Minden magyarnak a Fideszre kell szavaznia??+!%”!+%!%!+

Fotó: Wildencounters Fotó: Wildencounters

Hát jó reggelt egy újabb hét utolsó napját írjuk! Vasárnap van, a vizes vébé utolsó napja. Szépen csillognak azok az érmek, akkor is, ha nem mind arany és szerintem mára maradt még Hosszú Katinka tarsolyában ez-az.

Mindenkinek gratulálok és szeretném világossá tenni: pontosan úgy izgultam végig az eseményt, mint az Igaz Magyarok. Igaz, még véletlenül sem jutott eszembe annyi ocsmány gondolat, mint amennyi azoknak a hazafiaknak, akiknek sikeresen beakadt a semminek örülni nem tudó, mindent fikázó, a nemzeti büszkeséget a lopással összetéveszteni nem hajlandó liberálfasiszták menetrend szerinti mocskolása. Elég volt kicsit körülnézni az interneten az elmúlt hetekben, az embernek az élettől is elment a kedve kommentek raklapjainak olvasása közben. Az a baj, hogy a vébének vége, a boldog-boldogtalant kitüntető FINA és tisztelt elnöke eltávozik, minden más pedig itt marad. Azon például végképp nem csodálkoznék, ha a rendezvény költségei tovább emelkednének. Akárcsak az olimpia esetében, amelynek potenciális megrendezését népszavazásra bocsátani gyáva kormány mindent kiszivattyúzott a dologból úgy is, hogy nem lesz olimpia. Az lesz vicces, amikor kiderül, hogy az óriás ugrótornyot drágábban bontják le, mint amennyiért megépítték. Na, de elkalandoztam, attól tartok.

A helyzet az, hogy visszatér a kánikula rögvest, de ezt már tegnap is mondtam, csak azért ismétlem meg, mert jobb kétszer, mint egyszer se. Mondom is a tutit. Tegnap Tuzson Bence Székelyföldön járt kampányolni. Ott, ahol nemrég a nemzeti köldöknézés központjának számító tusványosi összeborulásra is sor került. A Miniszterelnöki Kabinetiroda, vagyis a propagandaminisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára konkrétan Nyergestetőn haknizott, ahol az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc egyik utolsó székelyföldi csatájának 168. évfordulójára emlékeztek. Nincsen emlékezés fideszes pártkatona nélkül alapon az államtitkár úr tehát kampányolásilag jelent meg a helyszínen, ez pedig ünnepinek csúfolt beszédének minden mozzanatából is kiderült. Akinek hiányérzete lenne, annak elmondom, hogy minden magyar ember felelős minden magyar emberért, a magyar kormány pedig természetesen kiáll minden magyar emberért: Székelyföldtől Torontóig, Budapestet is beleértve. Természetesen mindezt önzetlenül teszik, najó, nem, azért ennek feltételei is vannak: mindenkinek jó lenne részt vennie annak eldöntésében, hogy kik vezessék Magyarországot jövőtől arrafelé. Idézem is a közmédia által idézett államtitkárocskát:

Most és mostantól kezdve mindig össze kell fognunk, és részt kell vennünk Magyarország döntéseiben. A magyar sorsot, a magyarság sorsát nekünk kell eldöntenünk. Ez a nyergestetői hősök üzenete.

Megnyugodtam én, főleg azért, mert Tuzson szerint ehhez még véráldozatra sincs szükség. Azért a forró nyár utáni forró ősz gondolata itt motoszkál az agyamban, de biztosan én hallucinálok és a magyar kormánypárt riogatása (Rogántól Kövérig) el sem hangzott és ha el is hangzott, nyilván nem azt jelenti, mint amit én kiolvastam belőle.

Mint tegnap óta tudjuk, a senki által meg nem választott Európai Bizottság ledobta az uniós atombombát Lengyelországra. Szijjártoporzékul ez annyit tesz, hogy megindult a frontális hadviselés. Akinek üzenem újra meg újra, hogy szó nincs a migránsokról, Sorosról és az általa rángatott NGO-król. Arról van szó, hogy a lengyel kormány telibeszarja a bírói függetlenséget és a jogállamot, ezért elindították a kötelezettségszegési eljárást. Nem azért, mert nem jön be a lengyelek (és a magyarok!) pofája, hanem mert aggályos, büdös és elfogadhatatlan, hogy olyan törvényeket fogadnak el Lengyelországban, amelyek felmentenék vagy nyugdíjaznák a legfelsőbb bíróság tagjait azok kivételével, akiket az igazságügyi miniszter kivonna ennek hatálya alól. Hasonlóképpen az sem európai demokratikus eljárás, hogy megszüntetnék 15 jelenlegi bíró mandátumát a 25 fős országos igazságszolgáltatási tanácsban, utódait a parlament alsóháza választaná meg, s nem a szakmai szervezetek, mint eddig. Értjük, hogy fideszül és illiberálisul a korlátlan hatalom bebetonozása, a hatalmi ágak politikai lélegeztetőgépre kapcsolása rendben van, de egyébként nincs rendben. Úgyhogy nem ártana a fallosz jó oldalára állni végre a sápítozás, vinnyogás, panaszkodás helyett.

És mivel nő az uborkafa a vasárnapi reggeli verőfényben, van itt egy érdekes hír tegnapról, ami Semjén Fővadász Nemkóborkutya Zsolt Tusványoson előadott bősz trianonozásával kapcsolatos. Azt állította a KDNP nevű piócapárt elnöke, hogy hogy a trianoni döntés csak részben a világháború elvesztésének következménye, legalább ilyen fontos, hogy

„egy nemzetietlen és hazaáruló banda Budapesten szétverte a magyar államiságot, a magyar önvédelmet, és tudatosan lefegyverezte a magyar hadsereget”.

Értem én, hogy bármit lehet mondani, felcímkézni, minősíteni és mindig ugyanazokkal a büdöstahó jelzőkkel üzenni a mának, ámazonban az MTA Trianon 100 kutatócsoportjának vezetője kicsit másképp látja ezt a kérdést, noha állítása szerint politikai kijelentéseket nem kommentál, mert a politikusoknak joga van hülyeségeket beszélni. Ablonczy Balázs kizárólag szakmai alapon elmondta, biztonsági és egészségügyi okai is voltak a leszerelésnek. Rengeteg katonát kellett szűrőtáborokba vinni, mert tetvesek, szifiliszesek, idegbetegek lettek, vagy ki tudja milyen betegségeket szedtek össze a háború során”. Akit érdekel olvassa el a teljes cikket, én annyit emelnék ki, hogy a fideszes-kádéenpés emlékezetpolitikától az ember bele felfordul. Eddig is, de ezután is.

No, akkor nem is csépelném tovább a szavakat, csépelje más is, keresek egy idevágó napindító muzsikát, aztán húzzunk bele. Mindenkinek gyönyörűszép vasárnapot kívánok! Gyertek!

 

adomany-1