Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó egészséget kívánok Vajna Andrásnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt írja az újság – mármint az az újság, amelyik még újság funkcióját betölti és ellátja -, hogy Vajna András ’56-os menekült tulajdonába készül kerülni a Délmagyarország, a Kisalföld és a Bors nevű médiatermékeket kiadó Lapcom Kiadó Zrt. Vagyis ami nem Habonyárpád vitrines nemtanácsadó, vagy Mészároslölö disznószerelő médiacézár, esetleg ifjabb Matolcsy őstehetsége kezébe kerül, arra ott van a jó öreg parókakészítő.

Aki – mint tudjuk, Ámerikában megalapozott irigylésre méltó egzisztenciáját hátra hagyva – pusztán hazafias kötelességből tántorgott vissza Magyarországra. Hogy itt aztán minden idők legnemzetibb kormányának egyik legmegbízhatóbb strómanjaként segítse a haza felemelkedését.

Vagyis miután Lölö már 13 darab megyei lapot megkaparintott a Mediaworks révén, most újabb két megyei lapból, no meg a Bors című bulvármocsárból is a propaganda szennyvize fog ömleni bele az arcunkba. Nyilvánvaló, hogy Vajna papa áprilisban alapított cégén kívül más szóba sem jöhetett a rongyosra taposott magyar médiapiac (bár a piacot hagyjuk inkább) újabb szegmensének bekebelezésére.

Najó, a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az ügylet akkor jön létre, vagyis Vajna cége akkor zabálhatja fel ezeket a lapokat, ha a kurvafüggetlen, kurvára nem pártpolitikai alapon segget nyaló Médiatanács engedélyezi a vadiúj AVALUE Befektetési Kft. (Andy papa tulajdona) és a Lapcom Kiadó Zrt. összeborulását.

Még mielőtt a körmömet tövig rágnám, hogy vajon sikerül-e a Médiatanácsnak áldását adnia a tranzakcióra, hadd állapítsam meg, hogy a nemzet elsőszámú tudatrepedése által alig pár napja meghirdetett médiaháború máris a legszebb úton halad a kiteljesedés felé. Mert az a kibaszott balliberális médiatúlsúly egyszerűen elviselhetetlen. Egyúttal örömmel nyugtázom, hogy bár Lölö a nevére íratta a Balatont, és már Lölöné asszony is rádiófrekvenciákban utazik, Vajna András hazafi egyelőre még nem a szó szoros értelmében tervezi felvásárolni a Kisalföldet és Délmagyarországot.

Na tehát akkor, hogy ne felejtsem el, miért vagyok itt. Elsősorban remélem, hogy az elvtársak nem lövik le túl hamar a poént, és nem rontják el a főnök játékát azzal, hogy időnap előtt kinyírják mindazokat, akik ellen háborúzni kell a következő hónapokban. A kesernyés iróniát zárójelbe téve és komolyra fordítva: arról már rengeteg szó esett, (de ha nem esett, akkor majd most), hogy egy olyan országban, ahol a lakosság ötöde soha nem internetezett még, a médiafogyasztási szokások megváltozása ellenére (cinikus módon pontosan a nyomtatott sajtó visszaszorulására hivatkozva gyilkolták le az ország legolvasottabb napilapját) mekkora szerepe van a vidéki nyomtatott sajtónak, konkrétan annak, amire a kormánypárt strómanjai rendre rátették az enyves mellső végtagjukat.

Ha ezt figyelmen kívül is hagyjuk, a Fidesz – médiát legyilkoló, a sajtó elsöprő hányadát közönséges propagandafelületté silányító – politikájának egyik kulcsszereplőjéről, a szemfényvesztésből filmügyi kormánybiztossá kinevezett Andy Vajnáról azt semmiképpen nem felejthetjük el, hogy egyáltalán nem az amerikai vagyonából állt neki összeharácsolni tévéket, rádiókat, és újabban írott sajtóorgánumokat. A kormánybiztos úr közpénzt kapott, hitelt kapott, sőt, elöljáróban, a biztonság kedvéért még az egész kaszinópiacot is a nevére íratták a megbízói. Ez az ember az, aki annyi adót fizet a kaszinói után, amennyit jónak lát, az egész magyarországi rádiós piac a kezében van, és időről időre kifejti, hogy ő mekkora zseniális üzletember és mindent, amije van, sikeres amerikai karrierje során hozta össze.

Időről időre tegyük helyre ezt a dolgot, kivételesen anélkül, hogy az Amerikában lébecoló, amerikai állampolgárságra éhes, főállásban rongyot rázó feleségéről most akár egyetlen szót ejtenénk. Az a büdös helyzet, hogy ez az öntelt, arrogáns vénember (a minősítés nem pejoratív, 40 éves Don Juan is lehetne), aki magyar adófizetői pénzből harácsolt tévécsatornái után is külföldön fizet adót, aki Orbán bizalmasaként próbál úgy tenni, mintha üzletemberi kvalitásai kellenének ahhoz, hogy már megszámolni se tudja a törvényesen összelopkodott milliárdjait, az egyik kulcsfigurája annak a diktatúrába forduló önkényuralmi rendszernek, ahol a szabad sajtó legyilkolása, felvásárlása, elhallgattatása, úgynevezett nemzeti tulajdonba vétele az uralkodó párt nyíltan felvállalt célkitűzéseinek egyike.

Vajna András, akinek családja 1956-ban hagyta el Magyarországot egy ocsmány rendszer elől menekülve, most ő maga segédkezik egy másik, hasonlóan ocsmány rezsimnek a kiépítésében. Nem pusztán asszisztál hozzá, hanem tevőlegesen részt vesz benne, pakolgatja szépen egymásra a téglákat, és levezényli az állami szintre emelt agymosás, néphülyítés rá eső részét.

A betegesen hamis önismétlésekbe bocsátkozó lakájok kedvéért írjuk le ezredszer is: a liberálfasiszta, liberálbolsevik nemzetrontók nem azért ajvékolnak és sivalkodnak, mert ilyen a piacgazdaság és a váltópárt-rendszer, hanem azt próbálják elmagyarázni a félhülyének nézett állampolgároknak, hogy Vajna András, akárcsak a disznószerelő, vagy a munkanélküli nemtanácsadó közpénzből vesznek tévét, rádiót, újságot, majd további közpénzek milliárdjaiból tartják fenn ezeket. Ez pedig se nem piacgazdaság, se nem piac, se nem gazdaság, ez nyílt rablás. Nem az fáj senkinek, hogy ezek milyen tehetségükből fakadóan sikeres üzletemberek, hanem hogy kizsigerelik azokat, akik finanszírozni kénytelenek saját elhülyítésüket.

Szóval jó egészséget kívánok Vajna Andrásnak a legújabb szerzeményeihez, remélem örömét leli majd bennük. Legalább annyira, mint a TV2 nevű moslék kanálisban,  vagy az országból kitalicskázott közpénzmilliárdokban. Megérdemli. Ezért valóban érdemes volt adócsalás és adóelkerülés gyanúja elől hazamenekülni Amerikából. Félek, nem fogjuk tudni soha meghálálni.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.