem lesz olimpia. Az lesz vicces, amikor kiderül, hogy az óriás ugrótornyot drágábban bontják le, mint amennyiért megépítték. Na, de elkalandoztam, attól tartok.

A helyzet az, hogy visszatér a kánikula rögvest, de ezt már tegnap is mondtam, csak azért ismétlem meg, mert jobb kétszer, mint egyszer se. Mondom is a tutit. Tegnap Tuzson Bence Székelyföldön járt kampányolni. Ott, ahol nemrég a nemzeti köldöknézés központjának számító tusványosi összeborulásra is sor került. A Miniszterelnöki Kabinetiroda, vagyis a propagandaminisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára konkrétan Nyergestetőn haknizott, ahol az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc egyik utolsó székelyföldi csatájának 168. évfordulójára emlékeztek. Nincsen emlékezés fideszes pártkatona nélkül alapon az államtitkár úr tehát kampányolásilag jelent meg a helyszínen, ez pedig ünnepinek csúfolt beszédének minden mozzanatából is kiderült. Akinek hiányérzete lenne, annak elmondom, hogy minden magyar ember felelős minden magyar emberért, a magyar kormány pedig természetesen kiáll minden magyar emberért: Székelyföldtől Torontóig, Budapestet is beleértve. Természetesen mindezt önzetlenül teszik, najó, nem, azért ennek feltételei is vannak: mindenkinek jó lenne részt vennie annak eldöntésében, hogy kik vezessék Magyarországot jövőtől arrafelé. Idézem is a közmédia által idézett államtitkárocskát:

Most és mostantól kezdve mindig össze kell fognunk, és részt kell vennünk Magyarország döntéseiben. A magyar sorsot, a magyarság sorsát nekünk kell eldöntenünk. Ez a nyergestetői hősök üzenete.

Megnyugodtam én, főleg azért, mert Tuzson szerint ehhez még véráldozatra sincs szükség. Azért a forró nyár utáni forró ősz gondolata itt motoszkál az agyamban, de biztosan én hallucinálok és a magyar kormánypárt riogatása (Rogántól Kövérig) el sem hangzott és ha el is hangzott, nyilván nem azt jelenti, mint amit én kiolvastam belőle.

Mint tegnap óta tudjuk, a senki által meg nem választott Európai Bizottság ledobta az uniós atombombát Lengyelországra. Szijjártoporzékul ez annyit tesz, hogy megindult a frontális hadviselés. Akinek üzenem újra meg újra, hogy szó nincs a migránsokról, Sorosról és az általa rángatott NGO-król. Arról van szó, hogy a lengyel kormány telibeszarja a bírói függetlenséget és a jogállamot, ezért elindították a kötelezettségszegési eljárást. Nem azért, mert nem jön be a lengyelek (és a magyarok!) pofája, hanem mert aggályos, büdös és elfogadhatatlan, hogy olyan törvényeket fogadnak el Lengyelországban, amelyek felmentenék vagy nyugdíjaznák a legfelsőbb bíróság tagjait azok kivételével, akiket az igazságügyi miniszter kivonna ennek hatálya alól. Hasonlóképpen az sem európai demokratikus eljárás, hogy megszüntetnék 15 jelenlegi bíró mandátumát a 25 fős országos igazságszolgáltatási tanácsban, utódait a parlament alsóháza választaná meg, s nem a szakmai szervezetek, mint eddig. Értjük, hogy fideszül és illiberálisul a korlátlan hatalom bebetonozása, a hatalmi ágak politikai lélegeztetőgépre kapcsolása rendben van, de egyébként nincs rendben. Úgyhogy nem ártana a fallosz jó oldalára állni végre a sápítozás, vinnyogás, panaszkodás helyett.

És mivel nő az uborkafa a vasárnapi reggeli verőfényben, van itt egy érdekes hír tegnapról, ami Semjén Fővadász Nemkóborkutya Zsolt Tusványoson előadott bősz trianonozásával kapcsolatos. Azt állította a KDNP nevű piócapárt elnöke, hogy hogy a trianoni döntés csak részben a világháború elvesztésének következménye, legalább ilyen fontos, hogy

„egy nemzetietlen és hazaáruló banda Budapesten szétverte a magyar államiságot, a magyar önvédelmet, és tudatosan lefegyverezte a magyar hadsereget”.

Értem én, hogy bármit lehet mondani, felcímkézni, minősíteni és mindig ugyanazokkal a büdöstahó jelzőkkel üzenni a mának, ámazonban az MTA Trianon 100 kutatócsoportjának vezetője kicsit másképp látja ezt a kérdést, noha állítása szerint politikai kijelentéseket nem kommentál, mert a politikusoknak joga van hülyeségeket beszélni. Ablonczy Balázs kizárólag szakmai alapon elmondta, biztonsági és egészségügyi okai is voltak a leszerelésnek. Rengeteg katonát kellett szűrőtáborokba vinni, mert tetvesek, szifiliszesek, idegbetegek lettek, vagy ki tudja milyen betegségeket szedtek össze a háború során”. Akit érdekel olvassa el a teljes cikket, én annyit emelnék ki, hogy a fideszes-kádéenpés emlékezetpolitikától az ember bele felfordul. Eddig is, de ezután is.

No, akkor nem is csépelném tovább a szavakat, csépelje más is, keresek egy idevágó napindító muzsikát, aztán húzzunk bele. Mindenkinek gyönyörűszép vasárnapot kívánok! Gyertek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.