Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erkölcsi fogyatékosok ameddig a szem ellát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok Zsemle kutyussal, aki – a fotóról remélhetőleg mindenki számára egyértelműen lejön 😀 – az angliai migránsok meglehetősen sanyarú életét éli. Ő az a kiskutya, akit körülbelül egy hónappal ezelőtt fogadtak örökbe (ITT írtunk róla), mintegy 24 órát utazott Magyarországról, hogy leendő gazdáival új, kutyushoz méltó életet kezdhessen. Zsemle története egy igazán szívmelengető történet. És nem csak azért, mert néhány hét alatt nagyon sokan beleszerettek már. Hanem mert tök jó tudni, hogy teljesen reménytelennek látszó élethelyzetekből néhány kivételes ember csodákat tud varázsolni.

Még mielőtt teljesen meghatódnék (magamtól), visszazökkenek ennek a teljesen átlagos pénteki napnak (reggel 8 óráig Mészároslölö még nem vásárolt harácsolt semmit) a felfejtésébe. Kezdeném is a tegnapi nap egyik hírével: megtalálták és meg is nevezték a nemzeti konzultációs oldalra tök véletlenül felkerült Yandex nevű orosz kódért felelőst. Megnyugodhatunk: nem Rogán az. És nem is a miniszterelnöki kabinetirodának csúfolt részleg. Ők nem tudtak semmiről, nem tehetnek semmiről. A honlapot készítő cég munkatársának szakmai hibája, gondatlansága okozta a problémát. Sőt, ha engem kérdeznek, nem is volt probléma. Az egyedüli probléma az volt, hogy kiderült. A BKK-nál sem vonható felelősségre senki, amiért emberek ezreinek adatai kerültek nyilvánosságra és 50 forintért lehetett bérletet vásárolni. Igaz, hogy pont tegnap derült ki, állampolgárok személyes adatainak kiszivárgása miatt két minisztert leváltanak. Nyugi, Svédországban. Szerencsére ez velünk nem fordulhat elő. De minden erkölcsi alapunk megvan ahhoz, hogy leginkább erkölcsi alapon üssük-vágjuk a hanyatló Nyugatot.

Tegnap a közpénzmédia tele volt Szijjártó Péter vinnyogásával, aki telesírta a fél világot azzal, hogy Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandók illegális bevándorlókat befogadni. És mert soha nem lehet elég hülyét csinálni magából, nyilván ő is a Soros-terv létezésével magyarázta a bizonyítványát. Ezzel az osztrák kancellár, Christian Kern kijelentésére reagált, aki szerint az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását. Toporzékolásügyi sirámaira megérkezett a válasz az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) parlamenti frakcióvezetőjétől. Ritkaság számba menő fasza beszéd:

Magyarországon a demokrácia és az emberi jogok leépítése zajlik, és ez a szomszédos országokkal szembeni, egyre durvább vádaskodásokhoz vezet. 

Szerintem pont. Ennyiről van szó, nem többről, nem kevesebbről, és főleg nem másról. Annyi a szépséghibája, hogy az egyre szánalmasabb vádaskodások nem pusztán a szomszédos országok ellen irányulnak, hanem mindenki ellen, aki él és mozog és helyes a diagnózisa Magyarországról. Szomorú, hogy itt tartunk, igen szomorú. És akkor a legalizált korrupcióról még nem is beszéltünk.

Közben Tarlós Fakocka István főbunkó főpolgármester, akinek nyilván esze ágában nincs kirúgni a gyalázatos botrányba keveredett BKK igazgatóját tegnap nem először tahóskodott a 3-as metró akadálymentesítése kapcsán. Ugyanebben a témában fogant ámokfutásáról korábban itt írtunk:

Bunkó

Most megint azt mondta, hogy a  mozgássérültek alapból is alig használják a metrót, de nyilván pénz sincs arra, hogy az összes megállót hozzáférhetővé tegyék a mozgásukban korlátozottak számára. Bár senkinek nem okoznék semmilyen típusú sérüléseket, de azért kíváncsi lennék, ha az érzéketlen ősbunkót törött lábbal lerugdosnák a lépcsőn valamelyik metróaluljáróba mégis mit szólna hozzá. Nyilván nem kívánok ilyeneket még Tarlósnak sem, pedig már megint kiderült, őkelme nagy valószínűséggel hazudik. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége ugyanis többször felhívta többek között Tarlós István figyelmét is arra, hogy az M3 metró akadálymentesítése nem jószándékú választási lehetőség, hanem jogszabályokban rögzített kötelezettsége – erről a Napi.hu-nak nyilatkozott az egyesület elnöke. Aki szerint Tarlós rosszul tudja: attól, hogy 45 éve nem akadálymentes a metró, minden tizedik utas fogyatékossággal érintett. De sőt: az akadálymentesítésben érdekeltek a kisgyermekes, babakocsival közlekedő családok és az idős emberek is. Vagyis kifogás van bőven, de valójában soha egyetlen percig nem gondolták komolyan az akadálymentesítést. Erkölcsi fogyatékosok.

Még emlékszünk az áprilisban kirabolt letelepedési kötvényekkel foglalkozó cégre, ahonnan félmilliárd forintnyi készpénzt és egy szervert is elloptak? Akkor jó. Újabb csodával határos fejlemény derült ki, azon kívül, hogy mintegy ezer embert kihallgattak nem tudjuk milyen eredménnyel. Az Arton Capital Hungary Kft. jogi ügyeit ugyanaz a Kosik Kristóf intézi, aki rendszeresen dolgozik Rogán Bűnöző Antalnak és Habony Munkanélküli Árpádnak is, és akinek ügyvédi irodája fejenként 5 ezer eurót kaszált minden kínai letelepedési kötvényes ügyfélen. Ilyen gátlástalan, hányadék, korrupt, elitnek nevezett bűnbanda nem került még soha a közpénzes vályú köré. Tudom, hogy tudjuk, de időnként feltör belőlem az elkeseredés.

Mielőtt időnap előtt megfeküdné a gyomromat ez a sok finomság, teszek valami zenét. Tudom, elég beteg, de jó. Annál betegebb, mint ami itt történik, nemigen van úgyse. Járulékos jó hír, hogy visszalopakodik a mindennapjainkba a kánikula, igaz, tegnap este még meg akartam fagyni. Ma még viszonylag kellemes lesz az idő, de holnaptól támadnak a harminc fölötti fokok. De legalább nyakatokon a hétvége, mert nekem nem. 😛 Akkor innen folytatjuk kicsit később.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.