Egy diplomamunka = két doktori?

Fotó:MTI Fotó:MTI

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár lebukott. Emberünk, aki hatalmas elánnal támadta a CEU-t, valamint Soros Györgyöt, ismét tanúbizonyságot tett kétszínűségéről. Nem elég, hogy 2002 júniusában PhD fokozatot szerzett a Soros György által alapított CEU-n, de az ott beadott disszertációja kísértetiesen hasonlít az egy évvel korábban, a Debreceni Egyetemen leadott disszertációjához, derül ki az Alfahír által kikért anyagokból. Tartalma több mint hasonló, felvetve ezzel a kérdést, Kovács Zoltán valóban jogos birtokosa-e két doktori fokozatnak?

A 90-es években Soros ösztöndíjasként képezte magát az oxfordi Queens College-ban, hogy évtizedekkel később ő is beálljon azok sorába, akik habzó szájjal támadják a magyar származású milliárdost. Doktori disszertációja nem tartalmaz új kutatási eredményt, mely egyik alapfeltétele a sikeres vizsgatételnek.

Miközben Kovács Zoltán hétről hétre uszított a CEU ellen, ő maga – kihasználva a Fidesz által ördöginek titulált versenyelőnyt – egy amerikai PhD fokozattal lett gazdagabb. Egy olyan fokozattal, melyet ő maga nem mert elismerni újságírói kérdésre.

Mi bizonyítja jobban a kormány hazug, kétszínű politikáját, mint a fenti eset? Persze magyarázat minden bizonnyal jön majd a kormány oldaláról, azonban ez a tényen nem változtat.

adomany-1