Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Duplán semmi, fogd meg jól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akár kánikula van, akár nincs, az élet nem áll meg. Egy kis spéttel ugyan, de reagált Vona Gábor Facebook posztjára a kormány házi nyugdíjas szervezete. Mutatom.

 „Az Idősek Tanácsa tagjai megdöbbenéssel olvasták Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kijelentéseit a szerinte „manipulált” nyugdíjasokról.

Az idősek, a nyugdíjasok nevében visszautasítjuk a beszéd minden elemét, mert megkérdőjelezi a nyugdíjasok  személyes értékválasztásának képességét, s azt sugallja, hogy a történelem számos nehéz korszakát átélt emberek a saját megélt tapasztalataikat mellőzve befolyásolható, személytelen, döntésképtelen tömeget alkotnak.

Nem fogom én védeni Vonát és a felháborodás joga megillet mindenkit. Igaz ugyan, hogy a közlemény szerzőjének véleményére nem adnék sokat, mert aki nem képes megkülönböztetni egy posztot egy beszédtől, az nem biztos, hogy nem befolyásolható könnyedén. De ez csak az én véleményem.

Az is mai hír, hogy a liberálisok innentől kezdve fel is köthetik magukat, mert kétszer lesz családi pótlék, a kormány végtelen jóságának köszönhetően. Szeptemberben meg nem lesz egyszer sem, de majd arról nem beszélünk. Amúgy jelezném a nagyon okos médiamelósoknak, hogy amennyiben mondjuk G. Fodor, Vajna, Habony, vagy Mészáros Lölö augusztusban utalja nekik a következő havi fizetésüket, szeptemberben viszont értelemszerűen nem utal, akkor ők nem dupla fizetést kapnak. Ha tévednék, bocsi.

Az Origo cikkeit mostanában irkáló takarítónéni, vagy takarítóbácsi ma is nagyot alakított. Folyamatosan követeli, hogy a Momentum azonnal mondja meg, mennyibe került a nemtommilyen tábor és honnan volt erre pénzük. Nem azért, de mi közük van hozzá alapvetően? Érdekes, hogy mióta kikutatta a közvéleményt valaki és azt találta, hogy a Momentum bejutna a parlamentbe, megint nagy izgalom övezi őket kormányoldalon.

És még mindig az irigykedő liberálisoknak egy fricska. Orbán Viktor és Seszták Miklós után Kövér László portás is kapott kitüntit a vizes vébén nyújtott felejthetetlen alakításáért. Vagyis nem azért, hanem mert. Izé. De kapott, az biztos. Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke adta neki. Nagyon gratulálok!

A nap kommentje Györgyitől:

Külföldi barátaim hitetlenkednek, és értetlenül kérdezgetik: de hát csak van valaki, aki felszólal ezek ellen? Vagy a magyarok tényleg ilyenek? Én meg nem tudok mit válaszolni.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.