Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz nevű vallás és a feneketlen ostobaság könyörtelenül szedi áldozatait

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon gondolkodom Boczkó Gábor vívó szövetségi főtitkár úr migránsapokalipszistól hangos, közpénztévén előadott – csecsemőrablással és bozótvágókéssel hadonászó migránsokkal tarkított, időközben nettó hazugságnak bizonyult – víziójával kapcsolatban, hogy mi szükséges egy ilyen megszólaláshoz?

Mi kell ahhoz, hogy (jelen esetben) egy világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst-és bronzérmes magyar párbajtőrvívó, egy sportember olyan mélyre süllyedjen a közéleti mocsárba, hogy saját magából kivetkőzve főműsoridőben szó szerint felmondja a kormány napi propagandájának főbb kliséit?

Mi visz rá valakit erre, hiszen annyira nem lehet balfék, hogy ne sejtené, bármikor kiderülhet: hazugság volt minden szava? Különös tekintettel arra, hogy a postagalambos-távírós korszakot meghaladtuk egy ideje, az információáramlás gyorsasága pedig nem csak az álhírek, de a megbízható hírek esetében is példaértékű.

Legalább annyira elborzasztó és jogos a kérdés: mi kell ahhoz egy közpénzzel kitömött, közszolgálatiságtól fényévekre került, ocsmány, színvonaltalan, álhírgyártó szennycsatorna csinálóinak részéről, hogy egy egész sportszövetséget lejárassanak (külföldön is) azért, hogy az összegányolt hazugságok egybeessenek a Fidesz kommunikációs paneljeivel?

Egyáltalán mi értelme van ennek az egésznek? Miért kell híreket hamisítani, kiszínezni, a valóságot átírni, történeteket kitalálni, ha azok a rémségek és hergelésre alkalmas tényállások, amelyekkel a kormányzat hónapok óta paráztatja az országlakókat, fennállnak?

Ez a bizarr, már-már felfoghatatlan történet nem mond el semmi újat a már számtalanszor hírhamisításon ért – mondhatni, rajtakapott – közmédiáról és a lakájmédiáról úgy általában. Legfeljebb annyiban, hogy ezúttal az egész  magyar vívó csapatot belerángatták az éppen aktuális, migránsokkal riogató történetbe azért, hogy az a vallási fanatikusoknak még inkább elrettentő legyen. Sokat elmond viszont az egyes emberről, a Boczkó Gáborokról, X-ről és Y-ról, egy sikeres sportág képviselőiről, és mindenkiről, akinek nem lenne kötelessége beleállni abba, amit a közmédia – az állampárt utasítására – nem hajlandó elengedni.

Boczkó Gábor a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára, aki magára vállalta azt a remélhetőleg hálás feladatot, hogy drámai hangú beszámolójában a németországi közbiztonság hiányáról, machetével hadonászó migránsokról, csecsemőrabló, sötétbőrű férfi által megtámadott fehérbőrű nőről és halálfélelemről tudósítson, valójában egy olyan utcába tévedt, amelyről azt gondoltuk, ide azért már nem lehet bemenni. Még akkor sem, ha a magyar sportszövetségek politikai tulajdonba vétele és leigázása a Fidesz óta evidencia.

Az szerintem kevésbé volt evidencia, hogy sikeres, vagy kevésbé sikeres sportágaink képviselői hányásszagú nyilatkozataikkal a napi politikai posványba húzzák le a magyar sportot. A sportszövetségek élére ültetett politikusok eddig is azt röfögtek, amit akartak, de az, hogy egy egész sportág beleáll az ótvar néphülyítés mocsarába, még így sem volt magától értetődő. Mint ahogy az sem magától értetődő semennyire, hogy a Magyar Vívó Szövetség weboldalán/közösségi oldalán az odaillő tartalmak mellett szánalmas, politikai ízű magyarázkodó közlemények (ímhol, alant) és gagyi videócskák kapjanak helyet. Hogy azt mondja:

A Magyar Vívó Szövetség honlapján korábban már beszámolt azokról az incidensekről, amelyek a lipcsei világbajnokságon több vezető, edző és versenyző szeme láttára történtek. A Magyar Vívó Szövetség Boczkó Gábor megbízott főtitkárt továbbra is mindenben támogatja, és a csatolt dokumentumok közzétételével a maga részéről lezártnak tekinti a nyilatkozatát követően kialakult nemtelen vitát.  

Szeretném azt írni, hogy legyünk megértőek Boczkó Gáborral, aki életében nem tette még ki a lábát a kisfalujából, nem járt még soha Budapesten sem, nem látott veszekedő embereket, színesbőrű embereket pláne, megrémült szegény a nem tudjuk mitől, van ilyen. Csakhogy itt nem erről van szó. Tragikus következményeket sejtető játékot játszik ezzel az országgal a kormány, annak propagandagépezete és mindenki, aki aktívan részt vesz az eltúlzott, kiszínezett, hazug, félelemkeltő alternatív valóság megrajzolásában.

Ebben a puskaporos jelenben a Fidesz nevű vallás és az ostobaság könyörtelenül szedi áldozatait. Itt már nem lehet tényekkel, ellenőrzött információkkal érvelni. Itt már nem számít, hogy Boczkó és a mögötte kiálló szövetség állításaival szemben ott áll a helyi sajtó, a helyi rendőrség, önkormányzat, a vívó világbajnokság szervezői, más országok csapatai, akik egyáltalán semmiről nem számoltak be abból, amit a magyarok vizionáltak, egy további sportriporter névvel vállalta, hogy nevetségesek az állítások, a lipcsei magyaroknak pedig fogalmuk nincs, miről halandzsázik a főtitkár. Itt semmi nem számít, hiszen Soros keze messzire elér, ő rángatja a médiát, ő hasbeszél a rendőrség helyett. A világon mindenhol, egyebek mellett Lipcsében is.

Itt már csak a feneketlen ostobaságból táplálkozó vakhit maradt. Amazoknak nem szabad hinni, mert amazok nem mi vagyunk. Csak annak szabad hinni, aki naponta táplálja az elmebajainkat, az előítéleteinket, aki azt mondja, ami az információk között szelektálni nem hajlandó, megvezethető agyunk szüleményeit alátámasztja. Ezzel pedig nem tud vitába szállni a társadalom gondolkodó fele. Ha Orbán tévéje azt mondta, akkor úgy van, és ha nem úgy van, akkor is úgy van, mert amit a büdösliberálismocskok állítanak, az törvényszerűen hazugság. A migránsokról meg tudjuk, hogy bűnözők, NógrádiBakondiSpöttle is mind megmondta.

Ne ragozzuk, de tegyük hozzá: ezen felül külön sajnálatos, hogy egy egész vívó szövetség most nem a világbajnokságon megszerzett érmeivel, hanem ezzel a büdös, hazug történettel hívta fel magára a figyelmet. Teljesen mindegy, hogy a főtitkár úr saját kútfőből, vagy utasításra vállalta, hogy beleáll a napi politikai pöcegödörbe. Sajnálatos, hogy már a sportszövetségek sem tudják visszafogni magukat a politikai vitákra okot adó, társadalmi hiszterizálástól. Ezt a vitát nem lehet lezárni. Igaz, hogy el sem kellett volna kezdeni. Szégyen.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.