Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kellene már befejezni a hazudozást?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most ment el az orvos, de semmi ok az izgalomra, mert csak az aggódó kollégák hívták ki, amikor a szívemhez kaptam. Az is úgy történt, hogy óvatlanul nézelődtem és szembejött ez:888

Igaz ugyan, hogy engem nem érint a családi pótlék sem szimplán, sem  duplán, de azért rohadtul elszégyelltem magamat. Mert belegondoltam, hogy micsoda aljas, gonosz perszóna vagyok, amiért azt feltételeztem erről az áldott jó kormányról és külön Orbán Viktorról, hogy megfeledkezett az óvodás-iskolás gyermeket nevelő szülők gondjairól, ami szeptemberben többnyire halmozottan jelentkezik.

Ezt történetesen alá tudom támasztani abból az időből, amikor még az én gyerekeim voltak érintettek ebben az ügyben. Bizony nem volt egy fáklyásmenet a tanévkezdés. Ezért egész évben erre célzottan félretettem egy kevés pénzt minden hónapban, mert a szeptember ugyanakkor volt mindig. Igaz ugyan, hogy akkoriban olyan cudar világ volt (pedig ez már a rendszerváltás után történt bőven), hogy nem járt ingyen tankönyv mindenkinek. Nekünk speciel pont járt, de csak azért, mert a rohadt liberális városvezetés úgy döntött, hogy a nagycsaládosoknak az önkormányzat ingyen biztosítja a tankönyvet és a menzát. Sőt, az önkormányzat ösztöndíjat is adott azoknak a diákoknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Például a zeneiskola is ingyen volt. Vagyis lett volna, ha igényeljük. De nem igényeltük a díjmentességet – az ingyen menzát sem, mert egy köpésre laktunk a sulitól és szívesebben hazajöttek kajálni, de a menzajegyet odaadták olyan osztálytársaiknak, akik nem voltak nagycsaládosok, rászorulók viszont igen -, mert annak ellenére, hogy biztosan liberális tetű voltam már akkor is, de meg tudtunk élni a munkából. Gazdagok soha nem voltunk, de meg tudtunk élni. Normálisan. És nem kellett senkinek hálásnak lennünk.

Most meg nyilván hálásnak kell lenni a dupla családi pótlékért, mert a teljes kormánymédia teli van vele. Nem mondom, megkísértett a gondolat, hogy azért ez a nagyvonalú gesztus, hogy Orbánék kinyírjanak egy csomó liberálist, akinek nem sikerül majd újraindítani a szívét.

Azt sajnos elfelejtette megemlíteni a felszopóbrigád, hogy augusztusban ugyan dupla családi pótlék érkezik, szeptemberben azonban egyáltalán semennyi. Merthogy az történik, hogy a szeptemberi családi pótlékot előbbre hozzák egy héttel, így azt augusztusban kapják meg az érintettek, ezt követően viszont októberben jön a következő. Vagyis megy.

Összefoglalom. Érthetően.

NEM JÖN DUPLA CSALÁDI PÓTLÉK. ELŐBB JÖN EGY HÉTTEL.

Két kérdésem van. Mi köze ehhez a liberálisoknak? Nem kellene már befejezni a hazudozást?adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.