Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szupernéni és a banyatank

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, mondta Soros György és azonnal elkezdett ártani nekünk. Vagy a kormánynak, de mindegy is, mert egy a tábor, egy a zászló, egy az IQ!

Most itt ülök talpig döbbenten, mindjárt kihűl még a kávém is, mert nyelési nehézségeim támadtak nekem. Tegye fel a kezét, aki tudott róla, hogy van új magyar légitársaságunk nekünk! Naugye. Az Index cikke szerint márpedig van. RonanAir Légiközlekedési Kft. a neve neki, a tulajdonosé pedig Rohan Nanayakkara és Colombóban él ő. Jó is, ha ennyire nemzeti. Csak szemet ne szúrjon a kormánynak, mert még a végén hirtelen megveszi Mészáros Lölö, hogy nemzetibb legyen.

Úgy tűnik nekem, hogy a propagandamédia kezd kissé összezavarodni. Nem igazán tudják eldönteni, hogy most Soros, vagy Simicska az ellenségebb. Remélhetőleg hamarosan előkerül a Nagy Varázs Ló és megmondja, melyikre mennyi a fejpénz. Nem mindegy ám az egy becsületes újságírónak. Vagy minek nevezik azt.

Édesjóistenem! Jó, tudom, én vagyok a hülye. Minek olvas Origót az, aki nem bírja. Nade. A szokásosan névtelen cikk gányolóipari szakmunkása Vona Gábort óhajtotta ekézni, amivel nekem semmi bajom nincs. Mármint van baj Vonával elég, de hogy ezt kellett pont előszedni? Mármint a költő a nyugdíjasokkal óhajtotta összeugrasztani – pontosabban a nyugdíjasokat ellene hangolni – a jobbikos pártvezért. Ami egyrészt minek, nem az a szavazóbázisuk. Másrészt legalább stílusosan. De nem. Nincs mese, legalább az előjátékot ide kell csinálnom. Ha másért nem, az utókor okulására.

„Szanyi Tibort is megszégyenítő stílusban minősítgeti Vona Gábor a nyugdíjasokat. A harmincas éveinek végét taposó pártelnök, az egyre csillapíthatatlan hataloméhségében már azt sem veszi észre, ha nagy buzgóságában belegázol közel 3 millió időskorúba. Olyan szavakat enged meg magának, amelyet egy civil jóérzésű fiatalember se engedne meg magának, nemhogy egy politikus, pláne pártelnök. A Simicska Lajos által biztosított plakátok és a cukiság kampány sok mindent elbír, de a stílus többet mond mindennél. A stílus maga az ember – mondják. Vona Gáborról, az emberről pedig több mindent megtudhattunk egyetlen Facebook posztból, mint a több hónapos álruhás országjárásából vagy akár Simicska Lajos összes médiafelületén folytatott kampányból. Bepillantást nyerhettünk abba, hogy Vona Gábor milyennek látja a magyar nyugdíjasokat, és hogy gúnyolódik „a remegő kezű, bevásárlókocsijukat toló nyugdíjasokon”.

Példaértékű, csodásmesés. Ízlelgessétek szépen, mert a stílus…apám. Amúgy szerintem ahogy az összes fideszes politikus ugyanahhoz a logopédushoz járhat, mert már a beszédéről fel lehet ismerni őket csukott szemmel is, úgy vagy az összes propagandista ugyanott tanult írni, vagy egy darab van belőlük és mindenhová ő ír, de még a sajtóanyagokat is ő gyártja egyedül. Egyszerűen parádés. Kár, hogy nincs neve a művésznek, mert így soha nem fogjuk megtudni, hogy ki az a különlegesen szerencsés szerzet, aki már látott olyan embert, aki maga előtt tolja a bevásárlókosarat. Azt húzni szokták. De ha már, akkor legalább nem kellett volna idézőjelbe tennie a saját hülyeségét.

Aki nem látott még ilyet, annak mutatom:

Fotó: Lázár Gergő

Fotó: Lázár Gergő

A Szupernéninek van a kezében a cucc és még ő sem tolja, hanem húzza. Húzok én is, mert a végén felidegesítem magam és akkor ki fog ma írni? Naugye! Zene.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.